Primavara este un moment excelent pentru a incepe lucrarile de renovare sau de reamenajare din locuinte. Unul dintre cele mai dificile si costisitoare proiecte pe care ti le poti asuma in aceasta perioada este renovarea baii din casa, care, spre deosebire de dormitor sau living, vine cu o serie de capcane in care poti pica din lipsa de pricepere, graba sau neatentie.

Baia trebuie sa reprezinte un loc, in primul rand, extrem de curat, apoi confortabil si, dupa posibilitati, spatios si incapator pentru toate nevoile unei familii. Cel mai important lucru este insa calitatea lucrarii si rezistenta ei in timp. Tocmai pentru ca vorbim despre o misiune solicitanta pentru orice buzunar, asigura-te ca vei fi multumit de rezultatul final pentru urmatorii 10 ani.

1. Nu esti atent la detalii importante

Ai gasit mobilierul de baie la care ai visat, gresia si faianta nici ca se puteau potrivi mai bine cu ceea ce iti doreai de la bun inceput, cada este spatioasa si spectaculoasa, iar totul pare sa se alinieze perfect cu planurile tale. Aceasta imagine poate fi foarte usor stricata dintr-o simpla neatentie la un detaliu important. Fara un silicon sanitar de calitate, risti ca in baia ta sa se dezvolte extrem de usor mucegai si, mai rau, chiar sa existe riscul infiltratiilor de apa in spatele chiuvetei si cazii, ceea ce poate duce la distrugerea lucrarii si chiar la daune produse vecinilor din bloc, daca locuiesti intr-un apartament. La fel de important este sa te asiguri ca ai comandat destul silicon pentru baie. Nu incerca niciodata sa folosesti mai putin doar din dorinta de a reduce costurile. Astfel de decizii la acest capitol se pot dovedi mult mai costisitoare mai incolo.

2. Nu masori de doua ori

Obisnuieste-te ca pentru fiecare proiect important de renovare sa ai alaturi de tine un expert care te poate ajuta cel putin cu masuratorile. O eroare de calcul intr-o astfel de situatie te poate pune in pozitia extrem de neplacuta sa descoperi ca nu poti deschide complet usa in baie din cauza ca ai cumparat un dulap mult prea mare. Un alt scenariu de cosmar ar fi sa te trezesti cu o cada prea lunga sau cu prea putin material pentru necesarul tau. Desigr, in acest ultim scenariu, te poti intoarce la magazin, insa ce se intampla daca nu mai gasesti modelul de gresie sau faianta comandat initial? Intodeauna, atunci cand vine vorba despre materiale, asigura-te ca ai un surplus pe care il poti folosi pentru anumite corectii. O placa se poate sparge foarte usor la montare si va fi necesar in acel moment sa o inlocuiesti cu o alta noua.

3. Folosesti prea mult adeziv

Sunt si situatii in care prea mult inseamna prea prost. Surplusul de adeziv la colturi te poate lasa cu gresie crapata la final, dupa uscare, moment in care va fi extrem de incomod sa faci reparatii. Mai mult, o astfel de greseala iti va intarzia termenul la care sperai sa termini lucrarile.

4. Baia nu are o ventilatie corecta

Nu toate baile vin cu o fereastra, mai ales la apartament, astfel ca ventilatia este un capitol important. Din cauza umiditatii si a aburului, finisajele pot fi distruse. Daca nu ai fereastra, monteaza o sursa de ventilatie care te poate ajuta sa scapi de aceste riscuri.

5. Nu nivelezi peretii si podeaua

Lucrarile de renovare intr-o baie se fac la cel putin 10 ani distanta, motiv pentru care indreptarea peretilor si a podelei sunt extrem de importante pentru a te asigura ca toate placile se vor monta corect. Toarna o sapa inainte de a monta gresia si nu pune faianta pana cand nu ai curatat complet peretii de tencuiala veche.

Daca iti permiti, apeleaza mereu la o echipa de experti care sa faca aceste lucrari pentru tine. Nu numai ca va fi mai confortabil pentru tine si familia ta, dar si riscurile de a te trezi cu astfel de probleme pe cap vor fi mai mici.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Dagmara_K

Total
43
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda