Chiar dacă nu s-a inventat încă aplicaţia care să îţi zugrăvească pereţii, exista o mulţime de softuri care să te ajute în amenajarea casei. În articolul nostru îţi prezentăm 8 dintre ele și sperăm că te vor inspira pentru asortarea culorilor și aranjarea mobilei într-un mod personalizat, specific camerei pe care vrei să o decorezi.

ColorSmart
Houzz Interior Design
Color Capture
Mark On Call
Home Design 3D
Homestyler Interior Design by Autodesk
Cataluv
Likethat Decor

ColorSmart

Atunci când ai dubii în privinţa alegerii paletei cromatice pentru o cameră, poţi instala aceasta aplicaţie, disponibilă atât pe iOS cât şi Pe Android. Ceea ce face aceasta este să analizeze imaginea încărcată şi să recomande diverse culori potrivite cu decorul, în funcţie de camera scanată din poză.

Descoperă peste 2500 de culori disponibile pentru casa ta. Începe prin a deschide meniul de navigare, utilizează funcția Color Match pentru a face o fotografie, apoi apăsa pe imagine pentru a obține cea mai potrivită culoare. Poţi previzualiza opțiunile alegând dintr-o galerie de imagini și stiluri de cameră. La final, salvează culorile preferate, simulările de cameră, paletele, calculele și locațiile magazinelor pe telefonul tău mobil.

Poţi chiar împărtăşi proiectele tale pe reţetele de socializare. Găseşte-o pe iOs sau pe Android.

Houzz Interior Design

Lasă-te inspirat cu aceasta aplicaţie ce nu presupune niciun cost. Ea conţine colecţii vaste de fotografii pentru aproape orice tip de cameră, loc sau ţip de produs. Există chiar şi o listă cu specialişti, împreună cu contactele lor, disponibili pentru a-i angaja în caz ce nu reuşeşti să îţi armonizezi ideile. Odată salvate, fotografiile din aplicaţie vor fi disponibile şi offline, pentru a le putea analiza oriunde ai fi.

Cele 16 milioane de fotografii de înaltă rezoluție ale interioarelor interioare și exterioare pot fi transmise pe reţelele de socializare sau folosite pentru a face notiţe pe ele cu funcţia Sketch.

Dacă te-ai îndrăgostit de o piesă, poţi afla sursa ei sau poţi citit recenzii verificate despre produsul respectiv. În plus, poţi încărca poza camerei tale pentru a simula cum ar arăta obiectul acasă.

Pe lângă secţiunea dedicată specialiştilor care să se ocupe personal de amenajări, există şi pentru pentru sfaturi, în cazul în care ai nevoie doar de câteva păreri. Caut-o pe iOS sau pe Android.

Color Capture

O ciornă pentru proiectul amenajării tale, aplicaţia Color Capture este gratuită şi te ajuta să combini culorile mai bine. Poţi salva proiectele şi le poţi edita mai târziu.

Tehnologia din spatele acestei aplicații este minunată. Toate colecțiile de culori într-un singur loc economisesc timp şi oferă o idee de ansamblu asupra cromaticii potrivite. Cu toate acestea, în funcţie de telefon, culorile pot fi uşor diferite.

Se găseşte atât pe iOS cât şi pe Android.

Mark On Call

Chiar dacă nu este gratis, costul acestei aplicaţii este infim. Pentru aproape 3 dolari, poţi simula proiectul de amenajare folosind instrumente 3D, astfel încât să previzualizezi cum arată piesele de mobilier combinate. Se adresează atât designerilor de interior, cât şi celor care vor să încerce să-şi amenajeze casa pe cont propriu. Este disponibilă doar pe iOS.

De la a vedea instant dacă o anumită canapea se va potrivi cu parchetul până la a determina dacă materialul se asortează cu celelalte din cameră, aceasta aplicaţie face de toate. Măsoară, ajută la listele de cumpărături, simulează, face recomandări. Creată de designerul de interior Mark Lewison pe baza cărții sale “Ce ați face cu această cameră?”, aplicaţie îţi permite să planifici, să previzualizezi și să realizezi designul camerei tale într-un mod organizat şi respectând bugetul.

Din păcate este disponibilă doar pe iPhone.

Home Design

Similară cu Mark on Call este şi Home Design 3D, disponibilă pe iOS. Este recomandată celor care nu vor să se rezume la o singură cameră, ci la întreaga casă, având o colecţie vastă de finisaje şi piese de mobilier pentru a acoperi oferta reală de pe piaţă. După finalizarea proiectului, îl poţi salva pe e-mail sau pe Dropbox.

Singurul reproş pe care il putem face este faptul că nu prezintă foarte clar obiectele la scară.

Homestyler Interior Design by Autodesk

În lipsa de inspiraţie pentru propria amenajare, Homestyler Design Interior îţi cere să încarci o poză a camerei pregătite de amenajare şi va crea imagini ale potenţialelor piese de mobilier pentru camera ta.

Îţi pune la dispoziţie o colecţie satisfăcătoare de piese de mobilier şi îţi oferă şansa să simulezi amenajarea înainte să treci la fapte. Aplicaţia are peste 100 000 de utilizatori şi este gratis. Disponibilitatea se rezumă doar la iOS.

Cataluv

Imaginează-ţi catalogul Ikea cu câteva completări serioase. Cataluv prezintă sub forma unui catalog retailerii online de home& deco, fiind o aplicaţie intuitivă, uşor de folosit. Astfel poţi vizualiza imaginile designerilor, poţi descoperi produsele cu un singur click şi le poţi cumpăra pe toate dintr-un singur loc.

Conţine o colecţie atrăgătoare de textile uimitoare, ceramică, artă și alte decorațiuni. Este dedicată entuziaștilor pentru design interior. O recomandăm celor care sunt în căutarea unor designeri noi.

Likethat Decor

Dacă ai găsit o piesă de mobilier minunată dar nu eşti 100% convins că trebuie s-o cumperi, poţi descoperi obiecte similare cu ajutorul Likethat Decor, dacă încarci poză cu decorul dorit.

În plus, poţi face căutări în funcţie de categorie, poţi primi recomandări despre cum poţi combina anumite piese şi poţi descoperi cele mai populare imagini alese de utilizatori.

Deja cauţi una dintre aplicaţii? Noi îţi recomandăm să testezi mai multe înainte să decizi şi chiar să cauţi şi tu câteva pe cont propriu. Astfel vei fi sigur de decizia ta şi de rezultatul final al amenajării.

Sursa foto: Shutterstock

Total
40
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda