spy-shop profilul hotilor de locuinteNu o să mi se întâmple chiar mie” – îți e familiară expresia ? Dacă da, fii sigur că și cei cărora niște musafiri nepoftiți le-au trecut pragul au spus fix același lucru. Hai să nu ne mai bazăm pe soartă și să facem din siguranța casei o prioritate ! Alături de Spy-Shop, lansăm seria Singur acasă și te învățăm cum să ai grijă cu adevărat de casa ta și de cei care locuiesc în ea.

Este perioada concediilor, și, de multe ori, pleci de acasă cu teama că locuința ta nu se află în deplină siguranță. Această grijă îți poate strica vacanța dacă persistă, cu atât mai mult dacă nu ai avut nicio persoană apropiată pe care să o însărcinezi cu verificarea casei tale. Pentru a te bucura de concediu fără să stai cu gândul la ce se întâmplă cu imobilul lăsat nesupravegheat, poți avea în vedere aplicarea unor măsuri preventive de siguranță, care să îți protejeze locuința în caz de pericol.

1. Montează un sistem de alarmă

Dacă urmează să lipsești mai multe zile de acasă și vrei să îți securizezi locuința înainte de a pleca, poți alege cu încredere montarea unui sistem de alarma modern, care să dispună de tehnologii avansate în vederea protejării casei tale.

Ai la dispoziție sistemele cu cablu și sistemele wireless, principalele avantaje ale celor din urmă fiind că sunt mai ușor de instalat și că au un design mai modern. Indiferent ce variantă alegi, sistemul de alarmă are în componență, printre altele, diverși senzori – de fum, de mișcare, de inundație – sirenă de exterior, sirenă de interior, precum și un comunicator, care îți va permite să legi sistemul de alarmă la un dispecerat al unei firme de pază. 

Opțional, îl poți conecta și la alte echipamente de alarmă, cum ar fi un buton de panică, pe care sa îl folosești în cazurile de urgență.

Dacă se petrece un eveniment neplăcut în locuința ta în timp ce ești plecat, un astfel de sistem te ajută să reduci sau chiar să elimini complet eventualele pagube, pentru că senzorii vor declanșa alarma – în cazul unui furt sau al unui incendiu, de exemplu – și le va atrage atenția celor din jur.

2. Alege un sistem de supraveghere video

Un sistem de supraveghere video este util atât pentru a găsi vinovatul în cazul în care se întâmplă ceva cu locuința ta, cât și pentru a putea fi la curent în permanență cu situația de acasă. Poți alege o supraveghere atât pentru exterior, cât și pentru interior, folosind, în acest caz, două sisteme video diferite. În acest mod, nivelul de siguranță al casei tale este mult mai ridicat față de situația în care ai alege un singur sistem. 

De asemenea, poți opta pentru montarea unei camere video termice, care detectează mișcarea chiar și pe întuneric. Sistemele moderne de supraveghere video îți permit să urmărești activitatea de acasă chiar și atunci când te afli la sute de kilometri depărtare. În plus, dacă vrei ca cei din jur să nu știe că locuința ta este supravegheată, poți alege să montezi în diverse colțuri niște camere video mascate, poziționate astfel încât să acopere întreg perimetrul care te interesează. 

Totuși, nu uita să te relaxezi și să te distrezi în concediu, chiar dacă, în același timp, îți faci griji și pentru situația de acasă. 


Citește și : Cele mai bune locuri pentru instalarea camerelor de supraveghere video 


3. Instalează un sistem antiincendiu

Când ești acasă, este mult mai simplu să gestionezi situațiile neplăcute sau chiar periculoase dacă ele apar, dar lucrurile stau altfel atunci când ești plecat. Pentru că un eveniment neplăcut nu este niciodată anunțat, cel mai bine este să iei preventiv măsuri care să diminueze eventualele pagube. În cazul unui incendiu, de exemplu, acestea pot fi foarte mari, dar prin instalarea unui sistem antiincendiu nivelul de securitate al locuinței tale este mai ridicat și, implicit, aceasta este mai bine protejată împotriva pericolelor. 

Un astfel de sistem are în componență detector de fum și sirene, astfel că, deși tu nu ești acasă, acestea vor semnaliza pericolul. În acest caz, sistemul are rolul de a-ți proteja bunurile, însă, atunci când tu sau alți membri ai familiei vă aflați în casă, misiunea sa este mult mai importantă, aceea de a vă proteja viețile. 

Este normal să îți faci griji pentru locuința ta atunci când lipsești mai mult de acasă, însă aceste măsuri te ajută să îți securizezi casa înainte de a pleca. Datorită faptului că sistemele menționate mai sus au alarme care se declanșează în caz de pericol, nivelul de siguranță crește, pentru că acestea îi atenționează pe vecini sau pe alți oameni din jur că se întâmplă ceva. În plus, în cazul supravegherii video, în funcție de sistem, ai posibilitatea să vezi oricând și de oriunde ce se întâmplă în casa ta. 

Poți lipsi oricât de acasă, pentru că, acum, casa ta se află în siguranță. 

Sursă foto: shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda