Un spațiu mic de locuit poate fi destul de greu de gestionat, mai ales dacă nu locuiești singur. De obicei, apartamentele înguste creează o senzație mai mare de dezordine și sunt mult mai greu de organizat. Pentru că a venit primăvara, este timpul perfect să începi să-ți pui în aplicare toate ideile pentru reamenajarea căminului tău. În cazul în care îți propui să te bucuri de un pic mai mult spațiu de acum încolo în apartament, există câteva soluții simple de la care poți pleca. Mai departe, imaginația și bugetul tău trebuie să dicteze direcția.

1. Redecorează pe verticală

Cel mai bun sfat pentru a salva maximum posibil de spațiu într-o locuință care nu este generoasă la acest capitol este să redecorezi pe verticală. Folosește cât mai multe rafturi, dulapuri și colțare speciale pentru a profita de toate locurile din locuință care altfel ar fi greu de utilizat. Poți folosi etajerele pe post de pereți despărțitori, pentru a da senzația de intimitate, dar și pentru a avea un spațiu mult mai practic la dispoziția ta.

2. Apelează la cele mai flexibile resurse

Pentru un design interior spectaculos, spațiu și calitate, alege varianta de a încorpora rafturile, dulapurile și alte elemente cheie în pereți, folosind placi de rigips care vor schimba cu totul fața locuinței tale. Vei putea, în acest fel, să rezolvi eficient și problema pereților strâmbi, extrem de frecventă în apartamentele vechi, vei putea să delimitezi ușor și flexibil fiecare spațiu din locuință și vei avea oportunitatea de a oferi mai multă lumină instalând în tavanul din rigips spoturi speciale. Ține minte, mai multă lumină într-o casă, chiar și dacă vorbim despre o sursă artificială, va da impresia unui spațiu mult mai mare.

3. Confort și simplitate

În privința mobilierului, mergi pe piese confortabile și simple și elimină din locuință acele obiecte care nu sunt nici utile și nici nu impresionează în mod special. Un apartament încărcat va părea mereu murdar și dezordonat. Alege câteva piese centrale, spectaculoase și care să fie corect proporționate pe spațiul casei tale.

4. Mobilier multifuncțional

Fii creativ cu piesele tale de mobilier, atunci când spațiul este o problemă. Masa din living poate fi dotată cu spații de depozitare speciale pentru cărți și reviste, taburetele pot avea loc pentru perne și poți alege un pat cu ladă pentru lenjerie, eliminând în acest fel nevoia de a avea un dulap în plus în casă.

5. Caută soluții la comandă

Multe locuințe pot avea zone complet inutilizabile, precum colțurile prin care au fost montate țevile sau zonele în care se află caloriferul. În astfel de cazuri, e puțin probabil ca piesele de mobilier construite la scară largă să se potrivească la perfecțiune cu unghiurile și dimensiunile apartamentului tău. Într-o astfel de situație, cel mai indicat lucru ar fi să cauți mobilier la comandă, care să se potrivească perfect în locuința ta. Spre exemplu, pentru un hol îngust poți alege un corp special cu pantofar și cuier.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: didesign021

Total
54
Shares
1 comment
  1. Cel mai bun truc pentru un spatiu mai mare este sa te muti intr-un apartament si gata:)) Stau intr-un apartament cu 3 camere in Cosmopolis, sunt atat de fericita ca am spatiu berechet cum n-am avut vreodata, liniste,curatenie si confort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda