spy-shop profilul hotilor de locuinte„Nu o să mi se întâmple chiar mie” – îți e familiară expresia? Dacă da, fii sigur că și cei cărora niște musafiri nepoftiți le-au trecut pragul au spus fix același lucru. Hai să nu ne mai bazăm pe soartă și să facem din siguranța casei o prioritate! Alături de Spy-Shop, lansăm seria Sigur acasă și te învățăm cum să ai grijă cu adevărat de casa ta și de cei care locuiesc în ea.

Casa ta este locul unde te relaxezi după o zi plină și unde creezi amintiri alături de cei dragi. Mai mult decât atât, e locul unde toată familia trebuie să se simtă în siguranță. Dacă nu iei toate măsurile de precauție necesare, atunci poți compromite sentimentul de securitate pe care îl ai în propria locuință.

Spre deosebire de un apartament, o casă are nevoie de un efort în plus atunci când vine vorba de protecția împotriva persoanelor rău intenționate, atât în spațiul interior, cât și exterior, mai ales în curte. Dacă ții cont de câteva sfaturi practice de siguranță, vei putea să îți protejezi mai bine casa și pe toți cei care locuiesc în ea.

Nu ușura accesul în casă infractorilor

Începe cu partea exterioară a casei, în curte. Verifică dacă există locuri unde ar putea să se ascundă infractorii. Gardurile vii sau pomii pe care nu i-ai tuns pot deveni locuri unde aceștia se pot ascunde sau pot încerca să intre în casă fără să fie observați, mai ales dacă se află în fața unor ferestre. Nu lăsa scara în curte deoarece poate fi folosită pentru a intra pe o fereastră de la etaj.

În plus, ar trebui să iei în considerare și iluminatul. Vezi care sunt locurile mai întunecoase din curte și amplasează lămpi sau felinare. Cea mai bună soluție este iluminatul cu senzori, astfel încât lumina să se aprindă de fiecare dată când detectează mișcare în jurul casei.

Folosește o metodă sigură de protejare a casei

Metoda care funcționează cel mai bine și pe care ar trebui să o iei în considerare de la bun început este instalarea unui sistem de supraveghere. Acesta te va ajuta să știi tot ce se petrece atât în interiorul casei, cât și la exterior, indiferent unde te afli.

Aceste sisteme includ camere de supraveghere pentru protecția întregii case, dar și alarme sau senzori pentru ușa de la intrare, care detectează orice intrare prin efracție. Poți conecta cu ușurință sistemul la telefon, tabletă sau laptop și vei fi alertat de fiecare dată când se declanșează alarma.


Citește și :


Protejează căile de acces în casă

Răufăcătorii pot încerca să pătrundă în casă pe ușa de la intrare, însă și ferestrele sunt vulnerabile în fața lor. Pentru ușa de la intrare poți alege să instalezi o încuietoare smart care să permită accesul în baza unui cod de acces și chiar un interfon video care se activează atunci când cineva se află la ușă, chiar dacă nu a sunat.

În cazul ferestrelor, trebuie mai întâi de toate să te asiguri că nu le uiți deschise pe timpul nopții sau atunci când pleci de acasă. Mai mult, trage draperiile sau lasă jaluzele pentru ca hoții să nu vadă ce obiecte de valoare ai în casă. Pentru mai multă siguranță, alege geamuri care nu se sparg la impact, așa cum sunt cele anti-efracție.

Automatizează locuința

Transformarea casei într-o locuință smart are ca principal avantaj gradul de siguranță ridicat. Asta pentru că poți să controlezi cu ușurință, prin intermediul unei aplicații, lumina, încuietorile, camerele de supraveghere și alte asemenea dispozitive, chiar și atunci când nu ești acasă.

Nu doar că o să fii la curent cu tot ce se întâmplă în casă, ci o să poți primi alerte în timp real dacă este înregistrată vreo activitate suspectă, așa că poți acționa din timp în cazul unei infracțiuni. În plus, poți seta ca alerta să ajungă și la autorități, fără să fie nevoie să mai suni la numărul de urgențe.

Găsirea unor soluții pentru protecția casei și, bineînțeles, a familiei, nu este o treabă dificilă. Începe cu sfaturile de mai sus și identifică mai întâi care sunt cele mai vulnerabile zone ale casei. Prevenția este cea mai bună modalitate ca să știi că cei dragi sunt în siguranță la tine acasă.

Sursă foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda