Atunci când vine vorba de sufrageria de acasă, trebuie să te gândești și la ideea de spațiu și amenajare, astfel încât locul să fie unul primitor pentru oaspeți. Având în vedere faptul că se apropie sărbătorile, cu siguranță te gândești la faptul că vei primi acasă rude și prieteni, cărora vrei să le oferi un ambient plăcut. 

Iată cinci idei de decorare a sufrageriei, astfel încât să creezi un spațiu primitor și încăpător: 

  • Culori calde pentru un spațiu prietenos

Te-ai gândit vreodată la culori ca la elemente de bază care pot crea atmosfera dintr-o încăpere? Este important ca nuanțele din sufragerie să fie primitoare și să dea sentimentul de relaxare. De aceea, sunt recomandate culorile calde precum galben, portocaliu, rosu, muștar, vișiniu și burgundy. Este bine ca aceste culori să fie frumos armonizate între ele, cu pete de culoare apropiate pe roata culorilor, astfel încât totul să dea impresia de întrepătrundere și nu de haos coloristic. 

  • Textile pentru un spațiu confortabil

Textilele au rolul de a aduce căldură și impresia de confort. Practic, o canapea textilă sau îmbrăcată cu o husă din material va fi mai primitoare decât una din piele, care dă impresia de rece și oficial. Fiind vorba de sufrageria în care vrei să te simți bine și tu, și musafirii tăi, e bine să ai covor pe jos, multe perne pe canapea și draperii sau jaluzele textile. Materialele textile sunt cu atât mai potrivite pe timp de iarnă, când simți nevoia să te cufunzi în fotolii moi și să ții în brațe perne călduroase. Așează la îndemână și o pătură pufoasă pentru copii sau musafirii care vor să o folosească. Poți adăuga în sufragerie și unul dintre ultimele modele de televizoare smart. Toate aceste elemente vor contribui la atmosfera primitoare și confortabilă. 

  • Cât mai multă lumină naturală

O sufragerie luminoasă va fi mereu mai primitoare decât una întunecoasă. Dormitorul poate fi mai intim și in culori mai închise, care îndeamnă la somn, însă sufrageria trebuie să fie cât mai deschisă ca spațiu și să primească lumina soarelui. Dacă îți faci o casă, poți opta pentru ferestre mari, care să lase lumina să pătrundă cât mai mult. Dacă ai și o grădină, va fi o plăcere să privești spre flori și vegetație. Iar natura poate fi adusă în casă nu doar prin lumină, ci și prin vaze mari de flori sau plante în ghiveci care vor veni în armonie cu spațiul exterior. Lumina va oferi relaxare pentru tine și musafiri și va ajuta plantele să se dezvolte sănătos la interior.

  • Catifea, metal și sticlă pentru un plus de eleganță

Dacă iubești mai mult interioarele elegante, atunci poți da o notă în acest stil și sufrageriei tale. O poți face prin mobilier, accesorii și texturile folosite. O canapea îmbrăcată într-o husă de catifea sau realizată direct din acest material poate conferi un aer sofisticat, perfect pentru gusturile mai pretențioase. De asemenea, poți folosi câteva etajere de metal, pe care vei așeza cărți, lumânări parfumate, mici plante sau boluri decorative. Sticla va veni în completarea stilului elegant prin intermediul unui candelabru cochet, cu becuri în formă de lumânări. Toate acestea la un loc vor conferi spațiului frumusețe și rafinament, iar musafirii se vor simți foarte bine primiți. 

  • Unicitate printr-un element de artă

Sufrageria ta va avea un centru de interes printr-o lucrare de artă deosebită. Poate fi un tablou care îți place mult sau un obiect decorativ de mai mari dimensiuni. Un astfel de element de artă poate fi ceva clasic sau ceva contemporan, în funcție de preferințe. Important este să fie bine pus în valoare pe perete dacă e vorba de tablou sau pe o masă mai înaltă ori un pilon în cazul unui obiect decorativ. Un astfel de element va atrage cu siguranță atenția și va deveni subiect de discuție atunci când ai musafiri, de aceea e bine să cunoști câteva detalii: de cine este creat, eventual niște curiozități din viața și opera autorului, ce anume simbolizează opera. Informațiile sunt utile, deoarece oamenii sunt curioși și își vor dori să afle mai multe. 

Inspiră-te din aceste idei și crează o sufragerie deosebită, cu decorațiuni care vor ține cont pe de o parte de stilul și preferințele tale, iar pe de altă parte de noțiunile de spațiu și de confort pentru musafiri. Nu te teme să devii creativ, să îmbogățești încăperea cu elemente care te reprezintă și care îți dau o stare de bine. Ține minte că, atât timp cât tu te simți fericit în propria casă, atunci și musafirii tăi se vor simți la fel. 

Sursa foto: homesandgardens.com

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda