Plantele verzi au puterea de a transforma orice spațiu din locuințele noastre și de a crea o atmosferă mai luminoasă, animată și spectaculoasă. Pe lângă aspectul estetic, ele joacă un rol extrem de important în menținerea unei calități optime a aerului din casă și în reducerea poluării. Mulți dintre cei care își doresc să integreze plantele în decorul locuinței nu știu, adeseori, de unde să înceapă.

Deși plantele pot fi folosite în orice încăpere, fără excepție, cele mai mari beneficii le obții atunci când le utilizezi în decorarea livingului. Aici ai suficient spațiu pentru a pune în practică orice idee, iar faptul că îți petreci marea parte a timpului tău liber în living înseamnă că te vei bucura din plin de avantajele pe care ți le oferă vegetația. Iată câteva idei ingenioase prin care le poți integra cu succes în decorul livingului tău:

Crearea unui perete verde

Dacă îți plac plantele, dar nu ai suficient timp pentru a te ocupa cum trebuie de îngrijirea lor, o soluție îndrăzneață, dar folosită de tot mai mulți designeri este crearea unui perete verde, cu ajutorul unor licheni conservati decorativi. Mușchii de interior pot fi integrați în numeroase modele de design, iar marele lor avantaj este că nu va fi nevoie să îi uzi, să îi tunzi sau să te asiguri că primesc suficientă lumină naturală. Mai mult, lichenii nu atrag praful și pot fi montați inclusiv pe piese de mobilier sau corpuri de iluminat, astfel că îți poți folosi creativitatea pentru a crea un design cât mai ieșit din comun. Mușchii îmbunătățesc calitatea aerului din încăpere și pot avea un rol important în ameliorarea unor probleme respiratorii, în special a celor cauzate de poluare sau praf.

Un raft plin cu plante

Dacă nu îți dorești un design foarte complicat cu plante, atunci cea mai simplă soluție, dar cu efecte spectaculoase, ar fi să folosești un raft de înălțime medie, pe care să îl umpli apoi cu ghivece cu plante. Poți alege specii de înălțimi și dimensiuni diferite, astfel încât să obții un element decorativ cât mai interesant. Singurul detaliu pe care va trebui să îl iei în calcul este amplasarea raftului. Acesta trebuie să stea într-un loc în care să beneficieze din plin de lumina soarelui, astfel încât plantele să se dezvolte armonios.

Ghivece albe, în stil eclectic

Ghivecele în culori diferite pot crea mai mult dinamism în livingul tău. Ce ai spune însă de niște ghivece albe, de înălțimi diferite, cu ornamente sau detalii reliefate? Acestea vor contrasta într-un mod cât se poate de interesant cu verdele plantelor și pot crea un colț de verdeață estetic și primitor.

O plantă uriașă lângă colțar

Un ghiveci de dimensiuni impresionante, amplasat chiar lângă colțarul din living, joacă rolul unei decorațiuni de tip „statement” și va arăta impunător în orice locuință. Alege un exemplar ușor de întreținut, cum ar fi un ficus, o plantă șarpe sau un filodendron. Sunt plante deloc pretențioase și ușor de întreținut, care se simt bine în atmosfera unui apartament. Dacă vrei un arbust cu aspect mai exotic, poți opta pentru un lămâi, un smochin-liră sau o plantă calathea.

Ghivece suspendate lângă pervaz

Dacă nu ai suficient spațiu în living pentru ghivecele cu plante, atunci poți lua în calcul varianta suspendării lor. Ghivecele suspendate arată cel mai bine atunci când au plante atârnătoare, care să creeze un efect spectaculos. Poți folosi niște sfori colorate pentru a le conferi mai multă stabilitate, dar și un aspect estetic mai interesant. Dacă le agăți lângă pervaz, vei face economie de spațiu, pe de o parte, iar plantele vor beneficia din plin de lumina solară. Ai însă grijă ca ghivecele să nu fie în bătaia soarelui pe timpul verii, astfel încât plantele să nu se usuce sau să se ardă.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:

Total
28
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda