Întrebuințarea dată de obicei beciului este aceea de cămară. Aici păstrăm conservele, fructele, vinul și alte provizii. În trecut, beciul era totuna cu bucătăria domnească, iar astăzi multe pivnițe sunt folosite, din nou, ca bucătării. Această încăpere poate fi însă transformată și în cameră de zi, bar sau cramă, așa cum poate deveni și cameră tehnică.

  1. Cum transformi beciul în cameră tehnică

Camera tehnică, sau camera centralei, este o încăpere obligatorie într-o locuință cu centrală termică proprie. Aici se amplasează centrala, și tot aici pot fi instalate diverse alte echipamente, inclusiv pompa de apă, boilerul și unele aparate electrocasnice. Mulți proprietari aleg să transforme beciul sau magazia în cameră tehnică.

Camera tehnică poate fi inclusă în proiectul de construcție sau poate fi adăugată unei case deja construite. Cert este că nu se construiește oricum, ci ținând cont de opinia unui arhitect, care va stabili dimensiunile optime pentru camera tehnică și te va ajuta să realizezi documentația tehnică necesară pentru obține autorizația de construcție. Mai multe detalii despre cum se construiește o cameră tehnică și care sunt echipamentele care pot fi instalate aici, poți afla din acest articol.

  1. Cum transformi beciul în cramă

Dacă beciul va fi folosit drept cramă, hidroizolarea pereților, a tavanului și a pardoselii este obligatorie, în așa fel încât să nu existe probleme cu infiltrațiile de apă și mucegaiul.

Multe crame au pereții îmbrăcați în lemn, piatră sau cărămidă, fiecare dintre aceste materialele putand fi folosite pentru a obține un design rustic sau unul elegant. Nu trebuie să lipsească grinzile din lemn, rafturile pentru depozitarea vinului și butoaiele.

Corpurile de iluminat recomandate sunt spoturile încastrate, dar în zona destinată degustării vinului pot fi instalate și lămpi suspendate.

  1. Cum transformi beciul în cameră de zi

Dacă îți dorești să te instalezi cu totul aici sau să folosești acest spațiu pentru a-ți primi musafirii, nu uita să izolezi ușile și ferestrele, asta după ce te-ai ocupat de hidroizolarea pereților. Pardoseala poate fi realizată din piatră sau alte materiale rezistente la umezeală.

În ceea ce privește designul, ai o foarte mare libertate, dar având în vedere că este vorba despre o pivniță, te-ai putea inspira din arhitectura și decorul castelelor medievale.

Sursa foto: Pexels

Total
49
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda