Pardoseala veche este ca pantofii vechi: face să pară că nimic din casă nu este nou. Și totuși nu este ușor de înlocuit, pentru că nu este un simplu element de decor – face parte din arhitectura casei. Materialele alese pentru pardoseală nu trebuie să se potrivească cu modul în care este amenajată o singură cameră, ci trebuie integrate într-un tot – întreaga construcție și întreg decorul. Dar cel mai important lucru rămâne faptul că materialul din care este realizată pardoseala trebuie să reziste traficului intens și să fie ușor de întreținut.

Iată și alte detalii pe care ar trebui să le cunoști, înainte să alegi materialele pentru pardoseală:

1. Pardoseala nu trebuie să iasă prea mult în evidență

Pardoseala trebuie să se integreze în decor, nu să îl strice. Piatra naturală și un astfel de parchet sunt alegeri sigure, însă și modelul este important.

2. Rezervă cele mai bune materiale pentru bucătărie și holul de la intrare

Acestea sunt zone cu trafic intens, unde cele mai bune finisaje pentru pardoseală sunt piatra naturală, plăcile din porțelan și parchetul din lemn masiv (stejar, frasin).

3. Parchetul din lemn de pin este potrivit pentru dormitor

Are un aspect natural și tonuri calde, luminoase, care măresc vizual spațiul. Este simplu de întreținut, dar nu foarte rezistent la trafic intens – lucru care nu ar trebui să constituie o problemă în dormitor.

4. Când ai pardoseli din lemn în toată casa, transformă una sau două în tablă de șah

Prea mult lemn? Casa va arăta mai puțin monoton dacă vopsești alb-negru pardoseala din una sau două camere, în așa fel încât să obții o pardoseală de tip tablă de șah.

5. Pardoseala din cauciuc, ideală pentru bucătărie

Unul dintre cele mai interesante materiale pentru pardoselile din bucătărie este cauciucul – elastic, rezistent la umezeală, fonoabsorbant, cu proprietăți antiderapante, ușor de curățat.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te-ar putea interesa și Cele mai bune idei și materiale pentru pardoseala din bucătărie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Total
14
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda