spy-shop profilul hotilor de locuinte“Nu o să mi se întâmple chiar mie” – îți e familiară expresia? Dacă da, fii sigur că și cei cărora niște musafiri nepoftiți le-au trecut pragul au spus fix același lucru. Hai să nu ne mai bazăm pe soartă și să facem din siguranța casei o prioritate! Alături de Spy-Shop, lansăm seria Sigur acasă și te învățăm cum să ai grijă cu adevărat de casa ta și de cei care locuiesc în ea.

Cu siguranța locuinței nu e de joacă, așa că o familie cu adevărat responsabilă este una în care până și cei mici sunt familiarizați cu un set minim de măsuri prin care musafirii nepoftiți pot fi ținuți la distanță. Fără să le inspiri copiilor teama de o amenințare iminentă, dar cu grija de a le sublinia importanța gesturilor simple, le poți ține acestora un mic instructaj în urma căruia fiecare dintre cei ai casei să contribuie la un climat cât mai lipsit de riscuri. Combinația dintre atenție, acordată la fiecare pas și familiarizarea cu tehnologia de securitate poate face diferența dintre liniștea familiei și o întâmplare de-a dreptul nefericită. 

Nimeni nu este prea mic pentru a fi discret

Copiii sunt ființe pline de entuziasm, iar unele dintre cele mai mari bucurii ale lor este aceea de a porni în vacanță alături de părinți. Dacă adulții păstrează pentru ei detaliile legate de durata călătoriei, cei mici au tendința de a povesti nerăbdători, la locul de joacă sau la grădiniță, ce aventuri le-au promis părinții și prin ce locuri minunate urmează să se plimbe împreună. În mod previzibil, urechile celor cu intenții necurate au auzul ascuțit, așa că este bine ca micuțul sau micuța ta să știe că nu toți cei din jur merită încredere. 


Citește și : Sigur acasă. Care sunt zonele cele mai vulnerabile ale casei tale


Povestește-i despre pericolele pe care le poate aduce indiscreția, iar pentru o înțelegere cât mai facilă a riscurilor, folosește exemple din povești precum „Cei trei purceluși” sau „Capra cu trei iezi”. Pentru ca și tu să dai un exemplu de responsabilitate față de familie, alege un sistem de alarmă antiefracție de a cărui utilitate să fie conștient și cel mic. 

Cine pleacă ultimul, stinge lumina și activează sistemele de siguranță

Paza bună trece primejdia rea, dar nu este suficient să ai o atitudine pasivă și să menții speranța că locuința ta va fi ocolită la nesfârșit de musafiri nedoriți. Copilul tău nu va fi pe deplin conștient de beneficiile tehnologiei avansate dacă nu va avea un rol activ în menținerea siguranței căminului. Astfel, este indicat să treci la nivelul următor și să îi oferi acces la sistemul de supraveghere video și la unitățile de stocare CCTV, pentru a-i transfera o parte din grija pe care cei mari o poartă casei. 

Mai mult, odată ce copilul a conștientizat importanța tuturor acestor factori, poți să-i încredințezi codul încuietorii smart, astfel încât diminețile în care pleacă singur de acasă să nu fie expuse unui risc deosebit. Cu răbdare și exercițiu, micuțul tău va deveni un adevărat sprijin al casei și un membru de nădejde. 

Vigilent la orice oră și din orice loc

Vorbeam câteva rânduri mai sus despre riscul ca o vacanță să se transforme în prilejul perfect pentru o vizită nedorită, din cauza neglijenței pe care ar putea-o dovedi cei mici. La polul opus am putea plasa, din contră, preocuparea lor pentru bunul mers al casei, printr-o atitudine proactivă. Odată ce a înțeles riscurile la care cu toții ați putea fi supuși, copilul tău poate face pasul către a monitoriza el însuși siguranța casei. 

O cameră de supraveghere IP wireless, asemănătoare unei jucării, i-ar putea stârni curiozitatea pentru tehnologie. Cu aplicația aferentă, instalată pe telefonul mobil al copilului, chiar el poate ține sub supraveghere casa, în momentele în care mama și tata ar putea fi ocupați. Un sistem de alarmă smart, cu tehnologie wireless, poate fi pasul următor, care să-i satisfacă micuțului tău nevoia de nou, dar și dorința de a îndeplini un rol.

Cu o mulțime de soluții la dispoziția ta, siguranța casei poate părea floare la ureche. Pentru ca acest lucru să devină pe de-a întregul adevărat, este nevoie ca toți membrii familiei să aibă o contribuție activă. Cu ideile de mai sus, copilul tău va învăța importanța siguranței casei, într-o manieră creativă.

Credit foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda