“Nu o să mi se întâmple chiar mie” – îți e familiară expresia? Dacă da, fii sigur că și cei cărora niște musafiri nepoftiți le-au trecut pragul, au spus fix același lucru. Hai să nu ne mai bazăm pe soartă și să facem din siguranța casei o prioritate. Alături de Spy-Shop, lansăm seria Sigur acasă și te învățăm cum să ai grijă, cu adevărat, de casa ta și de cei care locuiesc în ea.

Ai făcut rezervările la hotel, ai luat biletele de avion și ai pregătit bagajele. Însă, înainte să pleci, asigură-te că ai lăsat casa în siguranță și că te poți bucura de o vacanță fără să stai cu grija că se poate întâmpla ceva în lipsa ta.

Nimic nu e mai neplăcut decât să te întorci din vacanță și să descoperi casa devastată, sau că îți lipsesc lucruri de valoare. O locuință goală este o țintă ușoară pentru răufăcători, cu atât mai mult cu cât ești plecat de acasă pentru o perioadă mai mare de timp.

Din fericire poți să previi aceste situații neplăcute dacă îți iei câteva măsuri de siguranță din timp. Află din cele ce urmează cum poți să ai grijă de locuința ta, oriunde te-ai afla:

Instalează un sistem de supraveghere

Primul pas pe care trebuie să îl faci casă împiedici spargerea căminului este să instalezi un sistem de supraveghere care nu doar că îți permite să monitorizezi tot ce se întâmplă acasă când ești plecat, ci te alertează atunci când cineva pătrunde în casă. Poți să conectezi mai multe dispozitive la sistem (telefon, tabletă, laptop), iar în cazul unei astfel de situații, poți seta ca alerta să ajungă nu doar la tine, ci și la autorități.

Camerele de supraveghere pot fi montate atât în interiorul, cât și în exteriorul casei, iar senzorii de pe ușă sau fereastră vor detecta orice intrare prin efracție.

Luminează locuința

Asta nu înseamnă că trebuie să lași lumina aprinsă tot timpul; nu ai vrea să te trezești cu o factură mare la energie. În schimb, ai câteva soluții inteligente de iluminat pe care le poți folosi. Locurile slab luminate sau întunecate sunt cele mai vulnerabile în fața spărgătorilor deoarece așa sunt feriți de ochii vecinilor. Cel mai bine este să montezi un sistem inteligent de iluminat cu becuri care se aprind automat atunci când detectează mișcare nu doar în partea din față a casei, ci în spate sau în alte zone slab iluminate.

Nu e suficient să luminezi doar exteriorul casei, gândește-te și la luminile din interior. Există sisteme speciale de Smart Home care îți permit să aprinzi sau să stingi becurile direct dintr-o aplicație pe telefon, lăsând impresia că cineva este în permanență în interior. Astfel, vei descuraja persoanele rău intenționate.

Montează o încuietoare smart

Încuietorile smart îți lasă posibilitatea de a permite accesul în casă în baza unui cod de acces. Astfel, dacă vrei ca vecinul sau un prieten apropiat să îți verifice din când în când locuința sau animalul de companie, nu trebuie să îți mai bați capul cu cheia de rezervă. În plus, un astfel de sistem îți permite să monitorizezi orele la care cineva a intrat sau a ieșit din casă.

Cioc, cioc, e cineva acasă?

Dacă vrei să fii mereu la curent cu cine îți trece pragul, o soluție poate fi montarea unui interfon video. Acesta nu doar că îți permite să răspunzi la ușă de oriunde te-ai afla, ci și să vezi persoana care se află în fața ușii. De fiecare dată când cineva sună, vei primi o alertă pe telefon, astfel că poți să vezi și să vorbești în timp real cu persoana care se află în fața ușii de acasă.

Iar dacă ești pe plajă sau într-un loc în care nu ai semnal, poți să accesezi ulterior aplicația ca să verifici dacă ai ratat un apel. Există și interfoane video cu senzor care se activează atunci când cineva se află în fața ușii, chiar dacă nu a sunat la ușă. Așa poți să fii întotdeauna la curent cu ce se întâmplă acasă în lipsa ta.

Înainte să pleci de acasă, nu uita să mai verifici încă o dată dacă toate ușile și geamurile sunt închise. Pune la punct toate sistemele de supraveghere și ești gata de drum.

Sursă foto: Shutterstock

Total
91
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda