bucatarie contemporana

Bucătăriile moderne pot fi reinterpretate, în funcție de materialele pe care le folosești pentru mobilă și electrocasnice. Mobila de bucătărie cu aspect lucios este deosebită, dar mai greu de întreținut dat fiind faptul că în această încăpere vor exista aburi și umezeală mai tot timpul. Totuși, aceasta rămâne o opțiune elegantă, alături de care pot fi introduse inserții de metal sau sticlă.

Alegerea mobilei de bucătărie cu aspect mat reprezintă o opțiune inteligentă și foarte avantajoasă pentru a amenaja o încăpere modernă cu astfel de funcțiuni. Acest tip de mobilier este ușor de întreținut, poate fi accesorizat rapid și este practic. Din punct de vedere igienic, mobila mată reprezintă o soluție mai populară. Acest material se murdărește mai greu și se curăță mai ușor.

Dacă folosești dulapuri minimaliste, te poți axa pe culori neutre și corpuri de iluminat simple, aceste bucătării moderne emanând astfel o eleganță subtilă, care nu se va demoda niciodată.

Alege să dai viață bucătăriei cu ajutorul unei pete de culoare, indiferent că este vorba de ușa de la un dulap, de un accesoriu extravagant sau de un bol plin cu fructe proaspete.

Asigură-te că în bucătăria ta pătrunde lumina de care ai nevoie, lăsând ferestrele libere, și vei obține o încăpere funcțională și fermecătoare, în același timp.

Te asigurăm că fiecare idee pe care o vei parcurge în acest articol îți va oferi o altă perspectivă, va fi o nouă sursă de inspirație pentru o bucătărie modernă și stilată. Alege modelul care ți se potrivește, în funcție de preferințe, dar și în funcție de spațiul disponibil.

Îți recomandăm să îmbini stilul funcțional cu eleganța pentru a amenaja o bucătărie practică de care să te bucuri împreună cu întreaga familie!

1

Dacă optezi pentru mobilier negru mat, ține cont că este recomandabil să introduci mai multe surse de iluminat în bucătărie. Culoarea mobilierului va reflecta lumina într-un mod aparte. Vei putea observa că doar cu ajutorul acestui simplu detaliu aspectul camerei se va schimba.

2

O soluție ideală pentru o bucătărie modernă este mobila „plutitoare”. Lumina reflectată direct în podea, sub mobilierul de bucătărie, va face ca mobila să pară că plutește dacă este privită din lateral.

3

Culorile deschise, calde ajută la crearea unui spațiu ce va părea aerisit, încăpător. Nu trebuie neapărat să alegi o paletă de culori foarte deschise. Poți opta pentru un astfel de maro plăcut, în diferite nuanțe.

4

Piesele de mobilier create cu posibilitatea de a fi deschise fără a avea mânere reprezintă una  din soluțiile care sparg barierele monotoniei. Ai grijă, însă! Amprentele se vor observa mai repede pe o astfel de mobilă.

5

Poți lua în considerare varianta dulapurilor cu mânere dacă ai copii mici în familie, pentru siguranța acestora. Ai posibilitatea să alegi mânere pentru toate dulapurile și sertarele sau doar pentru cele din partea inferioară.

6

Corpurile de iluminat simple și discrete, poziționate pe tavan, vor împrăștia lumina în întreaga încăpere. Alege o bară de metal pentru a îmbina aspectul industrial cu cel elegant.

7

Pentru a păstra nota de mister de care o bucătărie modernă are nevoie, alege să ascunzi aparatele electrocasnice în mobilier. Dezvăluirea acestora se poate face folosind ușile pieselor de mobilier integrate.

8

Materialele naturale înseamnă diversitate. Diversitatea aduce modernul și contemporanul într-o încăpere, în același timp. De aceea, un perete din cărămidă naturală în bucătărie se împletește perfect cu povestea unei încăperi de vis!

9

O hotă telescopică din inox, de dimensiuni mari, își găsește locul într-o bucătărie cu mobilier minimalist. Este practică și eficientă dacă ai o bucătărie într-un spațiu deschis.

10

Dacă vrei să redecorezi bucătăria, alege un blat din marmură. Calitatea superioară a materialului va conferi încăperii un finisaj de lux, elegant și subtil. Vei da bucătăriei tale o amprentă modernă, aerisită.

11

O bucătărie lungă și îngustă poate fi împărțită în două: pe o parte puteți poziționa dulapurile principale, iar pe cealaltă parte blatul de bucătărie. Păstrați nota de modernitate ajutându-vă de un aspect organizat și de mobilier în tendințe.

12

Finisajele în culori deschise, precum alb sau alte nuanțe pastelate, vor reflecta lumina și vor mări vizual spațiul din bucătăria ta. Simplitatea își spune cuvântul!

13

În ceea ce privește iluminatul în bucătărie, nu este suficient un singur corp, poziționat în tavan. Alege cel puțin două corpuri de iluminat, pentru a evita crearea de umbre obositoare pentru ochi, și ferestre mari, pentru a te bucura cât mai mult de lumina naturală.

14

Alege spoturile poziționate într-un tavan fals pentru a pune în evidență mobila lucioasă, cu aspect elegant și curat.

15

Păstrează doar strictul necesar pe blatul de bucătărie sau pe insulă, pentru un aspect mereu ordonat, dar departe de a fi plictisitor.

16

Aspect modern, dar cu o tentă rustică. Folosește grinzi din lemn pentru un tavan cu tentă rustică, plin de rafinament. Din nou aspectul natural îl completează pe cel contemporan.

17

Poți menține un aspect simplu și elegant chiar dacă alegi să ai o cămară chiar în bucătărie. O debara deschisă, bine organizată va completa bucătăria într-un mod discret.

18

Insula de bucătărie are multiple utilizări și, odată introdusă în peisaj, va schimba total încăperea. Alege culori asortate pentru blatul insulei de bucătărie și pentru blatul mobilierului.

19

Culoarea neutră a pardoselii va pune în valoare mobilierul alb și va da un aer dramatic încăperii. Alege și accesorii-accent, precum aceste scaune negre, și vei definitiva decorul camerei.

20

O podea cu aspect matifiat se va îmbina perfect cu mobila mată, iar încăperea va căpăta un aer dichisit. Materialele care se aseamănă prin aspect vor forma un întreg, dând bucătăriei tale conturul elegant de care are nevoie.

21

Un sistem de iluminat adaptat camerei moderne poate fi această lustră cu personalitate puternică. Un astfel de accesoriu se pretează pentru o bucătărie mare, încăpătoare.

22

În această bucătărie, rafinamentul este subliniat de accesoriile elegante, precum această baterie aurie, cu finisaj lucios.

23

Bucătăria în linie dreaptă nu este ușor de amenajat. Îți recomandăm combinarea albului cu un blat simplu, într-o nuanță neutră. Vei reuși să păstrezi atmosfera modernă și aspectul elegant.

24

Astfel de bucătării moderne pot introduce foarte bine și ideea de sofisticat. Alege accesorii ieșite din comun, care să îți reflecte personalitatea dinamică și stilul propriu.

25

Pentru o bucătărie superbă în nuanțe de ocru, folosește materiale precum: parchetul, piatra naturală sau plăcile de teracotă pentru pardoseală. Punctul de atracție pot fi două etajere minimaliste, deschise.

26

Pentru a avea mai multe spații de depozitare, poți alege să montezi câteva rafturi simple, chiar deasupra blatului de bucătărie. Dacă rafturile vor fi deschise, ar fi recomandat ca ordinea și curățenia să fie la ele acasă!

27

Accesoriile vintage vor face ca o bucătărie aparent banală să fie superbă, demnă de toate laudele celor dragi.

28

Plantele verzi vor aduce viață și vor fi accentul de culoare într-un peisaj ce părea monoton.

29

Un astfel de spațiu perfect simetric poate fi considerat o „scenă” a bucătăriei moderne. Scoate-l și mai mult în evidență cu ajutorul luminii artificiale.

30

Pentru a asigura funcționalitatea bucătăriei vom alege întotdeauna corpuri cu lumină puternică, eficiente și cu un design plăcut. Putem să optăm cu succes pentru un astfel de sistem modern, adaptat bucătăriei noastre.

31

Părțile laterale ale insulei pot fi folosite drept spații de depozitare. Astfel, veți păstra cât mai puține lucruri pe blat și veți menține un aspect curat, plăcut în bucătăria voastră.

32

Mobila albă de bucătărie își găsește locul cu succes în lumea modernă. Albul nu se demodează niciodată, iar acest design nu poate da greș, indiferent de combinația aleasă.

33

Un tavan în contrast cu restul bucătăriei va fi accesoriul ideal! Extinde aspectul plăcut al bucătăriei, punând accentul pe tavanul acesteia.

34

Mozaicul poate căpăta extraordinar de multe forme. Joacă-te cu imaginația și îmbracă pereții din bucătărie, pentru a reînnoi aspectul întregii încăperi.

35

Finisajele galbene induc ideea de spațiu liniștit, cald și primitor, mai ales dacă sunt în contrast cu albul pur și curat.

36

Combină rafturile închise cu cele fără ușă, unde să-ți poți expune decorațiunile și ornamentele, fără să aglomerezi spațiul.

37

Mobila cu aspect catifelat este cu adevărat desăvârșită, captivantă și cochetă. Numai o bucătărie îndrăzneață va putea fi decorată astfel! Chiar dacă acesta este un material folosit încă din secolul al XVI-lea, poate fi adaptat cu succes și într-o bucătărie modernă.

38

Un tavan fals în bucătărie poate fi folosit pentru a ascunde firele inestetice, dar și pentru a înfrumuseța spațiul. Alege aspectul cald al lemnului pentru a completa o bucătărie modernă.

39

Îndrăznește să fii diferit! Alege perdelele sau jaluzelele potrivite cu natura care se zărește afară, montate într-un decor contemporan.

3b4c731fd4df92ef666eb9f2d50a3f11

Pe lângă aspectul plăcut, plantele verzi, cum este feriga, curăță aerul din bucătărie. Chiar și iarna e bine să ai plante în bucătărie! Poți alege plante aromatice cum sunt rozmarinul, busuiocul sau menta.

41

Corpurile de iluminat mari vor scoate în evidență o bucătărie cu un design puternic personalizat, mai ales dacă este amenajată în culori închise.

43

Alege o plafonieră cu becuri cu lumină puternică. Lumina artificială, în combinație cu lumina naturală, va scoate în evidență eleganța mobilierului.

44

Conturează bucătăria folosindu-te de detaliile în culori închise. Delimitează tavanul cu un negru dur, același negru pe care îl poți folosi și pentru blatul de bucătărie. Podeaua albă îi va conferi schemei cromatice un cadru îndrăzneț. Combinația de alb și negru nu se va demoda curând, de acest lucru putem fi siguri!

45

Modernismul se simte în toate detaliile din această bucătărie extraordinară. Accesoriile cu parfum mediteranean sunt cele care se disting, printr-un farmec aparte.

46

O bucătărie modernă într-un open space poate fi amenajată pentru a se asorta cu livingul casei. Finisajele mobilei și ale insulei de bucătărie se pot asorta cu podeaua din living, păstrându-se însă o linie fină ce evidențiază diferența dintre cele două încăperi.

48

Încearcă un gri deschis pentru o bucătărie modernă. Partea frumoasă la această nuanță este că poți adăuga accesorii în diferite tonuri similare, fără să ai vreo limită în acest sens. Într-o bucătărie, griul știe să își spună cuvântul dacă este transpus în mobilier, în podea și chiar și pe perete, nu doar în accesoriile mici.

Atunci când vine vorba de redecorarea unei bucătării moderne, ai la dispoziție o mulțime de idei care să se potrivească pentru spațiul pe care tu îl ai disponibil. Nu uită să îți pui personalitatea în valoare prin intermediul unui decor modern, dar plăcut și care te va face să te simți „acasă” .

Sursa foto: Pinterest

Total
129
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda