living colorat

Articol realizat împreună cu


Camera de zi este cu adevărat prima pe lista spațiilor publice din casă. Este locul unde îți inviți musafirii și unde îți poți manifesta personalitatea atât în fața prietenilor, cât și a familiei. Indiferent dacă preferi o vibrație îndrăzneață, tonică sau ceva mai relaxant, livingul tău ar trebui să fie la fel de special ca tine.

Alege un perete ca accent de culoare
Realizează contrast cu tavanul
Colorează podeaua
Creează textură
Proiectează un perete personalizat

O modalitate simplă de a „injecta” mai multă personalitate în camera de zi este să adaugi un strat de vopsea. Vopseaua este un element versatil care poate face mult pentru designul livingului, fără a afecta bugetul. Lasă-te inspirat de ideile noastre și transformă una din cele mai importante camere din casa ta.

Cumpără Raft EVILA ORIGINALS 🛒Preț : 86,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

Alege un perete ca accent de culoare

Dacă ești îndrăgostit de o nuanță îndrăzneață care ar copleși vizual camera în cazul în care ar fi folosită pe toți cei patru pereți, un perete lăsat ca accent este una din cele mai bune idei, în camera de zi, pentru a introduce culoarea și a crea o zonă de interes. Cele mai bune soluții de pereți utilizați ca accent de culoare evidențiază o caracteristică arhitecturală sau o colecție de artă bine gândită. Reține că un perete de accent nu trebuie să se limiteze la o singură culoare: dungile reprezintă o modalitate excelentă de a „lega” mai multe culori în paleta ta de decorare.

Cumpără Etajeră WOODY FASHION 🛒Preț : 182,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

Crearea unui perete de accent uimitor poate „costa” puțin mai mult de 3 litri de vopsea și o după-amiază pentru a termina misiunea. Alegerea culorii potrivite pentru vopseaua de perete este importantă, pentru că acea zonă va deveni punctul central al camerei tale. Alege o variantă care se armonizează cu celelalte culori din spațiu. Dacă cea deja utilizată este o culoare caldă, vei dori să alegi tot o culoare caldă pe peretele de accent. Ai grijă chiar și în cazul culorilor neutre, subtilitățile de nuanță și temperatură ale culorii pot face ca peretele tău de accent să-și piardă din intensitate.

Cumpără Etajeră EVILA ORIGINALS🛒Preț : 174,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

Pereții folosiți ca accent de culoare nu sunt la fel de populari ca odinioară, dar vopselele metalice sau diversele tehnici de tencuială dau o notă elegantă încăperii. Asigură-te că încerci acea tehnică doar pe o porțiune de perete sau pe un perete fals, înainte de a o folosi pe tot peretele, astfel vei avea o previzualizare a modului în care va arăta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Realizează contrast cu tavanul

Tavanul este o suprafață adesea trecută cu vederea. Prin adăugarea unor stropi de culoare deasupra capului, poți realiza un contrast interesant cu pereții și poți face spațiul mai dinamic. Efectul poate fi subtil dacă alegi o nuanță stinsă sau poți lumina o cameră albă cu o culoare îndrăzneață.

Cumpără Raft HOMMY CRAFT 🛒Preț : 316,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

Vopsirea tavanului unei camere într-o culoare care contrastează cu pereții este o alegere estetică ce poate afecta modul în care se percepe spațiul. Culorile mai întunecate fac o cameră să pară mai mică, în general, culorile pale o fac mai mare, iar culorile contrastante pot amplifica aceste efecte.

Înainte de a decide asupra unei culori contrastante pentru tavan, amintește-ți că, dacă plafonul are aceeași culoare ca pereții, acesta poate părea mai întunecat din cauza diferenței dintre unghiurile de vizualizare. O culoare întunecată contrastantă „coboară” tavanul și face camera mai mică și mai intimă, deci este o alegere bună pentru un dormitor mic. O culoare mai deschisă, pe de altă parte, face o cameră să pară mai spațioasă și să funcționeze bine cu un plan deschis. Contrastul evidențiază însă plafonul, deci ar putea să nu fie o idee bună dacă tavanul are o textură tip popcorn, calcifiată, pe care mulți designeri o consideră demodată.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colorează podeaua

Vopsirea podelelor poate deschide o lume a posibilităților nelimitate, mai ales dacă alegi să vopsești sau să adaugi culoare unei podele de beton. Pentru simplitatea modernă, o culoare îndrăzneață, saturată sau un alb strălucitor funcționează bine. De asemenea, poți imita aspectul tablei de șah cu ajutorul a două culori contrastante. Pardoselile din beton arată foarte elegant cu un strat ultra-strălucitor de epoxid care reflectă lumina înapoi în spațiu. Betonul poate fi de asemenea colorat pentru un finisaj mai subtil, care imită aspectul pietrei sau marmurei, pentru o aparență cât mai naturală.

Cumpără Raft de perete DECORMET 🛒Preț : 114,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

La modă sunt și podelele din parchet alb sau gri, minunate într-un spațiu decorat în stil scandinav, unde minimalismul și culorile neutre domină încăperea. Schemele monocromatice de design interior arată foarte interesant și romantic. Potrivirea acestor culori este simplă. Selectează tonuri diferite din aceeași culoare și combină-le cu ajutorul unor culori neutre. Camera de zi decorată în tonuri din aceeași culoare arată armonios, relaxant și elegant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cum să alegi culoarea podelei?

Ia în calcul dimensiunea camerei

Culoarea podelei are un impact major asupra percepției vizuale a spațiului dintr-o cameră. Tonurile calde sau întunecate, cum ar fi wenge, nuc sau stejar, au tendința de a face camerele mari să pară mai mici și mai intime. Dacă ești în căutarea maximizării spațiului, ia în considerare culorile mai deschise, naturale, cum ar fi bej, stejar deschis sau arțar, pentru a „deschide” într-adevăr o cameră. Sau betonul colorat în nuanțe pale, precum bleu sau verde mentă.

Analizează lumina

De-a lungul zilei, iluminatul din camera ta se schimbă. Dacă analizezi o mostră de culoare pe timp de noapte, cu lumină artificială, vei avea o impresie diferită față de ​​mijlocul zilei, în lumina soarelui. Desigur, culorile luminoase vor da oricum o senzație însorită camerelor întunecate. În spații luminoase, cu ferestre largi, pardoselile întunecate sau chiar negre pot conferi un efect dramatic încăperilor.

Cumpără Taburet HOMITIS 🛒Preț : 392,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

Raportează culoarea la elementele livingului

Nu alege culoarea podelei pornind de la o încăpere goală. Asigură-te că se potrivește, de asemenea, cu stilul mobilierului și al pereților. Dacă alegi o podea colorată, va trebui să reduci din intensitatea nuanței mobilei. Tonurile de roșu aduc senzația de lux și merg bine cu mobilierul mai greoi, în stil colonial. În general, nuanțele de maro sunt cele mai potrivite pentru un interior natural.

Cumpără Taburet BALCAB HOME🛒Preț : 261,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

Creează textură

Pentru un aspect mai interesant, personalizează oricare dintre ideile tale de vopsit cu tratamente de vopsea texturată. Deși tehnicile de vopsire „faux” pot necesita destul timp pentru a fi cu adevărat cunoscute, amatorii de proiecte DIY pot achiziționa perii și role specializate pentru a obține aspectul dorit în cât mai puțin timp. Adăugarea texturii pe pereți sau pe tavan poate face ca livingul să pară instantaneu mai luxos, mai ales dacă limitezi tehnica la un perete de accent și utilizezi o paletă neutră, cu un contrast fin între nuanțe, pentru a menține subtilitatea efectului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proiectează un perete personalizat

Cumpără Masă pentru cafea COMFORTY🛒Preț : 410,99 lei
Vezi aici mai multe oferte de Home & Deco

 

Una dintre cele mai aventuroase idei de vopsit livingul este cea de a compune un perete cu un design unic. Poate fi un accent mic sau o capodoperă de dimensiuni mari, pe întreg peretele. Alege o schemă de culori monocromatică sau realizează un curcubeu în spațiul tău. Nu există reguli aici. Deleagă lucrarea unui artist preferat, realizează propria temă sau angajează un profesionist pentru a incorpora culorile camerei și personalitatea familiei tale în elementul central al camerei de zi. Dacă ți se pare riscant să apelezi la o asemenea soluție, poți adopta ideea unui tablou masiv, pe care să-l poți schimba ușor, dacă nu va da bine sau te vei plictisi într-o zi de el.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iată propunerile noastre pentru un living tonic, cu personalitate, care să emane energie pozitivă și să-ți aducă plăcere, de fiecare dată când te afli acolo. Completează-le cu inspirația oferită de galeria foto și ia cea mai bună decizie.

Sursa foto: Unsplash si sophierobinson.co.uk

Total
91
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda