Dacă tocmai ai intrat în posesia unei garsoniere spațioase, probabil că te gândești deja la cele mai potrivite metode de a segmenta spațiul, pentru a introduce toate obiectele de mobilier pe care ți le dorești și pentru a avea suficient loc în care să te desfășori. 

Din dorința de a-ți compartimenta locuința, probabil că ți-a trecut prin gând să delimitezi spațiul de dormit de cel în care îți petreci activitățile de zi cu zi. În condițiile în care garsonierele construite în ultimii ani sunt foarte spațioase, să-ți transformi locuința într-un apartament cu două camere este un obiectiv realizabil. Și toate acestea fără a avea nevoie de autorizații de la primărie și fără lucrări de construcții costisitoare. Iată cum poți reuși.

Separă spațiul de locuit cu ajutorul mobilei 

O metodă foarte bună de a segmenta spațiul tău de locuit este prin intermediul pieselor de mobilier. Cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este cu ajutorul unei biblioteci înalte care să ajungă cât mai aproape de tavan. Deși simplă, această metodă îți va oferi sentimentul că locuiești într-un apartament cu două camere, oferindu-ți și utilitate în același timp, spre deosebire de un perete despărțitor. 

Dacă nu vrei să investești foarte mulți bani în acest obiect, îți recomandăm să te orientezi spre o piesă de mobilier second-hand. Poți găsi rapid una pe placul tău și nu va trebui să cheltuiești o avere pentru a o procura. Dacă tot ești în acest stadiu, poți profita de ocazie pentru a căuta și mobilier de baie second-hand. Ai foarte multe opțiuni, care îți permit sa-ti amenajezi baia exact asa cum iti doresti.  

Folosește o draperie

O metodă mai simplă și mai puțin costisitoare de a-ți segmenta garsoniera este prin intermediul unei draperii, care să împartă camera în două spații diferite. Deși nu va asigura izolarea fonică, această metodă este foarte ușor de aplicat și îți oferă o flexibilitate mult mai mare decât celelalte metode, întrucât îți dă posibilitatea de a poziționa materialul textil în orice fel îți dorești. 

Poate că zgomotele de bormașină necesare pentru instalarea șinei îi vor deranja puțin pe vecini, însă această operațiune nu este nici pe departe la fel de costisitoare și deranjantă precum construirea unui perete despărțitor. Mai mult, cu ajutorul draperiei vei putea mereu să-ți readuci garsoniera la stadiul inițial atunci când ai nevoie de mai mult spațiu. 

Folosește un perete de sticlă

Dacă îți dorești să-ți transformi garsoniera, însă camera are doar o singură fereastră, probabil că îți dorești o soluție de segmentare prin care să beneficiezi, în ambele camere, de lumină naturală. Poți realiza acest lucru foarte simplu, cu ajutorul unei compartimentări de pereți din sticlă și uși culisante. 

O astfel de amenajare îți va asigura o izolare fonică foarte eficientă și acces la lumină naturală pe toată durata zilei, fără a presupune eforturi foarte mari de montare. Mai mult, pentru momentele când vrei să beneficiezi de intimitate, poți să montezi și o draperie care să poată acoperi complet peretele de sticlă. Poate că această soluție este mai costisitoare decât celelalte, însă este cea mai eficientă și presupune un efort minim.

Alege un paravan decorativ

În cazul în care un perete de sticlă ți se pare prea costisitor, iar o simplă draperie nu este potrivită pentru tine, ar trebui să alegi un paravan decorativ, cu ajutorul căruia să separi livingul de spațiul pentru dormit. 

Acest accesoriu oferă o foarte mare flexibilitate, atât din punctul de vedere al posibilităților de montare, cât și al materialelor din care este confecționat sau al designului său. Astfel, ai de ales între paravane de pânză, de plastic sau de lemn, cu elemente de design extrem de atractive. 

Folosește-te de tot spațiul pe care locuința ta ți-l oferă într-un mod cât mai creativ, pentru a-l valorifica la maximum. Alege o metodă inteligentă de segmentare a garsonierei tale, pentru a beneficia de toate avantajele pe care un apartament cu două camere ți le oferă. 

Sursa Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda