profilul hotilor de locuinte“Nu o să mi se întâmple chiar mie” – îți e familiară expresia? Dacă da, fii sigur că și cei cărora niște musafiri nepoftiți le-au trecut pragul au spus fix același lucru. Hai să nu ne mai bazăm pe soartă și să facem din siguranța casei o prioritate! Alături de Spy-Shop, lansăm seria Sigur acasă și te învățăm cum să ai grijă cu adevărat de casa ta și de cei care locuiesc în ea.

Chiar dacă cei mai mulți hoți dau buzna în casă doar în timpul nopții sau când nu e nimeni acasă, nu trebuie să ignori faptul că în ziua de azi ei folosesc din ce în cea mai multe metode ca să te păcălească.

În plus, toți așteaptă momentul oportun și își gândesc planul cu mult timp înainte să treacă la acțiune. Acesta este și unul dintre motivele pentru care trebuie să îți iei toate măsurile de siguranță când vine vorba despre protejarea locuinței, de la folosirea sistemelor de supraveghere și până la recunoașterea persoanelor rău-intenționate. Vei afla în continuare cum poți să îți dai seama că cineva ar putea să pătrundă în căminul tău.

Persoane sau mașini necunoscute în fața casei

Poate că nu îți cunoști toți vecinii, dar persoanele rău-intenționate pot să se dea de gol destul de ușor dacă ești atent. Desigur, nu orice străin este implicit și un răufăcător, dar există câteva indicii care îți pot da de gândit. Dacă observi că cineva vine des și dă târcoale casei tale pentru o perioadă mai lungă de timp (cu scuza că se plimbă sau că aleargă), ar trebui să îți pui un semn de întrebare.

Bineînțeles, nu trebuie neapărat să stai tot timpul în fața ferestrei, mai ales că probabil nu ai atât de mult timp la dispoziție să fii mereu cu ochii în patru. Soluția poate fi instalarea unor camere pentru supraveghere video care să te ajute să îți monitorizezi locuința în permanență.

Geam spart sau încuietoare forțată

Unii hoți pot trece la fapte mai repede și încearcă să spargă o fereastră sau să forțeze încuietoarea ușii. În cazul în care pornește o alarmă, vor abandona rapid planul, dar dacă nu e niciun semn că ar exista vreun sistem de supraveghere, vor continua planul sau vor reveni atunci când nu e nimeni acasă.

Pentru a preveni intrările prin efracție poți monta un sistem de alarme și sisteme de închidere securizate. Vei primi o alertă când cineva pătrunde în casă chiar și atunci când ești plecat. Mai mult, poți seta ca alarma să ajungă și la autorități.

Înșelătorii din ușă în ușă

Hoții nu trebuie să intre neapărat în casă pe furiș, ci pot apela la multe alte trucuri. E suficient doar să le deschizi ușa. Fie că se dau drept angajați la un service și vor să intre în casă sub pretextul că trebuie să verifice centrala de gaze, să facă dezinsecție sau diverse reparații, fie că inventează o poveste despre o campanie caritabilă, aceste situații ar trebui să îți dea de gândit.

Chiar dacă nu plănuiesc un furt în acel moment, de multe ori hoții doar investighează locuința pentru a afla câte persoane locuiesc acolo, dacă există vreun animal de companie sau în ce intervale de timp nu se află nimeni acasă.

Persoane care fac poze în apropierea casei

Pe lângă faptul că cineva ar putea să dea târcoale casei tale, așa cum am menționat mai sus, aceștia pot face și fotografii pentru a documenta cât mai în amănunt posibile locuri nesupravegheate. Același lucru este valabil și pe timpul nopții, atunci când locurile slab iluminate sau întunecate pot fi puncte vulnerabile în fața infractorilor.

În aceste cazuri, ai opțiunea de a monta un sistem de iluminat, care se aprinde automat atunci când detectează mișcare sunt de mare ajutor pe timpul nopții.

Semne ciudate în jurul sau în apropiere de locuință

Atunci când e vorba de o bandă de hoți, aceștia obișnuiesc să folosească diferite semne prin care marchează locuințele vulnerabile. Semnele pot fi diferite inscripții pe gard sau pe pereții casei sau chiar diferite pliante sau flyere publicitare.

Uneori, aceste semne nu înseamnă neapărat că cineva va da o spargere în locuința ta, dar e bine să monitorizezi întotdeauna activitatea din jurul căminului tău. Dacă pe lângă acestea vei observa și alte indicii din cele menționate mai sus, atunci asigură-te că locuința ta este cât mai bine păzită în fața infractorilor.

Drept urmare, pe lângă faptul că e necesar să iei toate măsurile de siguranță ca să îți protejezi locuința de hoți, ar trebui să dai mai multă atenție persoanelor care îți calcă pragul și activității din jurul locuinței tale. Astfel, o să fii mereu cu un pas în fața persoanelor rău-intenționate.

Sursă foto: Shutterstock

Total
177
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda