cum sa-ti protejezi apartamentul
spy-shop profilul hotilor de locuinte“Nu o să mi se întâmple chiar mie” – îți e familiară expresia? Dacă da, fii sigur că și cei cărora niște musafiri nepoftiți le-au trecut pragul au spus fix același lucru. Hai să nu ne mai bazăm pe soartă și să facem din siguranța casei o prioritate! Alături de Spy-Shop, lansăm seria Sigur acasă și te învățăm cum să ai grijă cu adevărat de casa ta și de cei care locuiesc în ea.

Locuința ta nu trebuie să fie numai locul în care să te simți ca acasă, ci și locul în care să fii mereu în siguranță. E important, deci, să-ți iei toate măsurile de siguranță necesare ca să ții la distanță persoanele rău intenționate și să previi orice situație care ar putea să te pună în pericol pe tine și pe cei dragi.

Mai jos am adunat câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să îți pui la punct apartamentul și să-ți iei măsuri de precauție atunci când vine vorba de siguranța casei tale.

Fii inventiv cu protejarea bunurilor

Pe cât de evident este acest lucru, pe atât de mult unii dintre noi neglijează acest aspect. Toate obiectele de valoare, bijuteriile, banii și chiar electronicele, precum laptopul sau sistemul audio, nu trebuie să stea la vedere, cu atât mai mult dacă locuiești la parter, unde este mai simplu ca cineva să se uite în casă.

Bineînțeles, una dintre măsuri este să iei un seif unde să depozitezi obiectele de valoare, însă poți opta și pentru alte câteva soluții simple. Trage mereu draperiile, mai ales atunci când nu ești acasă, pune jaluzele la ferestre sau alege să montezi geamuri termopan reflectorizante, prin care nu se vede de afară în casă. În plus, există și geamuri antiefracție, care nu se sparg la impact.

Folosește cea mai sigură modalitate de protejare a casei

Una dintre cele mai sigure modalități de protecție a apartamentului este montarea unui sistem de supraveghere. Avantajul este că poți să conectezi cu ușurință întregul sistem la telefon, laptop sau tabletă și vei fi anunțat imediat ce apare un pericol.

Poți să folosești și camere de supraveghere conectate la ușa de la intrare cu senzori care detectează orice intrare prin efracție. Odată ce se declanșează alarma, alerta va ajunge la tine și vei ști ce se întâmplă în apartament atunci când nu ești acasă. În plus, poți seta ca alerta să ajungă și la autorități astfel încât să intervină cât mai repede, fără să fii nevoit să suni la numărul de urgențe.


Citește și:


Securizează ușa de la intrare

Primul pas este să montezi o încuietoare smart. Odată montată vei seta un cod de acces în baza căruia pot intra în casă doar persoanele care știu codul secret. Nu mai trebuie să îți faci griji că cineva ar putea să facă o copie după chei și nici că cineva ar putea să forțeze încuietoarea. Poți chiar să monitorizezi și orele când cineva a ieșit sau a intrat în casă.

Al doilea pas este să montezi și un interfon video ca să vezi cine a sunat și chiar un interfon cu senzor care se activează de fiecare dată când cineva se află în fața ușii, chiar dacă nu a sunat la ușă. Iar atunci când nu ești acasă vei primi o alertă pe telefon care te anunță că cineva a sunat la interfon.

Fă să pară că e mereu cineva acasă

Cei mai mulți infractori sunt descurajați atunci când cineva este acasă. De aici și scena celebră din Singur acasă când Kevin a dat o petrecere cu manechine. Însă nu trebuie neapărat să mergi atât de departe, ci poți, de exemplu, să lași televizorul deschis atunci când pleci în oraș.

Pentru perioadele când lipsești mai mult timp de acasă, ca în cazul în care pleci în vacanță, tehnologia este, din nou, un ajutor de nădejde. Poți folosi sisteme inteligente de iluminat care îți permit să stingi sau să aprinzi luminile direct dintr-o aplicație de pe telefon, astfel încât să lași impresia că e cineva acasă. Și ca să nu îți bați capul și să uiți să stingi becurile, ai posibilitatea să setezi automat orele la care aceste se aprind și se sting.

Cu alte cuvinte, soluțiile există și trebuie doar să le alegi pe cele potrivite pentru tine astfel încât să îți protejezi cât mai bine casa și familia.

Sursă foto main: Shutterstock 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda