Atmosfera sărbătorilor de iarnă bate la ușă, așa că deja ne gândim la ce cadouri vom pregăti celor dragi și la ce cadouri ne dorim noi să primim. Ne încântă clipele în care ascultăm colinde, ne uităm la filme cu tematică de Crăciun la un televizor smart mare și privim liniștiți la bradul frumos împodobit. Dincolo de acestea, ne mai zboară gândul și la un alt aspect: cum conferim casei un aer festiv? 

Așa că, dacă te gândești cum anume să îți decorezi locuința, astfel încât să simți sărbătorile în fiecare colțișor, inspiră-te din ideile noastre de amenajare de mai jos. 

  • Cadouri peste tot

Cadourile nu trebuie să se afle doar sub brad. Ele pot fi folosite și ca decor, astfel încât să confere senzația de opulență specifică sărbătorii Crăciunului. Folosește cutii frumoase de cadou realizate din carton colorat și funde strălucitoare. Ele pot conține cadouri sau pot fi doar decorative. 

Dacă vrei să stârnești valuri de bucurie copiilor, îi poți surprinde cu daruri în diverse zone ale locuinței. În schimb, dacă pui accent numai pe partea decorativă, chiar e recomandabil să specifici faptul că acele cutii sunt goale și că sunt plasate pentru un aer festiv, ca să nu le creezi așteptări false. 

  • Simetria vizuală

Simetria creează echilibru și armonie într-un spațiu. Deși, în mare parte, Crăciunul este o sărbătoare care vine cu un exces decorativ, poți opta și pentru o simplitate stilată. Astfel, poți așeza de exemplu două coronițe simetrice la două ferestre sau poți agăța două instalații de beculețe de același tip de o parte și de alta a unei singure ferestre. 

De asemenea, dacă îți place mult un anumit obiect decorativ, poți cumpăra două bucăți pe care să le expui așezate ca în oglindă. Vei crea un efect de eleganță și vei evita impresia de amestec eterogen, care poate fi deranjant. 

  • Reutilizarea este cool

Fie că ești sau nu un susținător al reciclării și al protejării resurselor, poți realiza o serie de ornamente de Crăciun din materiale neașteptate. Și fiindcă și DIY (do it yourself) este la modă, atunci te poți pregăti cu foarfece, lipici și materiale precum dantelă, materiale textile, mărgele, sclipici, conuri uscate, nasturi și orice alte lucruri ai în casă, pe care le poți pune în valoare în acest mod. 

Vei vedea că decorațiunile îți vor fi mai dragi în acest mod, fiindcă au ieșit din mâinile tale, iar casa va avea un aer personalizat, pentru că ți-ai pus amprenta personală. 

  • Masa, centrul atenției

Fiindcă sărbătoarea Crăciunului implică adunarea la masă, aceasta trebuie să aibă de asemenea un aer festiv. Astfel, e timpul să pui pe masă o veselă cu tematică de iarnă, în culori precum roșu, argintiu, auriu, cu steluțe, brazi, Moș Crăciuni, reni, cadouri și altele din aceeași temă. Găsești o multitudine de produse în magazinele de profil, iar alegerea îți aparține. 

Poți adăuga și alte elemente decorative pe masa festivă, cum ar fi brazi în miniatură, crenguțe de brad sau mini cadouri frumos colorate. Masa va fi cu atât mai atrăgătoare, dincolo de bunătățile care își așteaptă pofticioșii. 

  • Crăciunul rustic

Dacă îți plac elementele rustice atunci când te gândești la sărbătorile de iarnă, atunci poți opta pentru decorațiuni care implică lemn, crenguțe de brad, conuri uscate, lumânări și zăpadă artificială. Vei găsi o multitudine de decorațiuni realizate din lemn sau poți face chiar tu unele, dacă ai timp și inspirație. Poți adăuga pături cu design de iarnă sau de sărbători, precum și șosete uriașe atârnate care așteaptă să fie umplute cu cadouri. 

Decorarea spațiului în stil rustic conferă căldură și sentimentul de confort. El este apreciat de cei care iubesc tradițiile și care se simt mai atașați de simplitatea Crăciunului de altădată. 

  • Crăciunul strălucitor

Cei care sunt atrași de un stil decorativ luminos și colorat vor dori un Crăciun într-un stil strălucitor și urban. În acest caz poți merge pe culori precum auriu și argintiu, precum și pe roșu intens. Alege decorațiuni luxuriante, care se potrivesc unui interior elegant și pretențios. 

Un rol cheie îl reprezintă instalațiile de lumini. Ele vor avea în special o lumină albă, mai puternică, sau una galbenă, pentru o atmosferă mai caldă. Practic, vei da deoparte luminițele multicolore, pe care le poți păstra pentru camera copilului. 

Folosește ideile prezentate mai sus și pregătește-te pentru un Crăciun așa cum îți dorești. Atmosfera o vei crea tu, prin modul în care decorezi casa, prin muzică, lumină și culoare, la care se adaugă bucuria de a primi și de a dărui cadouri, condimentată cu multă veselie. 

Surse foto: elledecor.com, pexels.com, idealhome.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda