Pentru cei care locuiesc la casă, vara este momentul perfect pentru a pune la punct o grădină de relaxare de vis pentru toți cei din familie. Cei mici se pot juca în voie, iar cei mari se pot bucura de câteva ore de liniște la soare, alături de un grătar. Amenajarea unui astfel de spațiu de relaxare nu ar trebui să fie ceva foarte complicat. Cu puțină atenție și documentare, orice curte poate deveni locul preferat de liniște în aer liber, pentru întreaga familie. Există însă câteva reguli de urmat pentru a te putea bucura din plin de acest beneficiu.

1. Ignori avariile din pavaj

O grădină de relaxare în această vară trebuie să aibă în primul rând o fundație sănătoasă. Astfel, pavajul este extrem de important, atât pentru confortul tău și al familiei, dar și pentru aspectul plăcut al curții tale. Una dintre marile greșeli pe care trebuie să le eviți este plasarea unui loc de relaxare pe un pavaj avariat, care va strica aspectul colțului de vacanță din intimitatea familiei. Una dintre cele mai bune soluții la care poți apela este să te orientezi spre gresie de exterior, care nu va permite ca apa să se infiltreze, este ușor de montat, extrem de aspectuoasă și foarte simplu de întreținut.

2. Nu ai iluminat suficient curtea

Dacă ziua poate fi un loc perfect pentru o oră dedicată bronzatului, seara locul de relaxare se poate transforma într-un spațiu de distracție alături de prieteni și familie. Un cocktail răcoritor, puțină muzică și o companie plăcută vor face ca fiecare seară în curtea casei tale să pară a vacanță adevărată. Pentru a te putea bucura și după apus de acest spațiu, trebuie să te asiguri că întreaga curte este iluminată corect. Nu vei avea nevoie de reflectoare puternice, ci de lumini calde, intime, decorative, care să îți delimiteze spațiul destinat relaxării.

3. Exagerezi cu decorațiunile

Atunci când decorezi un spațiu de relaxare, tentația de a exagera poate fi extrem de mare. De la pitici de grădină, lumânări și decorațiuni pentru pomii din curte, până la fântâni și statuete, aceste decorațiuni puse în exces nu vor face decât să-ți transforme curtea într-un muzeu cu exponate care nu au nicio legătură una cu cealaltă. În primul rând, stabilește-ți o temă a grădinii. E posibil să preferi un stil rustic sau poate unul modern, iar acesta ar trebui să fie ghidul tău după care să-ți faci lista de cumpărături.

4. Nu iei în calcul florile

Cromatica are un cuvânt greu de spus în curtea ta. Chiar și atunci când vei alege mobila de grădină, trebuie să iei în considerare florile pe care le-ai plantat acolo și cromatica pe care ți-o dorești. Una dintre scăpările pe care le poți face este să nu iei în calcul faptul că unele flori sunt de sezon și nu vor respecta aceeași cromatică pe tot parcursul anului.

5. Încarci grădina cu prea multă mobilă

Un simplu foișor sau o masă rotundă cu o canapea și două fotolii ar putea fi suficiente pentru un spațiu de relaxare pentru familie. Poți alege și un șezlong, dacă vrei să te bucuri de soare, dar ai grijă să nu supraîncarci grădina cu prea multe piese de mobilier. Nici nu va arăta spectaculos și vor fi greu de adăpostit în sezoanele mai puțin prietenoase din an.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Zholobov Vadim

Total
60
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda