Renovarea întregii case sau doar a unei părți a acesteia poate să înceapă de multe ori cu bătăi de cap, mai ales dacă faci acest lucru pentru prima dată-n viață.

Planificarea începe cu o mulțime de întrebări care îți trec prin cap și pe care le adresezi, atât prietenilor și familiei, cât și experților. Și, pentru că vorbim despre experți, ai ajuns unde trebuie: îți răspundem la una dintre cele mai comune întrebări pe care le primim deseori atunci când vine vorba despre renovarea unei băi, fie că este la casă sau la apartament.

Cum aleg cea mai potrivită gresie si faianta pentru noua mea baie? Trebuie să fiu atent doar la partea vizuală? Sau este ceva mai mult de atât, pentru a arăta bine și a rezista în timp? O cumpăr online sau din magazin fizic?

Vom lua pe rând o serie de întrebări și îți vom răspunde în așa fel încât să poți să iei cea mai inspirată decizie de care să te bucuri mult timp înainte.

Cum alegi gresia și faianța din baie

Efectul vizual este doar un criteriu după care să alegi gresia și faianța. Pe lângă acesta, mai sunt și altele care țin de eficacitate și durabilitate care, pentru unele persoane, sunt chiar mai importante decât cel estetic.

  1. Bugetul este probabil primul criteriu după care intenționezi să alegi, atât gresia, cât și faianța. Degeaba îți dorești ceva ce ai văzut la cineva în casă sau pe web, dacă nu se încadrează în bugetul tău. Așadar, pune pe hârtie câți bani ești dispus să investești în toată baia și apoi împarte-i în categorii: gresie, faianță, obiecte sanitare, adezivi, vopsea, partea electrică, corpuri de iluminat etc. Așa vei putea să te încadrezi mai bine în ceea ce ai și cu ceea ce îți dorești.
  2. Designul acestora trebuie să fie unul care să te definească. De multe ori renovăm baia deoarece produsele și instalațiile sunt învechite, iar deseori o renovăm deoarece nu se mai potrivește stilului și personalității dintr-un anumit moment al vieții. Caută, inspiră-te și pune cap la cap ceea ce îți imaginezi cu ceea ce există în realitate pe piață și apoi îmbină toate elementele în așa fel încât să ai baia de vis.
  3. Rezistența în timp și la apă este un element definitoriu când vorbim despre baie. Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute – atât tu, cât și vecinii – este important să te interesezi despre rezistența la apă, oricât ar fi ea de dura, a gresiei și faianței.
  4. Proprietățile antialunecare sunt importante pentru siguranța familiei. Gresia antiderapantă este cea mai bună alegere pe care o poți face. Desigur că nu îți dorești experiențe neplăcute de alunecare când ieși din duș sau din cadă, așa că fii atent la acest detaliu care îți apără sănătatea. Siguranța este o parte importantă a vieții și nu trebuie să o ignori nici când vine vorba despre amenajarea casei.
  5. Curățarea ușoară și întreținerea facilă a băii în general este un alt aspect de care să ții cont. Nu de alta, dar nu credem că vrei să îți petreci ore întregi doar curățând această încăpere săptămână de săptămână, când poți să faci mult mai multe cu timpul tău liber.

Acestea sunt cinci aspecte de baza de care trebuie neapărat să ții cont atunci când vine vorba despre renovarea unei băi.

Și mai avem un răspuns bonus la o altă întrebare des adresată: este mai bine să îmi cumpăr gresia și faianța dintr-un magazin fizic sau online?

Sfatul nostru este să le îmbini pe cele două: adică, după ce ți-ai făcut o idee în legătură cu ce ți-ar plăcea să conțină baia facând research online, apoi mergi într-un magazin fizic să o vezi cu ochii tăi și să o atingi pentru a-i simți textura. Aici vei găsi și angajați care să îți răspundă la întrebări și să îți ofere consultanță la nevoie. Asta nu inseamnă că va trebui să o cari tu cu mașina personală. Toate magazinele serioase de profil oferă transport pentru produsele comercializate. Așa nu îți mai bați capul nici cu căratul acesteia până în casă sau în spațiul de depozitare.

Alege cu atenție materialele și produsele care urmează să fie puse în baia ta și îți vei mulțumi pe termen lung! 

Credite foto: unimat.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda