spy-shop profilul hotilor de locuinte„Nu o să mi se întâmple chiar mie” – îți e familiară expresia? Dacă da, fii sigur că și cei cărora niște musafiri nepoftiți le-au trecut pragul au spus fix același lucru. Hai să nu ne mai bazăm pe soartă și să facem din siguranța casei o prioritate! Alături de Spy-Shop, lansăm seria Sigur acasă și te învățăm cum să ai grijă cu adevărat de casa ta și de cei care locuiesc în ea.

Probabil știi deja care este „regula” atunci când pleci într-un concediu sau lipsești mai multe zile de acasă. Mai puține dezvăluiri și detalii pe rețele de socializare cu privire la durata călătoriei tale și timpul în care locuința va rămâne nesupravegheată, la „mila” hoților, te pot feri de o eventuală spargere. Și nu vorbim despre a fi genul de persoană care pune răul în față, ci mai curând cel precaut. Este bine să fii rezervat cu postările pe rețelele de socializare când pleci în vacanță, mai ales dacă știi că în grupul tău de prieteni virtuali sunt și oameni pe care nu îi cunoști personal și nu știi exact cu ce se ocupă. Tehnologia ne poate ajuta sau ne poate pune bețe în roate, depinde cum alegem să o folosim. Partea bună este că era digitală ne oferă acum beneficii pe care cu zece ani în urmă nici nu ni le puteam imagina. Despre câteva dintre cele mai importante dintre ele vorbim chiar în articolul de astăzi. Iată în continuare patru soluții eficiente prin care poți profita de avantajele tehnologiei, protejându-ți astfel casa într-un mod inteligent.  

Conectează-te la camerele de supraveghere IP

Gândește-te cum este să poți vedea imagini cu ce se petrece în curtea sau în casa ta în timp real, pe telefonul mobil, chiar și atunci când te afli în vacanță. Poți face acest lucru din orice colț al lumii, cu condiția să ai acces la internet. Poți verifica starea locuinței tale cu ajutorul unei aplicații conectate la smartphone și la camerele de filmat montate în incinta casei. De asemenea, în cazul unor incidente poți primi rapid notificări prin alerte pe telefonul mobil. Există inclusiv camere IP (Internet Protocol) care te anunță prin e-mail dacă a fost detectată mișcare în casă. Anumite modele beneficiază și de funcţia de vedere nocturnă care permite supravegherea şi monitorizarea locuinței pe timp de noapte. Un astfel de sistem este bun la casa omului, mai ales că prețul unei camere IP este mai mult decât rezonabil. 

Alege sistemele de iluminat inteligente 

O metodă prin care îți poți proteja locuința de eventuale spargeri este să le dai oamenilor senzația că ești acasă. Dacă stai la bloc, ideal este să rogi un prieten sau un vecin de încredere să ia din cutia ta poștală sau de la ușă pliantele publicitare sau facturile pe care le primești. Este o metodă pe care multe persoane o știu, chiar și hoții, așa că lipsa pliantelor nu este o variantă 100% sigură. Invențiile digitale, însă, au găsit o modalitate prin care ții infractorii departe. Cu ajutorul sistemelor inteligente, îți poți ilumina casa chiar și atunci când ești plecat în vacanță. Printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil poți să luminezi întreaga locuință, atât pe exterior, cât și pe interior, sau poți seta intervale de timp în care becurile să fie deschide și poți aprinde alte device-uri din casă (cum ar fi televizorul, radioul, calculatorul). Lumina și zgomotul vor da senzația că în locuința ta se află cineva. Hoții cu siguranță nu vor fi curioși să afle cine. 


Citește și : Sigur acasă. Trucuri pentru siguranța casei, de împărtășit copiilor


Alege sistemul de alarmă wireless

Cu toții ne dorim ca atunci când plecăm în concediu să fim relaxați, fără să ne gândim dacă locuința noastră este în siguranță sau nu. Sistemele de alarmă wireless pot asigura acest lucru. Scopul lor este să declanșeze o avertizare sonoră atunci când ceva nu este în regulă. De obicei, un astfel de kit cuprinde panoul de control, senzori pentru uși și ferestre, detectoare de mișcare pentru interior și exterior, o sirenă de alarmă (la fel, de interior și exterior) și telecomanda prin care armezi sau dezarmezi sistemul. În prezent, există chiar sisteme care îți oferă posibilitatea de a porni sau opri alarma din locuință de la distanță, direct de pe telefonul mobil, doar printr-o comandă vocală. În plus, ori de câte sistemul este dezarmat poți primi o notificare prin SMS. Sistemele de alarmă wireless sunt recomandate mai ales dacă în locuință ai bunuri de valoare, obiecte de artă sau device-uri scumpe. 

Nu uita de detectoarele de fum, gaz sau inundații

La capitolul riscuri nu intră doar cele din categoria spargerilor. Un posibil incendiu îți poate distruge toate bunurile, iar emisiile de gaze apărute ca urmare a unor defecțiuni pot pune în pericol viața celor din jur. Tehnologia de azii te ajută să previi astfel de probleme. Detectorul de fum, de exemplu, poate fi conectat la un centru de alarmă, iar în cazul producerii unui incendiu sirenele conectate se vor declanșa. Dacă ai și un panou de control GSM, vei primi automat o notificare prin apel sau mesaj SMS. Problema se rezolvă repede dacă este sesizată și anunțată din timp. 

Știi vorba aceea, „paza bună trece primejdia rea”. Cu apărarea locuinței nu este de joacă, însă grație tehnologiei și numeroaselor soluții pe care le ai la dispoziție pentru a-ți proteja locuința, siguranța casei poate fi floare la ureche.

Sursa foto: Shutterstock 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda