locuinta pregatita pentru iarna

Înainte de venirea iernii, locuința are nevoie de termoizolare pentru a asigura comfort întregii familii. O casă termoizolată este mai călduroasă cu până la 5 grade Celsius iarna și elimină în mare măsură și efectele neplăcute ale condensului, igrasia urmată de apariția mucegaiului.

Chiar dacă investiția ți se va părea mai mare la început, trebuie să te gândești la sănătatea ta și a familiei tale. În plus, economisești și la facturi, dacă iei în considerare banii pentru întreținere pe termen lung. Amortizarea investiției se va face cu siguranță în câteva luni.

Mai sunt mai puțin de patru săptămâni și deja intrăm în decembrie, așa că timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a te apuca de treabă este din ce în ce mai scurt.

Locuința are nevoie de termoizolație ca să treacă testul sezonului rece

Termoizolarea exterioară este primul pas pentru a avea o casă calduroasă, iar plăcile exterioare fie că sunt din vată bazaltică, fie că sunt din polistiren expandat pot avea o grosime de până la 15 cm, însă nu trebuie să ignori nici posibilitatea de a termoizola pe interior pereții camerelor care au contact cu exteriorul casei. La interior este recomandat să aplici vată minerală, pe care să o plasezi între pereți și plăcile de rigips. Cele mai bune materiale izolatoare sunt produsele din vată minerală bazaltică sau de sticlă,  însă o soluție economică este și polistirenul expandat. Găsești o varietate de modele și tipuri pe arabesque.ro.

Instalează o centrală termică

Atunci când dorești să instalezi în casă o centrală termică, ia în considerare, în primul rând, dimensiunea spațiului interior al casei care va fi încălzit. Spre deosebire de centralele electrice, cele pe gaz metan sunt cele mai căutate, deoarece pretul gazului este mult mai mic în comparație cu cel al energiei electrice. Însă nu trebuie să faci rabat de la calitate, chiar dacă banii nu îți ajung în acest moment pentru o astfel de investiție. Gandeste-te că, pe lângă confortul din timpul iernii, îți vei recupera banii în cel mai scurt timp prin facturile care vor deveni mult mai prietenoase decât iarna trecută.

Schimbă ferestrele

Ar putea să pară o veste proastă, dar degeaba ai termoizolat pereții casei și ai instalat o centrală termică, dacă ferestrele sunt vechi și lasă căldura să iasă din locuința ta. În prezent, cele mai căutate geamuri sunt cele termopan, cu „low-e”, care înregistrează o emisie foarte scăzută de căldură prin radiație. Poți opta și pentru rulouri exterioare din aluminiu, umplute cu spumă poliuretanică, pe care le montezi la exteriorul geamurilor și care ajută la o mai bună izolare termică, dar și la un grad mai mare de protecție a ferestrelor în fața intemperiilor. Însă, indiferent ce decizie iei și ce anume vrei să schimbi în casa ta pentru a te pregăti pentru iarnă, este esențial să nu faci rabat de la calitate și să vânezi întotdeauna cel mai bun raport calitate/preț în cazul produselor pe care dorești să le achiziționezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda