Munca în bucătărie poate fi destul de dificilă, în special dacă nu beneficiezi de condițiile potrivite, fie că gătești doar pentru tine sau pentru mai multe persoane. Tocmai de aceea, confortul tău e foarte important. Cu cât te simți mai bine, cu atât vei munci mai ușor și mai eficient, iar acest lucru se va vedea și în preparatele tale. Iată ce poți face pentru a îmbunătăți condițiile în care lucrezi atunci când gătești:

1. Scapă de miros și de aburi

Unele din cele mai comune probleme din timpul gătitului sunt acumularea de aburi și răspândirea mirosului. Din fericire, aceste probleme sunt foarte ușor de rezolvat cu o hota de bucatarie, care va elimina excesul de aburi și va absorbi mirosul degajat de mâncarea gătită înainte ca el să se răspândească în toată casa. Deși nu are un mecanism foarte complex, hota e unul dintre cele mai importante aparate din bucătăria ta. Asta pentru că e singura cale eficientă prin care te poți proteja de fumul și aburii care se degajă atunci când gătești, aburi care pot chiar să îți afecteze sănătatea. În plus, prezența unei hote în bucătărie va face și curățenia mai ușoară pentru că vaporii încărcați cu particule de grăsime vor fi absorbiți înainte de a se depune pe pereții camerei, lucru care îți va ușura mult munca.

2. Spălatul vaselor

Nimeni nu este entuziasmat de spălatul vaselor. De fapt, conform Digital Trends, această activitate poate crea multe resentimente, în special în cuplurile în care unul din membri trebuie să o facă constant. Însă, pe lângă monotonia acestei activități, spălatul vaselor poate avea și alte efecte negative asupra celui care se ocupă de asta. Atunci când sunt multe vase de spălat, vei petrece automat mai mult timp făcând asta.

Stând în picioare, într-o poziție ușor aplecată, mai mult timp, durerile de spate nu vor întârzia să apară, lucru care va face și mai dificilă întreaga operațiune. Acest lucru te va obosi și va transforma gătitul într-o corvoadă, în special dacă s-au acumulat multe vase în chiuvetă. Însă poți soluționa foarte ușor această problemă prin achiziția unei mașini de spălat vase. Astfel, nu doar că îți vei ușura munca din bucătărie foarte mult, dar vei câștiga și timp, pe care îl poți petrece cu familia sau făcând ce îți place.

3. Căldura

Atunci când gătești, temperatura poate crește foarte repede în bucătărie, lucru care îți va afecta atât confortul, cât și buna dispoziție. Din acest motiv, ar trebui să te obișnuiești să gătești cu geamul deschis sau măcar rabatat, ca să permiți căldurii să iasă din cameră, în timp ce prepari ceva de mâncare.

4. Curățenia de la final

Curățenia poate fi și ea o problemă atunci când gătești, cu atât mai mult dacă prepari mâncare pentru mai multe persoane. Petele de grăsime, murdăria, precum și resturile ce rămân în urma procesării ingredientelor pot fi dificil de curățat. În consecință, e foarte important să ai la dispoziție produsele potrivite atunci când faci curat în bucătărie.

Ai nevoie de soluții puternice și eficiente pentru eliminarea rapidă a petelor de grăsime și a murdăriei persistente. Dacă nu ai la dispoziție detergenți și substanțe de curățare puternice, întregul proces va fi mult mai dificil și va dura mult mai mult. În consecință, e foarte important să te pregătești din timp cu toate soluțiile de care ai nevoie ca să cureți și să igienizezi această cameră. Pentru asta, tot ce trebuie să faci e să te informezi temeinic înainte să intri în magazin. Totodată, în cazul în care ai unele alergii care te împiedică să lucrezi cu anumite substanțe, ar trebui să le eviți și să le folosești doar pe cele potrivite pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock

Total
27
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda