amenajare apartament mic

 


Articol realizat împreună cu


Dacă locuiești într-un apartament de bloc, probabil că încăperile mari nu se regăsesc pe lista lucrurilor de care te bucuri. Multe dintre apartamente au fost construite doar pe principiul utilității, fapt care face amenajarea interioară o adevărată provocare. Pentru crearea iluziei de spațiu mai mare, dar și pentru eficientizarea spațiului, îți propunem o serie de trucuri de un real ajutor.

De ce trebuie să ții cont dacă ai un apartament mic
10 trucuri pentru amenajarea unei bucătării mici, de apartament
10 trucuri pentru amenajarea băii într-un apartament de bloc
10 trucuri pentru amenajarea livingului într-un apartament de bloc
10 trucuri pentru amenajarea dormitorului într-un apartament mic 


CITEȘTE ȘI: 


De ce trebuie să ții cont dacă ai un apartament mic

Profită cât mai mult de lumina naturală!

Dacă ai un apartament luminos ai deja un avantaj pe care probabil că nu l-ai conștientizat încă. O cameră bine luminată de o sursă de lumină naturală va părea mult mai mare decât una mai slab luminată. Renunță la draperiile din materiale opace sau în nuanțe mult prea închise și eliberează, pe cât posibil, zona din fața ferestrei de obiecte de mobilier sau obiecte de decor masive.

Optează pentru culori deschise sau pastelate!

În ceea ce privește finisajele interioare, încăperile mici au nevoie de mai multă „deschidere”. Orientează-te spre culori deschise sau pastelate, atât când alegi gresia și faianța, cât și vopseaua lavabilă cu teflon, pe care o poți găsi în nuanțele potrivite pentru orice tip de încăpere de dimensiuni reduse.

Acordă o mare importanță surselor de iluminare!

Cumpără Candelabru INSIGNIO 🛒Preț : 145,99 lei

Cumpără Lampadar INSIGNIO 🛒Preț : 147,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Dacă nu te numeri printre norocoșii care beneficiază de o lumină naturală bună, va trebui să depui ceva mai mult efort pentru alegerea unor corpuri de iluminat. Plasează surse de lumină atât la nivelul încăperii, cât și la nivel local (în dreptul oglinzii din baie, în dreptul biroului de lucru etc.).

Folosește suprafețele pereților și optează pentru obiecte de mobilier suspendate!

O pardoseală eliberată dă senzația de mai mult spațiu. Folosește inteligent lungimea pereților și alege corpuri de mobilier suspendate atât pentru baie și bucătărie, cât și pentru dormitor și sufragerie.

Improvizează cât mai multe spații de depozitare!

Cumpără Etajeră TERA HOME🛒Preț : 424,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Dacă ești pasionat de amenajări interioare, poți opta pentru crearea propriilor spații de depozitare creative. În cazul în care nu vrei să investești timp sau nu te pricepi, poți opta pentru cumpărarea diferitelor rafturi, cutii sau coșulețe din magazinele specializate de amenajări interioare.

Folosește oglinzi și finisaje din sticlă!

Oglinzile își găsesc locul nu doar în baie, ci și în dormitor, în sufragerie și chiar în bucătărie. Deoarece reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare, la fel de recomandate sunt și finisajele din sticlă (pereți, rafturi sau obiecte de decor).

Cumpără Oglindă decorativă DESIRE 🛒Preț : 67,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Alege piese de mobilier cât mai bine compartimentate!

Eficientizarea spațiului este cel puțin la fel de importantă ca aspectul general al încăperii. Înainte să achiziționezi un anumit corp de mobilier, analizează cu atenție inclusiv interiorul și modalitatea de compartimentare.

10 trucuri pentru amenajarea unei bucătării mici, de apartament

Organizarea eficientă și de efect a unei bucătării mici de apartament poate fi o adevărată provocare. Indiferent dacă vrei să alegi finisajele și piesele de mobilier pentru o bucătărie lungă și îngustă sau, dimpotrivă, ai o bucătărie pătrată, trucurile de mai jos îți vor fi de un real ajutor în cazul în care simți nevoia să faci o schimbare, însă nu știi ce să alegi pentru a se potrivi cu dimensiunile reduse ale unei bucătării de bloc.

1. Mizează pe culori deschise și pastelate!

Atât în ceea ce privește finisajele, cât și pentru obiectele de mobilier din bucătărie. Dulapurile se vor pierde în fundalul pereților zugrăviți în aceeași nuanță, iar spațiul va căpăta profunzime și se va mări vizual. Albul este, de departe, una dintre cele mai bune alegeri în decorarea și amenajarea unei bucătării mici. Alege culori deschise, ușor de asortat!

Dacă vrei o pată de culoare, ține seama de sfatul înțelepților chinezi și apelează cu încredere la galben pai – se consideră că stimulează digestia, fiind și culoarea chakrei din plexul solar.

amenajare apartament

Poți opta și pentru combinații cromatice între alb, galben auriu, culoarea untului și tonuri de bej, crem sau maro. O alternativă este și faianța în culori pale, precum verde sau bleu pal.

2. Utilizează inteligent înălțimea pereților!

Dacă vrei să investești și în înlocuirea mobilei de bucătărie, orientează-te spre dulapuri înalte care oferă mai mult spațiu de depozitare. Ordonarea alimentelor și ustensilelor din bucătărie și eliberarea, pe cât posibil, a zonei de lucru oferă un aspect mai aerisit întregii bucătării. Mai mult, dacă spațiul îți permite, proiectează dulapuri chiar și deasupra frigiderului sau a hotei.

model bucatarie mica

3. Organizează ustensilele și obiectele mici în coșulețe sau tăvi!

Cumpără Dozator cereale VANORA 🛒Preț : 109,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Dacă nu vrei să investești în schimbarea mobilei și vrei o soluție de buget, apelează cu încredere la mici coșulețe și tăvi pentru organizarea ustensilelor și a obiectelor mici. Le poți plasa chiar pe blatul de lucru. Alege-le, neapărat, în culori care să completeze întregul aspect al bucătăriei. În plus, această sortare are și un aspect extrem de practic: în caz de nevoie le poți muta mult mai ușor.

organizare apartamente mici

4. Folosește rafturi!

Un alt truc pentru optimizarea spațiului într-o bucătărie mică este montarea de rafturi. Poți folosi peretele pe care este așezată masa, pe cel din vecinătatea ferestrei sau chiar zona de deasupra blatului. Rafturile te vor ajuta să organizezi obiectele mărunte precum borcanele cu condimente, cănile și paharele.

rafturi bucatarie apartament

5. Orientează-te spre electrocasnice de mici dimensiuni!

O bucătărie mai mică nu înseamnă neapărat o bucătărie mai puțin funcțională. Nu trebuie să renunți la electrocasnicele care îți sunt necesare. Există alternative la fel de eficiente ca cele mari și voluminoase, secretul este doar să-ți acorzi timp să cauți.

electrocasnice bucatarie apartament

Măsoară spațiul disponibil și caută un aragaz care să corespundă dimensiunilor existente. Aragazul poate fi, de asemenea, înlocuit cu o plită și un cuptor pe care le poți monta separat, în funcție de designul mobilierului. Astfel, sub plita încastrată în blatul de lucru poți proiecta un dulap cu sertare, iar cuptorul poate fi integrat într-unul dintre dulapuri.

6. Alege o masă pliantă!

Dacă ai o bucătărie lungă și îngustă, care nu îți permite amenajarea unui loc de servit masa generos, alege un model care să corespundă nevoilor tale. Poți opta chiar pentru o masă cu un sistem inteligent de pliere care să îți ușureze munca de rabatare înainte și după fiecare masă.

masa plianta

7. Montează mai multe oglinzi!

Poate că nu ai considera necesară montarea de oglinzi în bucătărie, însă existența lor schimbă radical aspectul spațiului. Mulți designeri de interior recomandă placarea peretelui de deasupra blatului de lucru cu o oglindă. În acest fel, bucătăria ta nu va părea doar mai mare, ci și mai luminoasă.

amenajare bucatarie apartament

8. Optează pentru o pardoseală din lemn!

Dacă vrei să schimbi aspectul bucătăriei și ai și un buget pentru investiții, poți opta chiar pentru o pardoseală din lemn, pentru transmiterea sentimentului de intimitate și căldură. O alternativă la parchetul clasic este cel laminat, mult mai ușor de montat și mai accesibil ca preț.

pardoseala lemn bucatarie

Dacă te temi ca pardoseala să nu dezvolte mucegai, poți opta pentru un parchet special conceput pentru spații umede. Parchetul stratificat este o alternativă ideală pentru bucătărie pentru că este foarte bine uscat, iar dispunerea straturilor compactate nu permite umezelii să lucreze în timp.

9. Alege o vopsea lavabilă colorată!

Dacă nu-ți poți imagina o bucătărie albă sau pur și simplu nu ai găsit mobilierul într-o culoare care să te atragă suficient de mult, poți opta pentru un perete tencuit și vopsit în culoarea care consideri că se potrivește cel mai bine. Soluția nu este cea ideală pentru pereții aflați în zona plitei, a chiuvetei sau a blatului. Un perete uni vă va permite și decorarea spațiului cu fotografii, tablouri, ceasuri de perete etc.

culori apartament

10. Utilizează mai multe surse de iluminat!

Cumpără Candelabru INSIGNIO 🛒Preț : 47,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Așa cum am explicat și mai sus, unul dintre trucurile de bază în amenajarea unui spațiu de dimensiuni reduse, în special a încăperilor unui apartament de bloc, este utilizarea cât mai multor surse de iluminat. Dacă nu te bucuri de lumină naturală, compensează pe cât posibil cu lămpi de diferite dimensiuni și forme. Păstrează simplitatea și optează pentru o culoare neutră a corpurilor de iluminat.

corpuri de iluminat bucatarie

10 trucuri pentru amenajarea băii într-un apartament de bloc

Cu toții recunoaștem utilitatea unei băi, însă designul acesteia nu este un aspect de neglijat. Din păcate, în cazul băilor din apartamentele de bloc, accentul a fost pus exclusiv pe utilitatea existenței acestui spațiu, nu și pe posibilitățile de design. Dacă locuiești într-o casă sau într-un apartament cu o baie mică, ar trebui să iei în calcul trucurile de mai jos:

1. Alege culori deschise pentru gresie și faianță!

Dacă ai o baie mică și/sau slab luminată, gresia și faianța în culori închise ar trebui să iasă din start din discuție. Culorile deschise sau pastelate creează iluzia de mai multă lumină și, implicit, mai mult spațiu.

gresie faianta deschisa

2. Organizează plăcile de faianță pe orizontală!

În cazul plăcilor de faianță de formă dreptunghiulară, o soluție ingenioasă este organizarea lor pe orizontală pentru producerea efectului vizual de lărgire a spațiului.

faianta baie apartament

3. Optează pentru mozaic!

Plăcile de mozaic au capacitatea de a reflecta lumina și, implicit, de a mări vizual încăperea. Dacă placarea totală a pereților ți se pare prea costisitoare, te poți limita la unul singur (sau doar la anumite porțiuni de perete), completând celelalte spații cu faianță albă sau în tonuri deschise.

mozaic baie

4. Alege modele mai mici pentru gresie!

Dacă ai în plan o reamenajare totală a băii și vrei să investești și în schimbarea pardoselii, sfatul nostru este să te orientezi spre modele de plăci mai mici de gresie. Deși costul final poate fi unul mai ridicat, efectul optic va fi unul de mărire.

amenajare baie apartament

5. Optează pentru finisaje din sticlă!

Sticla contribuie semnificativ la crearea senzației de spațiu. Optează pentru oglinzi sau alte obiecte din sticlă transparentă, precum suportul pentru lavoar, ușa cabinei de duș, rafturile pentru expunerea decorațiunilor etc.

cabina dus baie mica

6. Nu neglija sursele de lumină!

Cumpără Aplică de perete OPVIQ 🛒Preț : 93,99 lei

Cumpără Pendul V-TAC🛒Preț : 289,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Multe dintre băile apartamentelor nu au fereastră, motiv pentru care sunt foarte slab luminate. Îndreaptă acest neajuns montând diferite corpuri de iluminat, atât pe tavan, pentru o iluminare a întregii încăperi, cât și local, în zona oglinzii.

iluminare baie apartament

7. Folosește mai multe oglinzi!

Deși probabil ești obișnuit cu băile care au o singură oglindă, deasupra lavoarului, designerii de interior îți recomandă să nu te limitezi în acest sens. Spre exemplu, două oglinzi plasate pe pereți opuși, la același nivel, creează iluzia de reflecție infinită, efect optic care va schimba cu siguranță aspectul băii tale. Poți opta și pentru plasarea unei oglinzi pe peretele de deasupra căzii.

oglinzi baie apartament

8. Optează pentru obiecte de mobilier suspendate!

O baie mică sau îngustă îți va pune probleme și în privința alegerii mobilierului. Încearcă să folosești cât mai inteligent pereții pentru a nu aglomera inutil pardoseala. În plus, în majoritatea cazurilor, multe dintre spații nu sunt suficient exploatate (spațiul de deasupra vasului WC, colțurile încăperii etc.).

dulapuri suspendate baie

9. Utilizează cât mai multe rafturi!

Cumpără Set 2 coșuri de depozitare, HEINNER | 🛒Preț : 33,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Într-o baie mică, spațiile de depozitare inteligent gândite schimbă atât gradul de funcționalitate, cât și designul. Improvizează cât mai mult, folosește coșulețe, rafturi demontabile, cârlige sau cutii. Profită de fiecare spațiu disponibil, fie că este localizat deasupra vasului de toaletă, în jurul căzii sau în zona de sub chiuvetă.

rafturi baie

10. Folosește cârlige de agățat!

Nu în ultimul rând, foarte utile sunt și cârligele de agățat care pot servi pentru halate, prosoape sau perii. Spre exemplu, o bară prevăzută cu cârlige și/sau cleme montată pe un perete te ajută să economisești un spațiu de depozitare.

carlige baie

10 trucuri pentru amenajarea livingului într-un apartament mic

Livingul este camera în care, teoretic, petrecem cel mai mult timp zilnic. E absolut justificat faptul că vrem un design confortabil care să se potrivească nevoilor noastre. Dacă locuiești într-un apartament mic, probabil te confrunți cu problema unui spațiu limitat, mai greu de amenajat. Pentru a eficientiza spațiul, dar și pentru a-l face cât mai plăcut din punct de vedere vizual, ar trebui să ții cont de câteva trucuri.

1. Exploatează lumina naturală!

Un sfat extrem de simplu și care nu necesită niciun cost este exploatarea la maximum a luminii naturale. Renunță, pe cât posibil, la draperiile din materiale opace sau la cele în culori închise. Evită, de asemenea, obturarea ferestrelor cu piese de mobilier care ar putea împiedica pătrunderea luminii în interior.

lumina living

2. Nu aglomera inutil spațiul!

Un alt truc de amenajare care nu implică cheltuieli este păstrarea ordinii și renunțarea la obiecte care nu au o utilitate, ba chiar aglomerează inutil. Ca linie generală, o cameră dezordonată pare mult mai puțin spațioasă decât una în care lucrurile au un loc bine stabilit. Acest lucru este valabil atât în cazul mobilierului, cât și în cazul accesoriilor sau obiectelor de decor.

mobilare aerisita

3. Optează pentru culori deschise!

Nevoia de luminozitate pentru crearea iluziei de mai mult spațiu trebuie satisfăcută la fel ca în cazul celorlalte încăperi. Cea mai la îndemână variantă este alegerea unei vopsele lavabile într-o culoare deschisă. Poți zugrăvi pereții în alb sau în nuanțe pastelate. Îți garantăm că livingul tău își va schimba înfățișarea după realizarea acestor modificări.

culori living apartament

4. Înlocuiește albul cu nuanțe luminoase!

Dacă ți-e teamă că livingul tău va arăta monoton sau va fi greu de întreținut, optează pentru nuanțe luminoase! Poți alege între tonuri calde și luminoase de bej, crem, roz sau galben pal, nuanțe deschise de auriu sau nisipiu, tonuri cuminți de gri șters etc. Cu siguranță vei găsi cel puțin o nuanță de vopsea lavabilă care să te inspire și care să se potrivească stilului tău.

culori deschise living apartament

5. Orientează-te spre materiale care reflectă lumina!

Nu doar culorile îți pot veni în ajutor atunci când vrei să sporești nivelul de luminozitate al unei încăperi, ci și aspectul sau textura diferitelor piese de mobilier, decorațiuni sau finisaje. Spre exemplu, o mobilă mată nu va reflecta lumina la fel cum o va face una cu fronturi lucioase. Poți opta pentru un tapet decorativ cu irizații sidefate, pernuțe de decor sau un set de perdele și draperii dintr-o stofă lucioasă, neapărat în nuanțe deschise.

materiale care reflecta lumina

6. Folosește un tapet decorativ cu dungi verticale!

Dacă ai un living cu tavan jos, poți mări optic spațiul și poți crea iluzia de cameră mai înaltă prin aplicarea unui tapet decorativ.  

tapet vertical

7. Folosește oglinzi și/sau inserturi din sticlă!

Nu neglija efectul pe care o oglindă îl va oferi livingului tău. Sticla reflectă lumina și creează iluzia de mai mult spațiu. Dacă nu-ți dorești totuși o oglindă, poți alege piese de mobilier cu inserții din sticlă. Și decorațiunile din sticlă sunt o alternativă bună, dacă nu vrei să faci mari schimbări în aspectul actual al livingului tău.

living apartament

8. Alege piese de mobilier compacte, în linii drepte!

Dacă ai un living mic, alegerea mobilierului trebuie făcută cu multă grijă, ca să nu-l faci să pară chiar mai mic decât este în realitate. Evită obiectele de mobilier cu formă rotunjită, întrucât acestea „mănâncă” spațiu. De exemplu, un colțar în semicerc nu va putea fi lipit de perete și va crea un gol în spatele său pe care nu-l vei putea folosi pentru altceva.

mobilier apartament

Același lucru este valabil și pentru celelalte piese de mobilier: alege modele cât mai puțin voluminoase, cu un design cât mai suplu.

9. Improvizează cât mai multe spații de depozitare!

Dacă ești pasionat de realizarea obiectelor și decorațiunilor handmade, poți improviza diferite spații de depozitare pentru a eficientiza cât mai mult spațiul. Te asigurăm că vor da un aer creativ și original încăperii tale!

spatii depozitare creative

10. Optează pentru obiecte de mobilier cu spații de depozitare incluse!

Cumpără  Organizator extensibil pentru sertar OXO | 🛒Preț : 169,09 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

O canapea cu ladă de depozitare este ideală pentru „ascunderea” păturilor pe care nu le folosești atât de des. La fel de bine poate funcționa și o bibliotecă având câteva dulapuri închise, ideale pentru depozitarea micilor obiecte sau a hârtiilor (facturi, chitanțe etc.). Măsuța de toaletă poate fi, la fel de bine, un spațiu de depozitare pentru mărunțișuri dacă este prevăzută cu un sertar.

mobilier spatii depozitare

10 trucuri pentru amenajarea unui dormitor într-un apartament mic

Dacă te numeri printre cei care locuiesc într-un apartament de bloc, probabil că nu ai un dormitor foarte spațios, având o suprafață cuprinsă între 9 și 12 mp. Dacă îți dorești un dormitor frumos și confortabil, ar trebui să ții cont de câteva trucuri de amenajare.

Raft Biblioteca, DECORTIE | 🛒Preț : 809,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

1. Alege palete cromatice deschise!

Dacă ai un dormitor mic, designerii de interior îți recomandă să eviți culorile închise. Alege o paletă cromatică deschisă, pentru a spori gradul de luminozitate din interiorul încăperii. Dintre nuanțele recomandate, amintim bejul, cremul, tonurile deschise de galben, somon, trandafiriu, vernil, nuanțe nisipii sau chiar nuanțe deschise de gri.

culori deschise dormitor

2. Folosește tapet cu dungi orizontale!

Un alt truc recomandat de designeri este folosirea tapetului cu dungi orizontale, pentru a mări optic încăperea. Joacă-te cu nuanțele și alege să îmbraci unul dintre pereți într-o nuanță complementară. Dacă ai un dormitor cu tavan jos, poți opta pentru tapet cu model vertical, care va crea iluzia de cameră mai înaltă.

tapet orizontal dormitor

3. Lasă tavanul alb!

Orice culoare ai alege pentru pereți sau obiectele de mobilier și decor din dormitorul tău, păstrează tavanul alb. Va oferi mai multă luminozitate întregii încăperi!

culori pereti dormitor

4. Limitează-te la piesele de mobilier necesare!

Dacă spațiul nu este aliatul tău, limitează-te doar la obiectele de mobilier strict necesare: un pat și un dulap pentru haine. Renunță la noptiere, scaune sau fotolii pentru că vei aglomera inutil spațiul și vei da senzația de încăpere aglomerată și mult mai mică decât este în realitate.

mobila dormitor minimalista

5. Optează pentru piese de mobilier de dimensiuni reduse!

Raft Furny Home | 🛒Preț : 160,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

Un pat imens poate fi un vis, însă, în cazul în care ai un dormitor mic, nu are sens să ocupi toată camera cu un pat mult prea mare. Pentru dormitoarele mici, ideale sunt paturile cu lățimea de 1,40 – 1,60 m.  

mobilier de dimensiuni reduse

6. Alege obiecte de mobilier într-o nuanță cât mai apropiată de cea a pereților!

Atunci când alegi piesele de mobilier, orientează-te spre cele ale căror nuanțe se apropie cât mai mult de cea a pereților. Acest mic truc va crea o iluzie optică, iar dacă dulapul va ocupa tot peretele va putea trece mai ușor neobservat, topindu-se în decor.

mobilier nuante asemanatoare pereti

7. Alege un pat cu ladă de depozitare!

Un spațiu de depozitare util este și lada patului, loc unde poți păstra seturile de lenjerie de schimb sau pernele și păturile pe care nu le folosești atât de des.

pat cu lada de depozitare

8. Înlocuiește noptierele cu rafturi!

Dacă nu te poți lipsi de un spațiu de depozitare în apropierea patului, poți opta pentru două sau trei rafturi. Eliberând spațiu la nivelul pardoselii vei crea iluzia de cameră mai spațioasă.

Cumpără Etajeră WOODY FASHION | 🛒Preț : 565,99 lei

Cumpără Raft de perete HOMITIS | 🛒Preț : 396,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

9. Optează pentru un dressing cu oglinzi!

Oglinzile creează iluzia de spațiu mai mare, lucru necesar cu atât mai mult cu cât ai un dormitor mic, mobilat doar cu strictul necesar.

dormitor cu oglinzi

10. Adaugă vitalitate și culori dominante!

Deși îți recomandăm să amenajezi dormitorul în culori deschise și luminoase, petele de culoare nu strică, ba chiar oferă un cu totul alt aspect dormitorului. Folosește materiale textile, pernuțe decorative sau obiecte de decor.

dormitor mic

Sursă foto

 

 

RECAPITULARE Pasi Necesari in Amenajare

Cum sa amenajezi un apartament mic

Cum amenajezi un apartament mic, practic si cochet

 

 

 

 

 

 

 

 

Afla aici cum sa amenajezi, cu succes, un apartament mic.

Timp total: 6000 minute

Materiale de lucru:

Vopsea lavabila cu teflon

Candelabru

Masa de bucatarie

Rafturi

Oglinda perete

Cutii organizare

 

Unelte de lucru:

Bormasina

Surubelnita

Pasul 1: Dacă vrei o pată de culoare, ține seama de sfatul înțelepților chinezi și apelează cu încredere la galben pai – se consideră că stimulează digestia, fiind și culoarea chakrei din plexul solar.

Amenajarea bucatariei in culori pastelate

Pasul 2: Dacă nu vrei să investești în schimbarea mobilei și vrei o soluție de buget, apelează cu încredere la mici coșulețe și tăvi pentru organizarea ustensilelor și a obiectelor mici. Le poți plasa chiar pe blatul de lucru. Alege-le, neapărat, în culori care să completeze întregul aspect al bucătăriei. În plus, această sortare are și un aspect extrem de practic: în caz de nevoie le poți muta mult mai ușor.

Sortarea practica in bucatarie

Pasul 3: Dacă ai o baie mică și/sau slab luminată, gresia și faianța în culori închise ar trebui să iasă din start din discuție. Culorile deschise sau pastelate creează iluzia de mai multă lumină și, implicit, mai mult spațiu.

Amenajare baie mica

Pasul 4: Dacă ți-e teamă că livingul tău va arăta monoton sau va fi greu de întreținut, optează pentru nuanțe luminoase! Poți alege între tonuri calde și luminoase de bej, crem, roz sau galben pal, nuanțe deschise de auriu sau nisipiu, tonuri cuminți de gri șters etc. Cu siguranță vei găsi cel puțin o nuanță de vopsea lavabilă care să te inspire și care să se potrivească stilului tău.

Amenajarea livingului

Pasul 5: Un pat imens poate fi un vis, însă, în cazul în care ai un dormitor mic, nu are sens să ocupi toată camera cu un pat mult prea mare. Pentru dormitoarele mici, ideale sunt paturile cu lățimea de 1,40 – 1,60 m.

Amenajare dormitor mic

mobilier de dimensiuni reduse

Total
131
Shares
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda