Întrucât baia este locul de deplină curățare și curățenie, este firesc să fie și cea mai ordonată încăpere. Fără cosmetice împrăștiate pe blatul din baie, fără prosoape pe podea sau capcane în jurul cablurilor de la electrocasnice. Fiecare obiect poate avea un spațiu special alocat, mereu la îndemână, cu aceste idei drăguțe, ușor de implementat.

Ca să te bucuri de momentele de relaxare și să ai totul la îndemână, am pregătit câteva soluții de depozitare pentru o baie organizată. 

Locuri de depozitare în baie
7 Idei creative pentru depozitarea produselor din baie

Locuri de depozitare în baie

Pe lângă utilizările practice, anumite spații pot ascunde produsele de care ai nevoie în baie. Iată care sunt și cum poți improviza un spațiu ingenios de depozitare în jurul lor.

Spațiul de sub chiuvetă 

Suportul de chiuvetă servește de minune obiectivul de depozitare, fie că este un dulăpior încăpător cu mai multe secțiuni, fie polițe din lemn de bambus pe care poți expune strictul necesar. 

Sursă foto Unsplash, Ikea

Oglindă, oglinjoară

Optează pentru un corp oglindă cu iluminat integrat. Oglinda este un element esențial în baie și cu cât este mai mare și mai bine luminată, cu atât crează iluzia unei încăperi mai spațioase. În plus, poate ascunde toate obiecte cosmetice mai mici sau mai mari, de care ai nevoie. 

Sursă foto Unsplash, Home Design 

Cabina de toaletă

O mască construită în jurul rezervorului de WC te poate scuti de toate recipientele produselor de igienizare, care oricum sunt de regulă strâng praf dacă sunt lăsate la vedere. 

Sursă foto TheHandMadeHome, LuckyThink

O altă idee ingenioasă este să creezi spațiu de stocare unde nu a existat vreodată, cum ar fi pe peretele de deasupra toaletei. Câteva rafturi puse la înălțime vor valorifica un spațiu practic. 

Ușa de la baie 

Ușa de la baie nu este doar locul ideal pentru agățat haine de casă și halate de baie. Dimpotrivă, tinde să aglomereze baia dacă este prea încărcată. În schimb, peretele de deasupra ușii servește perfect unui raft suspendat unde poți alinia produsele pe care le folosești mai rar. Poți improviza raftul sau opta pentru o etajeră verticală din comerț. 

Sursă foto Pinterest, Pinterest

Mobilierul din baie 

Transformă ușile de la dulapuri în spații de depozitare prin atașarea unor prin accesorii, precum cârlige, buzunare textile, benzi magnetice cu recipiente sau coșulete suspendate. 

Sursă foto KraftMaid, Pinterest 

Pereții

Rafturile suspendate așezate simetric sunt estetice și practice. Joacă-te cu materiale și culori, creând contrast cu pereții. 

Sursă foto HomeDepot, Pinterest

Cada sau cabina de duș 

Știi sentimentul acela enervant când vrei să iei gelul de duș și alunecă grămadă toate recipientele? Rafturile suspendate fac minuni și de data asta. 

Sursă foto Pinterest, Pinterest

Rafturile de depozitare dispuse în colțuri cu ventuze sau cu șuruburi sunt ideale când vrei să salvezi spațiu și să ai o gamă variată de geluri de duș și produse de îngrijire a părului. 

Iar dacă nu ai renunțat la tradiționala cadă de duș, încă te poți răsfăța cu uleiuri aromatice, sare și spumă de baie. Ai nevoie, desigur, de un suport pentru paharul cu vin și, de ce nu, pentru o carte, cât timp îți exfoliezi și hidratezi pielea. 

Sursă foto Unplash, Unsplash 

Idei creative pentru depozitarea produselor și accesoriilor din baie

Acum că am identificat spaţiile de pot fi exploatate în scop de depozitare, iată cum poți organiza fiecare categorie de produse de toaletă într-un mod creativ și ingenios. 

#1 Produse de make-up

Ghivecele metalice colorate sunt o soluție drăguță și inteligentă de organizare a pensulelor și a altor produse de make-up pe care le folosești zilnic. În plus poți să dai un aer rustic întregului aranjament. Ai nevoie de o scândură pe care o fixezi pe un perete și de recipientele tale preferate. 

Sursă foto Pinterest, Amazon

Iar pentru restul cosmeticelor de diferite forme și mărimi, un recipient metalic rotativ este perfect pentru organizare. Și arată suficient de drăguț încât să-l lași la vedere și să-l rotești ori de câte ori vrei să încerci un make-up diferit. 

#2 Produse cosmetice de îngrijire

Bețișoarele de urechi și dischetele demachiante stau cel mai bine în borcane de sticlă pe care le poți decora cu alte accesori, precum flori uscate, cochilii, ghinde sau castane. Este o idee practică, deloc costisitoare și foarte igienică. 

Sursă foto Thebudgetdecorator, Pinterest

Produsele de îngrijire pentru ten pot fi dispuse pe raftul superior al unui cărucior. Cărucioarele metalice dau senzația de flexibilitate și vin cu o pată de culoare în stil industrial. În plus, pot acomoda prosoape și hârtie igienică în coșuri de răchită dispuse la nivelurile inferioare. 

#3 Produse de igienizare

Problema cu produsele de curățare este că nu au mereu cele mai atractive recipiente sau etichete.

Pentru că nu vrei să păstrezi la vedere cei 99,9% dintre micro-monstruleții pe care îi alungă din vasul de toaletă, o tavă rotativă tip Lazy Susan, dispusă în dulapul de sub chiuvetă, este accesoriul ideal de depozitare. În plus, poți vedea dintr-o privire ce îți lipsește, înainte să refaci stocul. 

#4 Prosoape și halate

În vreme ce un cărucior metalic ocupă ceva spațiu, o scară de lemn este ideală pentru spațiile înguste. Nu numai că inspiră un aer cochet, dar sunt foarte practice pentru agățarea prosoapelor și a lenjeriei. Dacă treptele sunt suficient de late, poți accesoriza scara cu coșulețe din răchită și elemente decorative. 

Sursă foto Unsplash, Pinterest

#5 Hârtie igienică 

Coșulețele de răchită sau cele textile pot fi dispuse pretutindeni. Fie pe cabina de toaletă, pe un cărucior sau pe o scară sau, chiar agățate de suporturi verticale. Arată bine, vin în toate formele și mărimile și sunt foarte eficiente în camuflarea produselor mai intime. 

Sursă foto Postris, Unsplash

#6 Electrocasnice și accesorii pentru păr 

Cauți o soluție ca să nu te mai împiedici de fire și cabluri? Optează pentru un coș de metal bine compartimentat unde să dispui feonul, placa de păr și ondulatorul. Astfel, fiecare aparat va avea un loc desemnat și nu-l vei mai uita în priză te miri pe unde. 

Sursă foto Buzzfeed, Pinterest

Iar pentru agrafe și accesorii de mani – pedi, lipește o bandă magnetică pentru prinderea acestor obiecte minuscule, care tind să se adune într-o mare dezordine. 

#7 Lenjerie și rufe murdare

Din nou, coșurile de răchită câștigă premiul pentru design rustic și îngrijit. Atenție însă să nu transformi capacul coșului în loc de depozitare pentru haine de casă, că s-a dus pe câmpii feng shui-ul.  

Acestea au fost propunerile noastre pentru o baie ordonată și complet echipată. Odată ce stabilești un spațiu drăguț de depozitare pentru fiecare obiect în parte, poți fi sigură că nu va migra pe la vecini și provoca conflicte de apartenență. 

Sursă foto Unsplash, Pinterest, ShutterStock 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda