chiuveta baie mica

Chiuvetă montată în perete
Chiuvetă pe piedestal (pe picior)
Chiuvetă-consolă
Chiuvetă încastrată în dulapul din baie
Chiuveta alungită
Chiuvetă integrată în vasul de toaletă

Într-o lume ideală, banii ar crește în copaci și toate băile ar fi uriașe. În lumea reală însă mulți dintre noi au nevoie să optimizeze spațiul în băile mici, fără a cheltui mulți bani pe o renovare completă.

O zonă în care poți inova este cea a chiuvetei. Cu câteva idei inspirate, poți transforma o baie înghesuită într-o încăpere chiar plăcută. Sigur, este posibil să nu încapă toate săpunierele sau obiectele decorative pe chiuvetă, dar pentru spălarea zilnică a mâinilor și perierea dinților, majoritatea acestor chiuvete sunt mai mult decât suficiente. Chiuvetele mici de baie adaugă valoare practică în spații reduse, care devin mai ușor de gestionat.

Aici avem șase propuneri de chiuvete care ar putea să-ți reinventeze baia:

1. Chiuvetă montată în perete

2478264fab219bd685405a7f557a8be3

Obișnuite în băile mici din locuințele anilor 1940 și 1950, robinetele și chiuvetele sunt atașate de perete, eliberând spațiul de dedesubt. Este o alegere excelentă pentru o baie stil retro sau vintage, unde țevile expuse fac parte integrantă din schema de proiectare.

Chiuvetele montate pe perete sunt disponibile cu lățimi cuprinse între 25 și 105 cm, cu bazine de la 10 la 55 cm adâncime. În plus față de spațiul suplimentar pe care îl oferă o chiuvetă montată pe perete vei avea, de asemenea, libertatea de a o plasa la orice nivel, în funcție de înălțimea celor care o folosesc. Pentru a compensa lipsa dulapurilor de depozitare atașate chiuvetelor, optează pentru rafturi montate pe perete și coșuri care să facă organizarea mai ușoară.

2. Chiuvetă pe piedestal (pe picior)

5eac9fd29fa68a6db0a4988581e1e161

Datorită instalațiilor inteligente, chiuveta pe piedestal a economisit spațiul timp de un secol. Precum chiuveta montată pe perete, bazinul este atașat de perete, dar se sprijină și pe podea. Potrivit experților, instalarea unei chiuvete pe piedestal poate fi o provocare: trebuie să montezi instalațiile sanitare în interiorul piedestalului și, de asemenea, să utilizezi măsurători precise pentru a se potrivi cu nivelul peretelui chiuvetei la înălțimea exactă a piedestalului.

Desigur, vei renunța la spațiul de depozitare al unui dulap atașat. Cu toate acestea, dulapurile încastrate sau rafturile creative pot compensa pentru lipsa de spațiu. Pentru o încăpere foarte mică, recomandăm să încerci o chiuvetă de colț, care nu numai că economisește spațiu, dar adaugă și o doză imensă de farmec, chiar și în cea mai mică baie.

3. Chiuvetă-consolă

6abf518053b41b1ba9f5144257cb7863

Dacă ai nevoie de spațiul suplimentar pe care îl oferă o chiuvetă montată pe perete, dar ai nevoie de un loc pentru a pune periuța de dinți, o astfel de chiuvetă ar putea fi cea mai bună opțiune. O chiuvetă-consolă se montează pe perete, dar este susținută și de două până la patru picioare subțiri.

Cu spațiul de depozitare din jurul bazinului și opțiunea unui raft pentru depozitare suplimentară, această chiuvetă compactă oferă multe avantaje. Chiar și modelele mai masive pot da băii mici iluzia de spațiu aerisit, datorită acelor picioare delicate.

 4. Chiuvetă încastrată în dulapul din baie

e187297482558280e6b861f387125547

Dacă baia ta are o suprafață de 10 metri pătrați sau mai puțin, s-ar putea să te gândești că nu ai loc pentru un dulap aici. Vestea bună este că există o mulțime de dulapuri mici, care oferă atât stil, cât și spațiu de stocare surprinzător de generos. Vei găsi, de asemenea, o gamă de dulapuri de colț de mici dimensiuni care ocupă și mai puțin spațiu.

Desigur, există întotdeauna varianta personalizată, dar va fi mai scumpă. În general, cele mai mici dulapuri costă la fel (sau puțin mai mult) decât ceea ce ai plăti pentru un model standard.

 5. Chiuveta alungită

9bf415e0285a058504e584474f6c4f01

Iată o soluție superbă pentru o baie lungă, îngustă, utilizată de două sau mai multe persoane: o chiuvetă alungită. În funcție de materiale, are un aspect care poate fi fermecător în stil de epocă sau modern minimalist.

 6. Chiuvetă integrată în vasul de toaletă

4c6529e0ce7a5c8c6ec64a7ffb15de06

Nu în ultimul rând, iată o opțiune de chiuvetă foarte mică, care oferă mai multe avantaje: mai întâi, este integrată în partea de sus a toaletei. Nu doar că economisește spațiu, ci contribuie și la protejarea mediului înconjurător și la „echilibrarea” portofelului.

Unitatea funcționează prin reorientarea apei din rețeaua de alimentare prin robinetul fără comenzi manuale. După ce te speli pe mâini, apa cu săpun se scurge direct în vasul toaletei. Producătorul afirmă că, în condiții normale de utilizare, vei economisi până la 4 litri de apă în fiecare zi.

În ceea ce privește materialul, poți alege între:

  • Ceramică – cel mai des utilizat material pentru chiuvetele de baie; se poate realiza în orice formă și în orice model de montaj, iar culorile oscilează între alb și tonuri pastelate;
  • Fontă emailată – opțiune clasică și economică, se curăță ușor însă se deteriorează la fel de ușor la impact; se recomandă culori deschise pentru a nu fi vizibile petele lăsate de calcarul din apă;
  • Polimeri – chiuveta are aspect de granit sau marmură, potrivită pentru o baie elegantă, și în ciuda faptului că e dificil de curățat, este durabilă;
  • Sticlă – chiar dacă pare un material sensibil, conferă rezistență, dar necesită curățare frecventă;
  • Metal – cea din cupru are un preț ridicat, dar este și foarte rezistentă, singura observație fiind că își schimbă culoarea dacă metalul nu este tratat; o variantă mai economică este inoxul;
  • Lemn – chiar dacă nu este o opțiune comună din cauza sensibilității materialului, are un aspect modern și atrăgător.

Iată propunerile noastre de redecorare a băii mici doar cu ajutorul unei chiuvete. Care este preferata ta?

Sursa foto: Shutterstock și Pinterest

Total
75
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda