Dublează oglinzile
Găsește un stil unic
Combină decorațiunile
Atârnă oglinda
Iluminează oglinda
Alege oglinzi supradimensionate
Anexează oglinda ușii dulapului

Există un număr aproape nesfârșit de moduri de proiectare a unei băi, de la crearea unui punct de interes central la alegerea culorilor și a amenajării pentru o viziune de ansamblu plăcută. Când vine vorba de decor, oglinzile sunt o necesitate în baie – dar asta nu înseamnă că trebuie să le alegi pe cele clasice.

Indiferent dacă vrei să îți redecorezi întreaga baie sau dorești doar să îți actualizezi stilul cu o piesă atractivă, avem o mulțime de idei de oglinzi pentru baie, pentru a te inspira.

Dublează oglinzile

dd3e42533ad46cd48ceef8d7d9ae5b42

Poți crea un aspect de două ori mai impresionant duplicând elementele din baie. Acest lucru se face adesea în cazul chiuvetelor, iar asta înseamnă automat că vei avea și două oglinzi. Însă poți opta pentru două oglinzi și o singură chiuvetă, mai ales dacă așezi aceste elemente într-un mod creativ.

 Găsește un stil unic

7cd2af4ab3778b07b5db94670c86054c

Una dintre ideile noastre preferate de oglindă de baie este alegerea unei forme neconvenționale. Este un mod simplu și eficient de a marca originalitatea încăperii, indiferent de stilul sau dimensiunea băii. Multe magazine vintage oferă forme interesante și desene unicat. Este modalitatea perfectă de a-ți transforma baia fără a adăuga accesorii inutile care să aglomereze încăperea.

 Combină decorațiunile

f0484ba0a3f99f6bb553086778b3929b

Adu laolaltă diverse dimensiuni și stiluri de oglinzi și realizează un aranjament în stilul unei galerii de perete. Asigură-te că aranjezi oglinzile și le combini cu decorațiuni, astfel încât să nu concureze între ele și să se echilibreze cromatic și stilistic. Păstrează aranjamentul pe un singur perete, altfel baia ta va arăta foarte aglomerată.

Oglinzile pot veni într-o multitudine de forme, finisaje și dimensiuni. După cum se spune, imaginația ta este singura limită.

  1. Pentru modele tradiționale, poți alege o oglindă rotundă, dreptunghiulară sau ovală, cu un stil care se potrivește cu restul camerei.
  2. Poți avea oglinzi tăiate sau încorporate în perete, pentru a se potrivi perfect în spațiu, obținute cu ajutorul unei matrițe, pentru un aspect personalizat.
  3. Poți alege ceva elegant și minimalist (poate chiar fără rame) și poți opta pentru tehnologii noi, cum ar fi lumini încorporate sau chiar oglinzi care afișează prognoza meteo a zilei.
  4. Cu cadru sau fără cadru? Oglinzile fără cadru sunt o opțiune de design elegant dacă îți place lookul diafan.

Atârnă oglinda

067ea27bbf249169fd982c75942d0647

Din punct de vedere tehnic, cele mai multe oglinzi sunt atârnate pe perete. Cu toate acestea, suspendarea oglinzii cu ajutorul unei frânghii sau al unei sârme vizibile este o modalitate excelentă de a adăuga un element de interes. Ai posibilitatea să alegi dintr-o varietate de materiale pentru a atârna oglinda, cum ar fi o sfoară groasă, din cânepă dacă vrei să abordezi o temă rustică sau un fragment de parâmă pentru o atmosferă mai modernă, industrială – asigură-te că oglinda este stabilă și se află într-o poziție de echilibru.

Iluminează oglinda

60bde0e4f0e2eb85f962aedfc2a50924

O oglindă simplă poate conferi un plus de farmec băii tale prin adăugarea iluminării din spate. Poți achiziționa oglinzi cu lumini încorporate sau le poți adăuga ulterior oglinzii de acasă. Oglinzile iluminate sunt ideale pentru aplicarea machiajului și pentru o ambianță îndrăzneață. Sunt minunate pentru băi care nu beneficiază de suficientă lumină naturală. Asigură-te că lumina este caldă, difuză, nu dură sau fluorescentă.

Dimensiunea oglinzii pe care o instalezi ar trebui să respecte, proporțional, dimensiunea băii, precum și amplasarea ferestrei din baie. Acest lucru este important pentru a te asigura că oglinda reflectă cât mai multă lumină naturală posibil pentru un efect vizual mai bun.

Pentru a maximiza efectul luminii naturale, mai ales dacă fereastra pentru baie este suficient de mare, oglinda ar trebui să fie amplasată în partea opusă ferestrei, dacă este posibil.

Pentru băile cu ferestre mici, care nu se bucură de multă lumină naturală, ar fi o idee bună să instalezi o sursă de lumină deasupra oglinzii.

Dacă nu există fereastră, alegerea luminii potrivite este esențială: prea multă lumină va provoca o strălucire artificială, dar prea puțină va crea disconfort și va deranja activitățile din baie.

Un alt factor important este culoarea băii. Albul este opțiunea cea mai simplă cu care poți lucra, deoarece reflectă întotdeauna lumina în mod plăcut.

Alege oglinzi supradimensionate

4dcc2d00417508f52e16096949d772e6

Nu doar că oglinzile mari arată impresionant, ci ajută să aduci la lumină cele mai interesante piese ale băii, atunci când sunt poziționate în fața oglinzii. În funcție de spațiu și stilul tău preferat, poți încerca să adăugi un cadru în jurul oglinzii pentru a atrage mai mult atenția asupra ei. Însă dacă ai o baie minimalistă, păstreaz-o cât mai simplă.

Cum alegi, totuși, dimensiunea oglinzii? De obicei, aceasta este determinată de mărimea dulapului deasupra căruia este așezată.

Bineînțeles, mărimea dulapului depinde de dimensiunea băii. În băile mari, principale vei putea folosi uneori un dulap dublu, în timp ce pentru încăperile mai mici îți recomandăm un singur dulap cu chiuvetă. Dulapurile înguste sunt cele mai potrivite pentru băile mici și, de obicei, sunt compuse doar dintr-o chiuvetă și masca pentru țevile acesteia.

Poți alege o oglindă mare cât dulapul sau chiar una care să acopere partea superioară a peretelui, dacă dulapul o acoperă pe cea inferioară.

Gândește-te cine va folosi oglinda și ia în considerare înălțimea fiecărui utilizator. Femeia de înălțime medie are 1,65 m, iar bărbatul, 1,75 m, așa că folosește aceste repere. Dacă există copii în casă, ia-i și pe ei în calcul. Dacă cei mai mulți dintre membrii familiei sunt mai înalți decât media, atunci poziționează oglinda mai sus.

Nu uita să adaptezi la ambianța creată și corpurile de iluminat. Dacă intenționezi să folosești luminile de perete, ar putea fi o idee bună pentru că luminile laterale sunt întotdeauna mai plăcute decât cele din tavan.

Anexează oglinda ușii dulapului

78eeac29f7f4f9e29ffc34d1d76654a2

Dacă dorești să folosești spațiul din baie într-un mod cât mai util, mai ales pentru depozitare, alege să montezi un dulap deasupra celui în care este amplasată chiuveta. Camuflează dulapul de sus cu o oglindă amplasată chiar pe ușa acestuia, astfel încât și oglinda să fie una mobilă. Pentru a nu strica aspectul oglinzii cu un mâner pentru ușa dulapului, dimensionează lungimea ușii și a oglinzii, prin urmare, în așa fel încât să nu fie nevoie decât de prinderea colțului ușii, pentru a o mișca.

Sperăm să-ți găsești inspirația cu ajutorul acestor idei și să pornești cât mai repede proiectul de îmbunătățire a aspectului băii, doar cu ajutorul unei oglinzi.

Un perete colorat se asortează bine cu o oglindă simplă. Rama poate fi pata de culoare care să contrasteze cu peretele.

Dacă ai o baie mică, alege o oglindă direct proporțională, complimentata, însă, de lumini prinse în perete.

Formele speciale ale oglinzilor pot aduce un element dinamic în baie și pot deveni, astfel, centrul de interes al acesteia.

Caută în magazinele vintage oglinzi. Dacă ai noroc, te vei întoarce acasă cu o frumusețe.

Băile minimaliste merg cu oglinzi simple, care să nu strice echilibrul vizual al elementelor simple, în culori neutre.

Dacă ai 2 chiuvete, alege 2 oglinzi identice. Poți alege aceeași culoare pentru marginile lor și mânerele sertarelor.

Poziționează lumini în lateralul oglinzii, pentru a o pune în valoare, mai ales seara.

O oglindă supradimensionată va arăta minunat într-o baie mare, luminând-o și oferindu-i un aspect desăvârșit.

Nuanțele metalice sunt la mare modă, așa că gândește-te cum ai putea să le adaugi în raport cu oglinzile din baie.

Cu ajutorul ramelor, poți face chiar și un suport pentru trusa ta de machiaj.

Pentru a îmblânzi aspectul colțuros al mobilei din baie, poți alege o oglindă în formă rotundă.

Alcătuiește un gallery wall chiar la tine în baie, cu ajutorul unor oglinzi cu aspect artistic.

Dacă peretele are o culoare sau un model interesant, nu pune accent pe rama oglinzii, alege-o simplă.

Pentru un aspect curăt și camuflat, amplasează oglinda chiar pe ușa dulapului superior.

Oglinzile atârnate sunt un element decorativ minunat, ele putând fi poziționate chiar în fața unei alte oglinzi mai voluminoase.

Păstrează schema cromatică a non-culorilor, vopsind ramele oglinzilor în negru.

O oglindă mai înaltă ca dulapul de sub ea va atrage atenția asupra ei și va lumina baia.

O baie luminată natural va arăta minunat cu o oglindă supradimensionată.

Dacă îți place aspectul vintage al oglinzilor înclinate, poți aduce acest look chiar și în baie.

Asamblează și iluminează oglinzile într-un mod neconvențional, pentru un efect spectaculos.

Sursa foto: Shutterstock și Pinterest

Total
69
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda