E vară, vremea e frumoasă, iar timpul îți permite să organizezi o întâlnire cu prietenii. Nu ai nevoie de un motiv anume pentru a te bucura de reîntâlnirea cu ei într-un spațiu familiar. De aceea, organizarea unei petreceri în aer liber poate fi o experiență amuzantă, care să nu îți dea prea multe bătăi de cap.

Mâncare, băutură, obiecte de mobilier, lumină, muzică – odată ce toate aceste elemente sunt puse împreună mai lipsesc doar invitații care să se distreze la petrecerea organizată de tine. Dacă îți dorești ca totul să iasă bine și să se vorbească multă vreme despre evenimentul din grădina casei tale, trebuie să fii atent la câteva mici detalii care pot face diferența. Iată câțiva pași care te pot ajuta să organizezi cea mai grozavă petrecere:

1. Invitațiile

Lista cu persoanele pe care vrei să le inviți la petrecerea ta este gata, mai rămâne doar să afli dacă au timp și vor să vină să vă distrați o zi împreună. Cea mai simplă variantă de a face asta este să le oferi câte o invitație. Nu trebuie să fie o invitație extravagantă, e totuși o petrecere în grădină, dar ea trebuie să conține toate informațiile necesare: data, ora și motivul întâlnirii. Nu uita să precizezi că ai nevoie de confirmarea de participare. N-ar fi prea plăcut să pregătești o petrecere pentru 80 de persoane și să apară jumătate dintre ele.

2.  Mâncarea

Nu lăsa pe ultima sută de metri planificarea meniului. Gândește-te din timp care sunt cele mai potrivite gustări pentru a fi pregătite la o astfel de petrecere. Preparatele la grill sunt cele mai la îndemână, de aceea ai putea pregăti un bufet suedez lângă grătar pentru ca fiecare invitat să aleagă ce îi place. Dacă nu vrei să te complici prea tare cu pregătirea gustărilor, poți folosi un gratar electric de exterior, care e mai puțin pretențios decât unul cu cărbuni.

3. Băutura

Băutura este cel puțin la fel de importantă ca mâncarea la o astfel de petrecere. Ca să îți pui amprenta asupra ei, pregătește un cocktail special, care să fie emblema evenimentului, și completează barul cu băuturi pentru toate gusturile: ceai, răcoritoare, vin, bere, apă, vodcă etc.

4. Muzica

Poate cel mai important element al unei petreceri în aer liber, muzica trebuie să fie bine aleasă. E greu să mulțumești un grup mare de oameni, dar poți să le oferi invitaților mici bucurii. Alcătuiește un playlist cu mai multe genuri muzicale, completează-l cu melodiile preferate ale prietenilor tăi și nu uita că organizezi o petrecere, ceea ce înseamnă că dansul este obligatoriu. Drept urmare, muzica ar trebui să fie pe măsură.

5. Jocurile

Jocurile sunt importante mai ales dacă la petrecere participă și copii. Când distracția și competiția își dau mâna, reușita unei petreceri este garantată. Jocuri de bowling, partide de badminton, jocuri de cărți, table sau șah, precum și jocurile de creativitate, atenție și inteligență, precum Scrabble sau Monopoly – toate acestea pot fi parte din petrecerea organizată de tine în grădina casei.

6. Decorul

Chiar dacă este o petrecere în aer liber, decorul este foarte important. Dacă ai o grădină mare, improvizează câteva canapele confortabile pentru invitații tăi. Dacă spațiul nu îți permite un asemenea confort, alege scaunele cele mai potrivite. Mai mult, pentru ca atmosfera să fie deosebită, agață lumini dintr-o parte în alta a curții. Niciodată nu știi când se va termina distracția, așa că e bine să fii pregătit pentru orice situație.

Dacă ai pus la punct toate aceste detalii, îți mai rămâne doar să vorbești cu vecinii și să-i anunți că vei organiza o petrecere, care ar putea deveni zgomotoasă. 

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda