Suntem în plină primăvară și deja acest lucru începe să se simtă și în facturile tale, care se reduc odată ce nu mai ai nevoie de căldură în casă pentru a face față zilelor mai răcoroase. Pe de altă parte, poți începe să te gândești încă de pe acum la câteva îmbunătățiri pe care le poți aduce rapid locuinței tale, astfel încât iarna viitoare să suporți mai ușor costurile facturilor.

Este important să planifici din timp aceste lucruri întrucât acum este una dintre cele mai ocupate perioade pentru echipele de muncitori, iar orice lucrare trebuie programată cel puțin cu câteva săptămâni în avans. Iată care sunt principalele proiecte pe care le poți lua în considerare:

Reparația burlanelor de pe casă

Curățarea și repararea burlanelor de scurgere a apei este una dintre operațiunile esențiale de făcut primăvara și te poate scuti, pe termen lung, de multe neplăceri și costuri inutile. Principala problemă cu niște burlane înfundate sau care nu mai funcționează corect este că pot cauza infiltrații de apă în fundația sau structura locuinței, care sunt foarte scump de reparat.

De asemenea, asigură-te că ai verifici să nu existe nicio acumulare de apă în jurul fundației casei tale. Ideal, această operațiune trebuie făcută cât mai devreme, mai ales că topirea zăpezii urmată de o primăvară ploioasă poate cauza daune ireparabile unui imobil.

Investește în independența termică

Pe parcursul iernii, multe apartamente sunt dependente de regiile autonome de distribuție a agentului termic, ceea ce înseamnă că, adesea, costurile de pe factura la întreținere nu reflectă fidel confortul termic din propriile noastre locuințe. Pe lângă situațiile în care plătești căldura deși ai fost plecat o perioadă mai lungă, sau cele în care caloriferele nu fac față frigului și ești nevoit să bagi în priză și caloriferul electric, este neplăcut să știi că nu poți controla temperatura din casă.

Acestea sunt motivele pentru care toți mai mulți proprietari se orientează spre centralele murale, pe care le pot monta în orice locuință și care îi ajută să plătească fix atât cât consumă. Centrala poate fi oprită atunci când nu ești acasă, temperatura poate fi ajustată astfel încât atmosfera din casă să fie una confortabilă și îți poți ține mereu costurile sub control.

Verifică instalațiile sanitare

O defecțiune la instalația sanitară îți poate cauza numeroase probleme, indiferent că locuiești la casă sau la bloc. De cele mai multe ori, ai tendința de a aștepta până când apare o problemă pentru a înlocui niște țevi vechi sau o garnitură uzată. Dacă îți iei însă măsuri de precauție și verifici periodic instalația sanitară, vei constata că este mult mai ieftin să previi și să repari la timp orice defecțiune, decât să fii nevoit să investești masiv în reparații de amploare.

Izolează-ți corespunzător locuința

Izolația termică este una dintre cele mai bune soluții pentru a menține confortul termic al casei tale și pentru a-ți reduce costurile cu facturile. Izolația nu își arată utilitatea doar pe timpul iernii, când previne pierderea căldurii, ci și vara, când vei observa că apartamentul tău este mai răcoros. Deși unele materiale de izolare termică pot fi montate chiar și de un amator cu puțină îndemânare, sfatul nostru este să nu îți asumi riscuri și să ceri ajutorul unei echipe de specialiști.

De asemenea, ține cont că există mai multe tipuri de izolații: cele de interior, care presupun căptușirea pereților cu materiale izolatoare, cele de exterior, izolația podelei, precum și izolațiile acoperișului. Toate acestea te pot ajuta să scapi de problema căldurii pierdute rapid, dar și de infiltrațiile de apă sau de mucegaiul care se formează din cauza umidității ridicate.

Zugrăvește-ți complet locuința

Primăvara este momentul perfect pentru a-ți zugrăvi casa, iar dacă ai avut probleme cu mucegaiul sau cu infiltrațiile de apă pe timpul iernii, atunci această operațiune este obligatorie. Reînnoirea stratului de vopsea poate preveni extinderea mucegaiului și te va scăpa de mirosurile neplăcute din locuință, cauzate de umiditate.

În lunile calde, amorsa și vopseaua se usucă mult mai rapid ca în timpul iernii, așa că nu va dura mai mult de trei-patru zile să zugrăvești întreaga casă și să o pui la punct. De asemenea, aceasta este o bună ocazie și să identifici problemele ascunse din locuință și să le rezolvi înainte să se agraveze.

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Elizaveta Galitckaia

Total
15
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda