Natura revine la viață primăvara. De ce nu i-ai da un aer proaspăt și locuinței tale? O renovare majoră presupune investiții pe măsură, dar există și metode mai ieftine. Cu puțin efort și imaginație din partea ta îți vei îndeplini misiunea. 

Adaugă o pată de culoare

Decorurile de primăvară echivalează cu accesorii vesele și culori proaspete. Poți da o față nouă locuinței tale fără a cheltui toate economiile. Investește în câteva vaze sau ghivece cu flori, în obiecte decorative sau chiar și în câteva cărți frumos copertate pe care să le așezi pe măsuța de cafea sau în bibliotecă. Doar prin aceste mici detalii, camera se va înveseli imediat.

Dacă vrei ca efectul să fie și mai puternic, poți schimba culoarea unuia dintre pereți. Fie că îl vopsești, fie că îl tapetezi, trebuie să știi că zori liniștite este culoarea anului 2020. 

Repară-ți sau vopsește-ți mobila

Mobilierul se deteriorează odată cu trecerea timpului, însă poți să-i dai un aer nou prin mici reparații. Schimbă canturile ciobite ale bibliotecii și restaurează obiectele vechi. Gândește-te cum ar arăta scaunele bunicii dacă le-ai da un strat proaspăt de lac. Dacă nu dispui de fonduri pentru o canapea nouă, o poți curăța pe cea veche. Mai există și posibilitatea de a verifica produsele de pe piața second-hand. Cine știe de unde sare iepurele…

Încearcă arome noi

Lumânările parfumate și odorizantele de cameră pot fi în ton cu anotimpul. Folosește arome de sezon, cât mai proaspete. Produsele trebuie să conțină substanțe precum Hedione, Lilial sau Florosa, care dau impresia de petale proaspete. Musafirii vor observa cu siguranță aromele, înainte de a descoperi că ți-ai schimbat pernele de pe canapea sau măsuța de cafea. 

Alte schimbări pe care le poți pune în practică

Pereții îi poți redecora cu câteva tablouri noi. E ca și cum ți-ai schimba garderoba, trecând de la cea de iarnă la cea de primăvară. Același sfat se aplică și în cazul pernelor decorative. Nici măcar nu trebuie să cumperi unele noi; dacă te pricepi la cusut sau la brodat, le poți transforma în câteva ore. 

Nu uita nici de curățenia de primăvară. Este momentul să speli geamurile și să scoți praful din toate colțurile locuinței tale. Să-i dai un aer proaspăt nu presupune un efort chiar atât de mare, dar rezultatele te vor încânta. 

Sursa foto: pixabay.com/JillWellington

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda