mobilier baie colorat

Spațiul de pe rafturi nu mai este suficient, vopseaua s-a deteriorat și ușa dulapului se desprinde din balamale? E clar, este timpul pentru o schimbare.

Idei de mobilier de perete
Idei pentru mobilier de baie
Idei de mobilier modern pentru baie
Idei de mobilă tradițională de baie
Idei ieftine pentru baie
Idei de mobilier pentru o baie de lux
Idei pentru dulapul din baie
Idei pentru dulăpiorul de sub chiuvetă
Idei pentru mobilier de baie ce economisește spațiu
Idei de mobilier de designer, pentru baie
Idei de mobilier colorat
Idei pentru mobilă de baie reciclată

Chiar dacă nu e întotdeauna considerat un element de bază în această cameră, mobilierul din baie este esențial pentru a oferi unitate încăperii și pentru a o păstra curată și ordonată. Spațiul de depozitare este adesea trecut cu vederea atunci când planifici amenajarea băii, dar cu siguranță merită să-l ai, dacă dorești un decor frumos, dar și practic. Să aruncăm o privire asupra ideilor cu ajutorul cărora putem conferi stil și distincție unei băi:

Idei de mobilier de perete

5f0dfba77760ad1e462b61e648e2d299

Cu îmbunătățiri recente atât de stil, funcționalitate, cât și de design, mobilierul modern de perete pentru baie a început să se transforme, devenind unul din cele mai populare stiluri de mobilier pentru astfel de încăperi.

Există foarte multe opțiuni disponibile, de la mobilă de perete care atinge podeaua și se sprijină de ea până la modelul celei suspendate, care este prinsă exclusiv în perete. Aceasta dă senzația unui spațiu aerisit, neaglomerat, însă ambele oferă un spațiu de depozitare excelent pentru o baie bine organizată.

 Idei de mobilier pentru baie

6bb21216eace14ef473a6029ad57022f

Se spune că, dacă mobila nu se strică, nu ai motiv s-o repari. Însă unul din motivele pentru care ai putea înlocui mobila din baie este pentru a optimiza spațiul și a „injecta” stil. Alege mai degrabă mobilierul care se sprijină de podea decât mobilierul suspendat pe perete pentru că este mai ușor de poziționat și de montat, însă găsește-i un loc potrivit: integrează-l sub chiuvetă, camuflând astfel țevile inestetice, sau alege unul înalt, similar mobilei de bucătărie, pentru o depozitare cât mai avantajoasă.

Înălțimea acestui tip de mobilier variază de la soluții simple de depozitare sub chiuvetă la unități modulare, cu mai multe opțiuni de stocare. O idee bună este să combini o unitate înaltă cu una mai scundă, pentru a oferi dinamică încăperii. Ca alternativă, unitățile de depozitare înalte se încadrează perfect în ambianță dacă sunt poziționate singure.

Idei de mobilier modern pentru baie

0ed4101000011460493d7b4baf072d41

Mobilierul contemporan de baie conține piese cu adevărat uimitoare. Vei găsi o mulțime de finisaje lucioase într-o multitudine de culori, inclusiv opțiuni foarte populare, cum ar fi alb și gri.

Pentru un aspect curat, ultra-modern, ia în considerare mobilierul de baie alb. Acest lucru luminează camera fără efort, iar albul se asortează bine și cu niște corpuri colorate inclusiv în auriu, negru sau cupru, care sunt în trend în acest moment. Ceea ce este grozav la mobilierul modern este că, fiind modular, îl poți combina în mai multe feluri.

Idei de mobilă tradițională de baie

0a3b212f68d63b3bd11e1f35025d2416

Mobilierul clasic de baie poate fi foarte inspirațional, într-adevăr. Piesele de mobilă în stil vechi nu vor ieși niciodată din trenduri. Aceste modele atemporale au rămas cu siguranță în inimile multor proprietari care doresc un design de baie de lux.

O idee foarte bună atunci când planifici mobilierul tradițional de baie este să adaugi niște sertare acestui tip de mobilă. Vei obține astfel un spațiu de stocare rafinat. În materie de accesorii de perete, poți opta pentru câteva rafturi decorative și o oglindă rotundă. În stil clasic este și unitatea de toaletă din spatele acesteia, care maschează subtil rezerva de apă, pentru un aspect elegant și curat.

Idei ieftine pentru baie

6ed21cc9dc4af73f77fc6ff6ab36ad32

Achiziționarea mobilierului de baie poate uneori să coste enorm, așa că poate ar fi mai eficient să apelezi la o soluție mai economică. Evită mărcile de top, o bună parte din prețul lor se datorează brandului, îndreaptă-te mai degrabă spre produse similare, dar mai accesibile, si de efect. Precum o oglindă supradimensionată. Alege produse la reducere, ca să te încadrezi în buget. Este o idee bună să cumperi mobilier la set. Nu numai că economisești bani astfel, dar, de asemenea, te asiguri că toate elementele se potrivesc.

Idei de mobilier de lux

be65e81d4a6a1d60de5885c487890098

Nu există multe camere în casă care să concureze cu o baie de lux. Băile elegante, cu oglinzile lor uimitoare și podeaua din marmură, conturează o ambianță maiestuoasă. Un dulap dublu cu două chiuvete este unul din elementele care creează o imagine imposibil de ignorat.

Idei pentru dulapul din baie

8857837e5e2a6ad2c60e0fa85cb8be22

Unitățile de depozitare din baie pot părea plictisitoare sau neinspirate, dar dulapul potrivit poate oferi un alt aspect. Indiferent dacă ai nevoie de inspirație pentru idei de dulap pentru băi mici sau mari, există ceva pentru fiecare spațiu.

Dacă vrei să adaugi o oglindă, atunci o idee fantastică este alegi un dulap cu una inclusă. Pe de altă parte, alegerea unui dulap independent este o idee grozavă dacă ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare.

Idei pentru dulapul de sub chiuvetă

76f1d02af7ac33de464131754d6d427d

Cele mai populare piese de mobilier de baie sunt oglinzile, dulapurile înalte sau dulapurile de sub chiuvetă. Aceste elemente de mobilier extrem de practice domină băile din motive întemeiate. Vin într-o gamă imensă de stiluri, culori sau dimensiuni, ceea ce schimbă radical aspectul băii.

Dacă vrei ceva cu valoare practică, alege un dulap pentru chiuvetă care să se sprijine de podea.  Un dulap alb merge de minune cu o podea colorată jucăuș, însă dacă gresia și faianța sunt simple, alege un dulap colorat sau din lemn.

Idei pentru mobilierul care economisește spațiu

41291f24bb56bcd25b29285933e72082

Majoritatea băilor din casele românilor nu sunt încăperi mari. Dacă urmează să mobilezi o baie mică, ai nevoie de idei de optimizare a spațiului.

Alege mobilier compact, cum ar fi un dulap care să integreze și chiuveta, care poate face parte dintr-un sistem de unități mai mare, perfect pentru depozitare masivă. Dacă integrezi și rezerva toaletei într-o mască, poți monta un dulap chiar și deasupra acesteia.

Idei de mobilier de baie de designer

d54fb15e0f6e8acd4ac6638e81defb54

Mulți oameni își doresc o baie care să dezvăluie amprenta creativă a unui designer, iar dacă asta este ceea ce cauți cu adevărat, pregătește-te pentru un buget considerabil. Vestea bună este că aceste piese vor arăta spectaculos, iar baia va avea un aspect foarte plăcut.

Găsești astfel de piese atât pentru modelele tradiționale, cât și pentru cele moderne, însă cea mai bună variantă este să apelezi la un specialist. Adela Pârvu este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în decorațiune interioară și-ți poate spune care este cea mai potrivită soluție pentru tine.

Idei de mobilier colorat

0706e2ffe5b0f56b3423163c8c4e349b

Într-adevăr, culoarea poate avea un impact pozitiv în orice cameră. Însă un lucru de remarcat este faptul că, dacă alegi mobilier colorat pentru baie, e bine să rămâi la o singură culoare, dacă nu ai o înclinație creativă pe care vrei să o „pui la lucru” neapărat.

Culorile în tendințe pentru anul 2017 au fost gri și verde-gri, într-adevăr înfloritoare și plăcute pentru versatilitatea lor în ceea ce privește asortarea. Alte culori pentru mobilierul de baie, care se disting cu adevărat, sunt roșu, verde, albastru și negru.

Pentru 2018, culorile-vedete vor fi intense: combinații de albastru și portocaliu, derivate ale galbenului sau nuanțe de roșu metalic.

Idei pentru mobilă de baie reciclată

7df543a43128ed11df202ab767382df9

Dacă ești o persoană creativă și poți folosi o pensulă și unelte de meșterit, atunci îți recomandăm să iei în considerare proiectele DIY. Există multe idei de mobilier de baie reciclat, nu doar foarte convenabile din perspectivă financiară, dar și plăcute vizual.

Vopsește vechile dulapuri, schimbă-le mânerele, pictează-le, oferă o nouă formă oglinzii, realizează coșulețe de depozitare sau covorașe de baie.

După cum poți vedea, atunci când vine vorba de mobilier pentru baie, există o mulțime de idei numai bune de aplicat. E bine să încerci să apelezi la culori și nuanțe potrivite atunci când asortezi mobilierul și nu te teme să-ți folosești creativitatea pentru proiectele DIY.

Sursa foto: Shutterstock & Pinterest

Total
95
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda