Trendurile din lumea designului interior se schimbă și ele în fiecare an, iar bucătăria este spațiul cu care merită să experimentezi cât mai des. Pentru 2020, tendințele vizează culori, texturi, dar și soluții smart pentru depozitare. Stilurile contemporan, modern și tranzițional sunt printre preferatele oamenilor, iar lemnul rămâne vedeta în ceea ce privește mobilierul. Iată mai multe idei:

Podele curajoase

Materialele și modelele folosite pentru podele trebuie să treacă la nivelul următor în 2020. Pattern-urile artizanale și texturile inedite de piatră sunt doar câteva dintre exemplele de gresie bucatarie pe care merită să le încerci pentru a da viață spațiului pentru gătit. Alege modelele și în funcție de stilul pe care vrei să îl implementezi. De exemplu, pentru o bucătărie în stil tranzițional poți alege pattern-uri florale, în timp ce aspectul de piatră se potrivește mai degrabă stilului contemporan. De asemenea, combinațiile între plăcile de gresie și parchet vor crea ceva inedit în apartamentele amenajate în stil open space.

Schemă de culori liniștitoare

Chiar dacă anul 2020 propune culori închise pentru mobilierul din bucătărie, o combinație de culori pastelate și relaxante nu trebuie să lipsească. Fie că este vorba despre nuanțe de roz prăfuit, gri sau crem, acestea se vor potrivi perfect într-o bucătărie de dimensiuni mai mici care nu permite folosirea nuanțelor închise. Un spațiu bine luminat va reuși să-ți schimbe starea cu ajutorul culorilor primăvăratice. 

Soluții inteligente pentru depozitare

Bucătăria este încăperea în care se depozitează cele mai multe lucruri și unde este nevoie de cele mai multe ustensile. Dacă nu există locurile potrivite pentru depozitarea alimentelor, a tacâmurilor sau a tigăilor, apare riscul să nu le mai găsești atunci când ai cea mai mare nevoie de ele. De aceea, mobila de bucătărie potrivită pentru o bucătărie din anul 2020 are cât mai multe sertare, dulapuri cu tăvițe sau cutii pentru depozitare. 

Contează foarte mult și partea estetică, așa că va trebui să alegi accesoriile care te ajută să-ți organizezi mai bine bucătăria, făcând-o să arate mai chic în același timp. Nu uita de cuptoare, mașini de spălat vase și alte electrocasnice incorporabile. O bucătărie modernă trebuie să aibă un aspect luxuriant, oricât de minimalist ar fi decorul. 

Decor în două tonuri

Anul acesta e timpul să renunți la asortarea culorilor pe care le folosești în bucătărie. Cea mai bună idee este să alegi două nuanțe diferite, una mai închisă, iar cealaltă, deschisă. Contrastul dintre acestea îți oferă posibilitatea de a da un plus de originalitate decorului. De exemplu, poți alege dulapuri într-o nuanță închisă de verde și alb pentru corpul folosit ca insulă. De asemenea, nuanțele de lemn natural sunt potrivite pentru astfel de combinații. Atenție, însă, la culorile folosite și evită să faci greșeli în ceea ce privește nuanțele care se potrivesc vizual, precum o combinație între două nuanțe stridente.

Baterii de lavoar inedite

Bateriile chiuvetei sunt, poate, elementele care te-ai aștepta să conteze cel mai puțin în decorul bucătăriei. Însă acestea pot completa perfect un stil contemporan, mai ales dacă le alegi pe cele cu design inedit. Formele neobișnuite, inspirația din stilul steampunk sau materialele precum cuprul antic sunt perfecte pentru o chiuvetă care fură privirile. Aceasta nu trebuie să se piardă în decorul de ansamblu, ci să devină atracția principală.

Anul 2020 vine cu tendințe care îți permit să-ți pui mai mult amprenta asupra decorului bucătăriei tale și să pui la cale un decor mai curajos. De la culorile pentru pereți și până la finisaje, totul se concentrează pe combinații creative și materiale care dau personalitate acestei încăperi.

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda