Petrecerile acasă îţi permit să extinzi gama de activităţi cu prietenii şi sunt de cele mai multe ori mai economice decât o ieşire în oraş pentru a celebra o ocazie. Iar atunci când evenimentul e pregătit din timp şi cu atenţie pentru detalii, are mari şanse să devină chiar mai plăcut decât dacă ai fi ales un restaurant sau un club. Dacă aceasta este misiunea zilei, avem câteva sfaturi pentru tine:

Planifică din timp detaliile petrecerii
Gândeşte-te la un program în funcţie de activităţi
Organizează decorul pe zone
Alege ceva inedit
Nu evita ornamentele DIY
Foloseşte obiecte reciclabile
Fă-ţi invitaţii să se simtă speciali
Investeşte timp pentru alegerea luminilor
Nu apela la produse greu de curăţat după
Lasă loc pentru neprevăzut
Galerie foto

Planifica din timp detaliile petrecerii

Dacă vrei să ai timp să cauţi idei, furnizori şi să te şi răzgândeşti între timp, acţionează din vreme, în funcţie de volumul de oameni şi pregătirile necesare.

Poţi începe prin a realiza o pagină de eveniment pe Facebook, pentru a te ajuta de instrumentele ei. Aceasta îţi va structura lista cu persoanele care confirmă, cele care nu pot veni şi cele care nu au un răspuns sigur. În cadrul evenimentului, veţi putea discuta toţi pentru a face modificări şi vei putea construi chestionare pentru a afla preferinţele invitaţilor. În plus, îţi vei lăsa adresa şi datele de contact într-un câmp dedicat, în caz ca prietenii sunt noi. Ai grijă să setezi evenimentul privat, pentru a evita ca petrecerea ta să ia proporţii nedorite.

După ce ai finalizat lista cu invitaţi, fă-ţi o listă de cumpărături, cu tot cu furnizori, informează-te asupra termenului de livrare al fiecăruia şi trimite comanda la timp. Dacă vrei să testezi preţurile din piaţa, poţi face comparaţii pe price.ro.

Gândeşte-te la un program în funcţie de activităţi

Chiar dacă, între prieteni, discuţiile se leagă de la sine, nu lăsa toate activităţile să se dezvolte spontan. Atunci când sunt mulţi oameni, tendinţa este de a face bisericuţe, ceea ce poate dăuna atmosferei generale.

Gândeşte-te ce i-ar plăcea grupului tău să facă şi integrează şi obiecte legate de activităţi în decor. Pregăteşte un microfon şi un laptop pentru karaoke, dacă sunteţi amatori. O alternativă ar putea fi boardgames, mai ales cele care pot include un număr mare de oameni, precum

Activity sau Cards against humanity. Cu un asistent Google Home, invitaţii tăi vor putea da comenzi vocale pentru a-şi alege muzica preferata, în caz ca dansul e principala activitate. Ar fi grozav să ai la îndemână şi un aparat foto Instapix, pentru poze instant. Nu uita de props-uri.

Trece-ţi în agenda un program estimativ pentru fiecare etapă: ora la care primeşti invitaţii, la care serveşti masa (preferabil să ai un bufet suedez mereu la îndemână), ora la care încep boardgames-urile sau karaoke, când vine tortul (dacă se aplică) şi când începe dansul. Chiar dacă e o petrecere şi cel mai probabil orele nu vor fi respectate intocmai, te va ajuta măcar să ştii ordinea activităţilor.

Organizează decorul pe zone

Dacă intenţionezi ca majoritatea activităţilor să se desfăşoare concomitent, o să-ţi fie mai uşor dacă le organizezi pe zone şi nu laşi tot decorul înghesuit într-un singur loc. De altfel, decorul va delimita perfect zonele.

Cu o ghirlandă de luminiţe sau cu un mesaj poţi marca zona de poze. Aşază şi props-uri la îndemână sau un aparat foto Instax. Aproape de bucătărie, organizează zona de bar şi mâncare. Un bufet suedez unde lumea se va putea servi singură ar fi mai practic, atât pentru tine, cât şi pentru invitaţi. Nu uita să pui pe masă farfurii şi tacâmuri. Mâncarea poate constitui în sine un decor şi asta ţi-o vom arăta în galeria noastră foto. Nu acoperi canapeaua cu hainele invitaţilor, lasă întotdeauna şi o zonă pentru socializare, oricât de dansantă ar fi petrecerea. O zonă de karaoke ar putea fi organizată într-o altă cameră, în caz ce nu vrea să participe tot grupul.

Chiar dacă împarţi casa pe zone, ar fi potrivit să existe un element comun, fie că este tematic sau nu. Spre exemplu, flamingo-ul poate apărea şi în zona de mâncare, ca accesoriu pentru paiul de cocktail, apoi ca props în zona de pozat şi ca pernă în cea de socializare.

Alege ceva inedit

Chiar dacă reţeta clasică a asigurării mâncării, băuturii şi a muzicii este de multe ori reuşită, nu strică să adaugi ceva inedit. Ce spui de un joc în care, dacă pierzi, trebuie să bei? Există o adevărată colecție pe internet. De asemenea, ai putea în loc de baloane, să scrii numele evenimentului cu fotografii, ca în galeria noastră. Spre exemplu, pot marca numărul unei aniversări. Nici un tort realizat din sticle sau dintr-un aliment preferat al sărbătoritului n-ar strica, precum mici ursuleţi gumaţi îmbibaţi în vodka. Atenţie, fă acest experiment cu doar o oră înainte să-i consumaţi, altfel se vor îmbiba prea mult şi nu vor mai putea fi delimitaţi unul de altul.

Nu evita ornamentele DIY

Ornamentele DIY pot aduce nota ta personală la petrecere. Cu ajutorul unei sfori poti face o mulţime de tipuri de ghirlande: cu fotografii, cu litere decupate din hârtie colorată, cu inimioare sau cu flori ori pampoane realizate manual. Sfoara se poate înlocui şi cu un şirag de luminiţe.

De asemenea, un balon ataşat unei cutii de îngheţată se poate transforma în butaforia unui balon cu aer cald iar becurile pot fi recipiente pentru buchete mici de flori. Coifurile aniversare se pot face uşor, cu ajutorul unui lipici, iar borcanele pot găzdui lumânări, pentru o atmosferă intimă, când petrecerea se linişteşte.

Există varianta să realizezi chiar şi un joc Cards against Humanity în varianta personalizată: cumpăra 2 tipuri de hârtii colorate, decupează-le în cartonaşe de mărimea unei cărţi de joc şi scrie întrebări legate de grupul vostru pe o hârtie şi răspunsuri probabile şi amuzante pe o alta. Jucaţi-vă apoi astfel încât să obţineţi cele mai amuzante perechi de intrebare-raspuns. Acest joc este grozav la petrecerile de burlăciţe.

Foloseşte obiecte reciclabile

Obiectele reciclabile nu doar că vor ajuta natura, dar te vor scuti şi pe tine de treaba de apoi. În loc de farfurii normale, achiziționează din Jumbo un set de farfurii și pahare de hârtie cu tematică de petrecere. Decorațiunile din hârtie realizate DIY pot fi date apoi într-un centru de reciclare ca orice alt tip de hârtie.

“Reciclabil” se referă însă şi la reutilizarea decorului în alt grup de prieteni sau rearanjat cu altă ocazie. Dacă anul ăsta ai decupat un suport de hârtie cu numele tă,u pe care l-ai colantat cu flori, anul viitor poţi păstra suportul pentru a-l colanta cu fotografii.

Fă-ţi invitaţii să se simtă speciali

O petrecere este întotdeauna o sărbătoare a prieteniei, aşa că toată lumea se va simţi cu atât mai specială, dacă le vei pregăti ceva în plus. Poţi începe chiar din textul invitaţiei. Spre exemplu, dacă postezi evenimentul pe Facebook, în corpul textului poţi dedica o glumă sau un vers fiecărui invitat, în care să accentuezi rolul lui în grupul vostru sau importanţa pe care o are la petrecere. Le poţi scrie numele pe pahare, chiar dacă pare un obicei de la petrecerile de copii.

Dacă ai un prieten vegetarian, nu ezita să-i pregăteşti un platou special pentru el cu legumele preferate şi cu un mesaj frumos. Dacă ai un perete vopsit cu efect de tablă, mulţumeşte-le invitaţilor tăi sau dedică-le un mesaj legat de ocazia cu care vă întâlniţi. Dacă vrei să faci un ansamblu de fotografii fie sub forma unui nume sau a unui număr, poţi include fotografiile tuturor celor prezenţi.

Investeşte timp pentru alegerea luminilor

Luminile casei pot fi îmbunătăţite, în vederea unei petreceri. Fie că foloseşti un bec smart ce îşi schimbă culoarea cu ajutorul unei aplicaţii, un glob cu lumină disco sau o ghirlandă de luminiţe, nu pierde din vedere şi acest detaliu.

Află mai multe despre iluminarea inteligentă din articolul nostru si gândeşte-te cum o poţi folosi la petrecerea ta.

Nu apela la produse greu de curăţat după

Chiar dacă acum te concentrezi pe organizarea celei mai reușite petreceri, atunci când aceasta se va termina s-ar putea să ai mult de lucru. Evită să foloseşti în decorul ales produse greu de curăţat, precum sclipiciul. De asemenea, confetti şi spray-urile colorate vor fi greu de eliminat.

Nu lăsa butelia de heliu cu care ai umflat baloanele la îndemână. Evită să foloseşti obiecte din sticlă, precum şi cele ascuţite.

Lasă loc pentru neprevăzut

Chiar dacă ai impresia că ai aranjat totul până în cel mai mic detaliu, petrecerea s-ar putea îndrepta în altă direcţie, mai bună sau mai puţin bună. Asumă-ţi această posibilitate şi lasă suficient spaţiu liber, asigură-te că există prize şi pentru alte obiecte decât cele asigurate de tine, sa ai la îndemână trusa de prim-ajutor, dar şi haine de schimb în cazul în care un invitat se pătează, îi este cald sau nu se poate juca sau dansa în costumaţia lui.

Galerie foto

Toate sfaturile noastre şi altele sunt adunate în galeria foto, ce încheie setul nostru de sugestii.

Acum că ai aflat toate recomandările noastre, îţi urăm distracţie plăcută!

Sursa foto: Shutterstock si Pinterest

Total
1
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda