Baia este refugiul perfect după o zi grea, spațiul din care ieșim împrospătați și cu forțe noi. În amenajarea sau renovarea băii, ne putem grăbi să alegem o cabină de duș și să nu acordăm mare atenție specificațiilor acesteia. Având în vedere cât de des o folosim, niciun detaliu nu însă e prea mic, fie că e vorba de aspect. fie de funcționalitate.

Atunci când renovezi baia și introduci elemente noi, e bine să analizezi atent modul în care vor interacționa cu cele vechi. Spre exemplu, ai putea înlocui o cabină de duș cu geamuri mate și cădiță înaltă cu una minimalistă, cu geam transparent. Simplitatea acestui model, care este de altfel foarte la modă în prezent, va evidenția pereții băii și restul aranjamentului interior.

Din fericire, diversitatea nu este deloc o problemă atunci când vine vorba de cabine de duș – poți consulta aici numeroase modele, în diferite stiluri. La acestea se adaugă un număr mare de opțiuni în ceea ce privește amenajarea băii (mai ales faianța și gresia alese, mobilierul și instalațiile), dar și a bateriei, capului sau perei de duș și a altor accesorii.

Inspiră-te din sugestiile următoare ca să îți creezi o experiență deosebită la duș:

  1. Folosește atât o pară, cât și o pălărie de duș

Mare parte din experiența de la duș e determinată de modul în care curge apa, deci de accesorii precum capul de duș. În multe amenajări interioare, se pot observa pălării de duș enorme, care te învăluie într-o senzație similară cu ploaia. Acestea nu sunt însă mobile, așa că para de duș nu își pierde utilitatea. Pentru confort maxim, e ideal să alegi un sistem mixt, în care poți folosi atât o pălărie, cât și o pară de duș. Ia în considerare și faptul că există modele ecologice, care eficientizează consumul de apă.

  1. Adaugă o băncuță

Dacă ai suficient spațiu, poate fi o idee foarte bună să montezi o băncuță pe unul din pereții cabinei de duș. Schimbarea poate fi permanentă sau temporară. Mai exact, poți zidi băncuța, aplicându-i finisajele din restul băii, dar există și opțiunea uneia mobile. Poți găsi cu ușurință modele din lemn, atât dreptunghiulare, cât și rotunjite, create pentru a fi plasate pe colț. Ai grijă totuși să alegi o bancă din lemn creată special pentru a sta în apă și umezeală, așa cum sunt cele de la saună.  

  1. Folosește lumini LED

Nu te limita la corpuri de iluminat plasate pe tavan sau pe peretele cu chiuveta și oglinda. Luminile LED rezistente la apă pot duce aspectul cabinei de duș la un alt nivel. Pe de o parte, poți plasa spoturi LED pentru a marca anumite zone, cum ar fi un raft sau pur și simplu marginile dușului. Pe de altă parte, există și soluții de iluminat mai complexe. Spre exemplu, dacă folosești becuri LED care își pot schimba culoarea, te poți bucura de cromoterapie (terapia prin culoare) chiar în timp ce faci duș.

  1. Creează un perete accent

Până acum, tendința pereților de tip accent a fost rezervată livingului, dormitorului și bucătăriei. În prezent, băile cu un perete accent au devenit foarte populare, potrivit Realtor. Din fericire, acestea au avantajul de a face decorarea întregii băi mai simple. Trebuie doar să alegi o cabină de duș complet transparentă, în stil minimalist, și să folosești o faianță diferită, cu un model abstract, pentru unul din pereți. Restul băii trebuie să fii în nuanțe neutre, care să nu eclipseze peretele accent.

  1. Alege prosoape de calitate, în culori complementare băii

Cele mai mari eforturi în amenajările interioare pot fi distruse de detalii care sunt, la o primă vedere, fără importanță. Atunci când renovezi baia, poate fi momentul perfect să faci o schimbare în rândul prosoapelor. Calitatea materialului și a țesăturii sunt importante ca să îți protejezi pielea după duș, iar aspectul prosoapelor poate deveni un plus sau un minus pentru designul interior din baie. Dacă ai folosit o culoare accent în amenajarea băii, poate fi o idee bună să alegi prosoape în acea nuanță. În cazul în care nu te poți decide, poți opta pentru clasicele prosoape albe sau opțiuni neutre.

Sursă foto: Shutterstock

Total
2
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda