Aparatul pe care il folosesti la prepararea cafelei ii influenteaza mult gustul. Cat de mult? Hai sa aflam!

Espressorul

Cu ajutorul acestui aparat poti prepara espresso, cappuccino sau cafe latte. Un espresso bun are gust intens si o spuma fina si poate fi folosit pentru a obtine diverse specialitati de cafea, printre care espresso romano, macchiato si cafe cortado.

Cum obtii un espresso delicios?

  1. Adauga mai intai apa in rezervorul aparatului si lasa sa se incalzeasca timp de 20 de minute. Cestile din care se va bea pot fi tinute deasupra, pentru a se pastra calde.
  2. Adauga cafeaua. Poti folosi capsule sau cafea proaspat macinata la rasnita. Pentru a avea parte de o aroma proaspata si data viitoare, nu macina prea multe boabe, ci doar atat cat stii ca se va consuma imediat.
  3. Atentie la cantitati: un espresso scurt se obtine din sapte grame de cafea, iar unul lung, din 14 grame de cafea.

Cafetiera

Cafetierele mentin cafeaua calda si ii pastreaza la fel de bine aroma, chiar daca iti umpli ceasca la cateva ore dupa ce ai preparat-o. Au si alte avantaje: se misca rapid, poti pregati pana la zece cafele odata, au un indicator al nivelului de apa si nu ocupa mult spatiu in bucatarie.

Cum folosesti cafetiera pentru a obtine o bautura gustoasa?

  1. Monteaza filtrul, umple rezervorul cafetierei cu cantitatea necesara de apa (un litru sau o jumatate de litru) si porneste aparatul.
  2. Adauga opt-zece linguri de cafea la un litru de apa.

Presa franceza

Cafeaua la presa franceza aduce mai degraba a ceai – nu ca gust, ci ca mod de preparare. Dureaza, asadar, ceva timp pana e gata, dar vei obtine o cafea tare, puternic aromata.

Cum prepari cea mai buna cafea folosind presa franceza?

  1. Adauga 200 de mililitri de apa deja incalzita in recipientul de sticla, apoi doua linguri de cafea macinata si zahar dupa gust.
  2. Amesteca cu o lingurita. Adauga din nou apa calda, pana cand se umple cana.
  3. Inchide capacul si lasa amestecul la infuzat vreme de sapte minute.

Sursa foto: Shutterstock.com

Total
2
Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*