Amenajarea locuinței poate fi o adevărată povară, mai ales dacă vrei ca totul să fie bine pus la punct. Atunci când ții foarte mult la aspectul final, la calitatea materialelor pe care urmează să le folosești, dar și la buzunarul tău, acest lucru devine și mai dificil. De aceea, este recomandat să îți stabilești de la bun început prioritățile și să studiezi atent piața, pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.

Când vine vorba despre ușile exterioare, cele mai căutate trei elemente sunt siguranța, izolația termică și izolația fonică. În cazul ușilor de interior, nu se pune atât de mult accent pe siguranță, în schimb acestea trebuie să ofere confort termic și fonic, să se potrivească cu designul întregii locuințe și să fie rezistente în timp. În acest moment, pe piață se găsesc numeroase tipuri de uși, fiecare având caracteristici și specificații diferite. Dacă multitudinea opțiunilor existente mai mult te încurcă, îți venim în ajutor cu patru modele de usi de interior ideale pentru orice locuință. 

Ușile laminate

Ușile laminate sunt alegerea ideală în cazul în care nu vrei să faci o investiție prea mare Tehnologia de fabricație a acestora are costuri scăzute, de aceea prețurile sunt accesibile. În ciuda faptului că nu presupun costuri foarte mari, acest tip de uși reprezintă o variantă bună în ceea ce privește calitatea, fiind ușoare și rezistente la umiditate. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de culori și modele, astfel că îți va fi ușor să găsești o ușă potrivită pentru designul locuinței tale. Există totuși două dezavantaje ale acestui tip de uși: riscul ca acestea să își piardă culoarea în timp, mai ales dacă sunt expuse luminii ultraviolete, dar și faptul că se pot zgâria destul de ușor.

Ușile vopsite albe

În cazul în care preferi ușile simple și elegante, cele albe sunt cea mai bună variantă. Acest model este ușor de integrat în aproape orice design, fiind o ușă universală, care nu necesită să fie asortată cu mobilierul sau accesorile. Pe de altă parte, albul mărește vizual spațiul și reflectă lumina, iar camera va părea mai mare decât este în realitate și va fi mult mai luminoasă. Aceste  uși sunt disponibile într-o varietate de finisaje, de la cele simple din lemn, până la ușile moderne cu inserții în diferite culori.

Ușile furniruite

Ușile furniruite sunt o alegere perfectă dacă pui accent pe aspect, fiind o variantă clasică și elegantă, care poate oferi întregii încăperi un aer primitor. Acestea izolează termic, menținând camerele reci în timpul verii și calde în timpul iernii. În același timp, izolează foarte bine și din punct de vedere fonic, astfel nu trebuie să îți faci probleme că îi vei deranja pe ceilalți membri ai familiei sau că tu vei fi deranjat. De asemenea, acest tip de uși este rezistent și nu există riscul să fie deteriorate. Ușile furniruite se găsesc într-o gamă variată de culori și de modele. Vei găsi modelul potrivit indiferent de tipul de design pe care l-ai ales pentru casa ta: clasic, vintage sau chiar modern.

Ușile din sticlă

Ușile din sticlă reprezintă o variantă elegantă, principalul avantaj al acestora se datorează faptului că permit luminii să pătrundă în încăpere, astfel că pot fi utilizate în camerele întunecate. Varietatea de modele și culori, dar și faptul că pot fi personalizate după gusturile fiecăruia, reprezintă un plus al acestora. Chiar dacă par o alegere destul de pretențioasă, întreținerea lor este foarte ușoară, ușile din sticlă putând fi curățate cu ajutorul unei lavete și al unei soluții pe bază de alcool. Contrar aparențelor, sunt și rezistente, deoarece sunt confecționate din sticlă securizată și, deoarece au o greutate mai mare decât a altor modele, balamalele acestora sunt mult mai rezistente. În cazul în care vrei să ai parte de intimitate, atunci poți opta pentru uși din sticlă sablată.

Acestea sunt modelele pe care ți le propunem pentru amenajarea locuinței. Dacă vrei să faci alegerea potrivită, îți recomandăm să stabilești care sunt principalele așteptări de la acestea și să alegi producători cu renume în domeniu.

Sursa foto:  Qimono, Jonathan Petersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda