Orice perioadă de sfârșit de iarnă te va găsi cu un cuier plin de haine groase, căciuli, fulare și mănuși, cu perechi de bocanci și cizme care stau adunate lângă ușă, cu un șifonier dezorganizat și cu o locuință care necesită o curățenie generală cât mai repede. Cum iarna temperaturile sunt foarte scăzute, aerisirea casei este uneori opțională. Astfel, odată cu instalarea temperaturilor ușor mai ridicate, vine momentul în care casa ta trebuie să primească aerul proaspăt de care avea nevoie.

8 lucruri pe care trebuie să le faci în apartament înainte de venirea primăverii:

  1. Mută plantele pe care le-ai protejat pe timpul iernii

Dacă ai plante în locuință, pe unele dintre ele este posibil să le fi mutat de la locul lor înainte de venirea gerului, pentru a le feri de îngheț. Este momentul să le aduci înapoi, să se bucure de cât mai mult soare cu putință. De asemenea, poți începe să cauți noi plante pentru balcon, ca să îi oferi un plus de culoare odată cu începutul de martie.

  1. Ai grijă la calitatea aerului din locuință

De cele mai multe ori, când zăpada de afară începe să se topească, în urma ei rămân munți de mizerie care se duc cu greu, mai ales dacă locuiești într-un oraș aglomerat. Astfel, calitatea aerului este departe de nivelul optim. Cum vei începe să aerisești casa mai mult și mai des, iar nivelul de polen din atmosferă va crește, vor apărea și riscurile apariției unor reacții alergice. Tocmai din acest motiv un umidificator de aer este extrem de util pentru apartamentul tău în această perioadă.

  1. Scapă de hainele groase

Problema hainelor în această perioadă din an este una reală. Temperaturile încep să crească, așa că vine timpul să strângi paltoanele și gecile și să găsești spații de depozitare corespunzătoare. Păstrează măcar un pulover, o bluză și alte obiecte groase pentru acele zile în care iarna te mai poate surprinde. În rest, poți să te gândești la schimbarea garderobei și rearanjarea șifonierului.

  1. Dacă ai balconul deschis, e timpul să îl speli

Un balcon deschis poate fi o binecuvântare în perioada de primăvară-toamnă. Este un loc în care te poți relaxa în zilele calde, după muncă sau în weekenduri și poate fi mica ta oază de liniște, chiar dacă nu ești la curte. Înainte să aduci o măsuță de cafea și două scaune pentru balcon, ar fi util să îl speli, pentru că de obicei în timpul iernii se strânge foarte mult praf.

  1. Curăță toate covoarele din casă

Și covoarele tale vor avea nevoie de un aer proaspăt, iar dacă nu ai de gând să schimbi câteva dintre ele, poate ar fi util să le speli. Covoarele pot fi unul dintre cauzele pentru dezvolți reacții alergice, din cauza bacteriilor care se adună acolo, dar și a părului de animal, dacă ai câine sau pisică în locuință.

  1. Schimbă toate așternuturile din locuință

Prospețimea din casă trebuie să se regăsească și în dormitor. Dacă tot se schimbă anotimpul, încearcă să schimbi și tu așternuturile pe care le ai de prea mult timp. Vei da o față nouă camerei tale de odihnă.

  1. Bagă toate hainele de primăvară la spălat

Cum toate au stat îngrămădite în șifonier și dulapuri, înainte de a le pune pe tine poate că ar fi indicat să speli toate hainele de primăvară. Vei avea nevoie de câteva zile pentru acest proces, dar apoi te vei bucura de haine ca noi cu care să intri în acest nou anotimp.

  1. Spală geamurile

Chiar dacă nu ai timp pentru o curățenie generală în locuință, geamurile trebuie neapărat spălate odată cu finalul iernii, altfel tot praful de pe ele îți va intra în casă.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Total
73
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda