Simți că apartamentul tău este mult prea mic și ai nevoie de spațiu? Cea mai simplă soluție este, evident, mutatul într-un apartament de dimensiuni mai mari. Totuși, dacă nu ai posibilitatea să faci o schimbare în acest sens, din lipsă de bani, timp sau pentru că pur și simplu nu vrei, trebuie să știi că există câteva mici trucuri prin care poți să câștigi puțin spațiu sau măcar să dai impresia că apartamentul tău este mai larg. 

Dacă nu dispui de suficiente resurse pentru a face mari modificări, poți adăuga câteva elemente mici, dar destul de importante, ca de exemplu ferestre mai mari, uși albe de interior, lumină mai puternică sau elemente de mobilier care se pot rabata. 

Iată 5 idei de amenajare a unui apartament de dimensiuni mici, pentru ca acesta să pară mai spațios decât este:

Ține cont de faptul că albul mărește vizual

Este deja binecunoscut faptul că albul mărește vizual orice încăpere. Din acest motiv, este indicat ca atunci când nu dispui de foarte mult spațiu, sa utilizezi cât mai mult albul în amenajarea interioară. În acest fel, camerele vor părea mai spațioase. Cea mai simplă modalitate de a integra albul în amenajările interioare este lavabila. Dacă totuși nu vrei să mergi pe clasicul perete alb, poți opta pentru nuanțe deschise de bej sau crem, în combinație cu uși, ferestre și elemente de mobilier albe. De asemenea, parchetul poate fi în nuanțe deschise, pentru ca efectul să fie mai accentuat. 

O cameră bine luminată va părea întotdeauna mai mare

Este foarte important ca toate încăperile să fie bine iluminate. În primul rând, lumina naturală este un element foarte important pentru sănătatea ta și a familiei tale. În al doilea rând, o lumină care nu este nici prea puternică, dar nici slabă, te va ajuta să ai energie și să nu obosești ușor. În schimb, o camera care este slab iluminată, te va face să adormi și chiar îți va provoca dureri de cap. Pe lângă aceste lucruri, trebuie să știi că lumina oferă iluzia de spațiu apartamentului tău. O încăpere cu ferestre mari, prin care pătrunde lumina natural va părea mult mai mare. 

Alege mobilier rabatabil, extensibili sau suspendat

Chiar dacă nu ai suficient spațiu, probabil că îți este destul de dificil să renunți la diferite piese de mobilier sau la decorațiunile care dau viață încăperii. Totuși, poți înlocui o parte din mobilierul voluminos cu unul care se poate rabata și, în acest mod, vei câștiga foarte mult spațiu. De exemplu, locuiești alături de partenerul tău într-un apartament destul de mic, însă vrei ca masa din bucătărie să fie de 8 persoane, pentru a putea să iei masa cu familia sau prietenii. Pentru a nu pierde spațiu, poți opta pentru o masă extensibilă, pe care să o rabatezi numai în cazul în care ai nevoie. În aceeași manieră, poți alege scaune pliabile, dar și alte elemente de mobilier rabatabile. 

De asemenea, elementele suprapuse sunt de ajutor. Va ramane și loc de joacă dacă vei opta pentru paturi suprapuse pentru copii.

Rafturile suspendate deasupra canapelei sau televizorului vor ajuta la eliberarea podelei. Dacă vei alege unele albe, efectul te va surprinde.

Bucătărie și living: 2 în 1

Atunci când vine vorba de compartimentarea livingului și a bucătăriei, părerile sunt împărțite. Sunt persoane care preferă ca bucătăria să fie separată de sufragerie, deoarece, atunci când gătesc diferite preparate, aburul și mai ales mirosul, vor pătrunde în living, ceea ce poate fi foarte deranjant. De asemenea, condensul poate dăuna atât pereților, provocând umezeală și, implicit, mucegai, dar și mobilierului. Pe de altă parte, există persoane care sunt încântate de ideea de a avea o singură cameră spațioasă. Cea de-a doua variantă este și un truc prin care să câștigi puțin spațiu, mai ales dacă apartamentul tău are dimensiuni relativ mici. 

Sursa foto: MedhatAyad, KseniaChernaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda