Nimeni nu este un mare fan al orelor pierdute pentru a face curat în locuință, însă asta nu înseamnă că trebuie să pierzi mai mult timp decât e necesar în mod normal pentru această sarcină obligatorie. Curățenia și igiena casei înseamnă în primul rând un mediu mai sănătos pentru tine și familia ta. De asemenea, o casă curată e mai primitoare și mai confortabilă, motiv pentru care vom încerca să te ajutăm ca timpul petrecut pentru a face curat să fie folosit cum trebuie.

7 greșeli de curățenie pe care le faci în casa ta:

  1. Nu ai tot ce îți trebuie

De la soluții de curățat, un mop, mănuși de protecție, cârpe de praf pentru suprafețe delicate și perii, până la un aspirator îndeajuns de puternic pentru nevoile din casa ta, mai ales dacă ai animale de companie, înainte de a te apuca de curățenie, încearcă să faci o listă cu toate produsele de care ai mai avea nevoie. În cazul în care ceva îți lipsește, fugi până la magazin și ia tot ce îți trebuie. Apoi apucă-te de făcut curat.

  1. Cu ce nu trebuie să începi

Din neatenție, neștiință sau poate din grabă, multe persoane încep deseori curățenia în casă cu aspiratorul. Acesta trebuie lăsat mereu la final, după ce ai șters toată mobila și ai pus totul la locul său. Deseori se întâmplă ca atunci când folosești aspiratorul la început să se facă ulterior mizerie pe jos, când vei trece la piesele de mobilier.

  1. Folosești prea multă apă

O eroare care îți poate strica mobila din casă este folosirea unei cantități mult prea mari de apă, mai ales atunci când vine vorba despre tapițerie. Aceasta poate fi sensibilă și există riscul să nu se usuce cum trebuie, provocând apariția mucegaiului.

  1. Încerci să ștergi imediat petele de pe covoare

Dacă pățești un accident în care verși pe covorul din living puțin vin sau o gură de cafea, niciodată să nu ștergi imediat covorul ca să încerci să scoți pata. Și asta pentru că poți strica definitiv țesătura și nu se va mai curăța. Trebuie să folosești un prosop de hârtie până tot lichidul este absorbit, iar apoi aplică un spray special pentru eliminarea petelor. Testează-l înainte ca să te asiguri că nu va decolora țesătura.

  1. Folosești un pămătuf uscat

Este contraindicată această idee din două motive. În primul rând, nu vei face decât să muți praful dintr-o parte în alta, iar în al doilea rând poți zgâria unele suprafețe mai delicate.

  1. Ștergi ferestrele într-o zi cu soare

Știm că pare mai normal ca ferestrele să fie curățate în zilele în care vremea este extrem de plăcută, dar din cauza căldurii mai ridicate și a razelor solare, geamurile se vor usca mai rapid și există riscul aparițiilor unor dâre neplăcute.

  1. Folosești spray de curățat direct pe piesele de mobilier

Când aplici spray de curățat direct pe lemnul mobilei din casă, se va forma un strat care va atrage și mai mult praf în viitor. De aceea este recomandat să aplici soluția de curățat pe o cârpă specială pe care apoi să folosești pe mobilă.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Total
33
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda