Florile pot schimba aspectul unei camere, dar la fel o pot face şi ghivecele lor, dacă sunt alese potrivit. Iată câteva idei prin care poţi adăuga dinamică într-o încăpere ternă, cu ajutorul unor mici trucuri:

Organizează o grădină verticală, cu ghivece suspendate
Ridică ghivecele cu ajutorul unui suport estetic
Recondiţionează ghivecele vechi
Colorează ghivecele în nuanţe asortate cu casa
Reciclează alte obiecte şi transformă-le în ghivece
Galerie foto

Organizează o grădină verticală, cu ghivece suspendate

Un perete accent poate lua multe forme. Poate fi inclusiv suport pentru un întreg sistem de ghivece suspendate, prinse subtil şi aşezate simetric. Pentru un astfel de aranjament, îţi sugerăm să apelezi la ghivece identice. Ele pot fi clasicele containere sub formă de bol sau lădiţe din lemn ori chiar porţiuni de burlane tăiate şi aşezate în coloane.

Dacă nu vrei să afectezi peretele, poţi aşeza tot aranjamentul pe rafturi, idee pe care o poţi folosi şi în mediul exterior. Ghivecele suspendate arată minunat atât cu plante aromatice, cât şi cu flori sau cu plante agăţătoare sau care atârnă, atâta timp cât păstrezi simetria. Vezi mai multe declinări ale acestei idei în galeria noastră foto.

Ridică ghivecele cu ajutorul unui suport estetic

În amenajările contemporane, ghivecele par uneori mai importante decât plantele în sine, dovada fiind faptul că de multe ori ele conţin plante false, pretext pentru a integra un ghiveci supradimensionat auriu pe un suport metalic negru.

De altfel, suportul pentru ghiveci este o tendinţă prezentă în interioarele scandinave, minimaliste sau boho chic. Faptul că ridică planta este un mod excelent de a o scoate în evidenţă. Suportul este utilizat în special pentru ghivecele supradimensionate, cu finisaj negru mat auriu lucios şi pentru plantele luxuriante.

Poţi găsi astfel de suporturi în magazinele de amenajare interioară, precum Mobexpert sau Saradi Concept.

Recondiţionează ghivecele vechi

Recondiţionarea ghivecelor vechi te scapă de cheltuielile achiziţionării unora noi. În plus, e un mod bun de a-ţi pune la treabă imaginaţia, pentru că de cele mai multe ori, acest proces implică îndemânare şi creativitate.

Întâi, scoate planta şi pământul din ghiveci, spală-l bine şi lasă-l la uscat pentru cel puţin jumătate de oră. Recondiţionarea poate însemna o simplă vopsire într-o culoare mai potrivită cu ambianţa camerei sau cu alt finisaj. Dar de multe ori, implică aplicarea unor noi materiale pentru a camufla defectele ghiveciului, în caz că e ciobit, spart, turtit sau fad.

Cel mai simplu mod este să aplici stickere pe ghiveci. În schimb poţi acţiona şi invers: aplici stickerul, vopseşti ghiveciul şi apoi dezlipeşti stickerul iar forma acestuia va păstra culoarea veche. De asemenea, poţi “îmbrăca” ghiveciul în coloane de crenguţe alăturate, prinse cu sfoară sau cu dantelă, cu ajutorul lipiciului. Îl poţi îmbrăca altfel doar în sfoară.

Dacă ţi s-a spart recent un vas colorat la care ţineai, îl poţi aplica pe pereţii ghiveciului sub formă de mozaic. Ghiveciul poate fi o “pânză” bună chiar şi pentru mesaje personalizate.

Colorează ghivecele în nuanţe asortate cu casa

De multe ori, ghivecele au forme interesante sau sunt accesibile la preţ, însă nu au culori care să se integreze în ambianţa casei. Soluţia este vopseaua clasică, pe care o poţi aplica simplu cu pensula în nuanţa dorită. Alternativa este sprayul, pe care îl găseşti şi în finisaj lucios, ceea ce merge grozav cu auriul. Dacă te pricepi, poţi picta direct forme şi plante, după unul dintre modelele noastre din galeria foto.

Poţi achiziţiona chiar şi vopsea cu efect de tabla, astfel încât să scrii mesaje cu cretă pe ghiveci.

Reciclează alte obiecte şi transformă-le în ghivece

Cine spune că trebuie să apelezi la clasicul ghiveci pentru a creşte o plantă? Poţi improviza un ghiveci estetic dintr-un borcan, într-o cană, într-o ladă de lemn, într-un săculeţ de hârtie cu farfurie dedesubt, într-un accesoriu decorativ, într-o conservă, ba chiar şi într-un bec.

Galerie foto

Poţi implica şi copiii în găsirea unei soluţii creative de a organiza ghivecele într-un mod estetic. Foarte rapid, veţi transforma această sarcină într-o ocazie de distracţie demnă de repetat.

Sursa foto: Shutterstock si Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda