Una dintre întrebările pe care constructorii de locuințe le aud des din partea proprietarilor este: “Care este cel mai bun sistem de încălzire?”

Există diverse opțiuni pentru sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat.

Important este însă ca alegerea celei mai potrivite variante să se facă la începutul proiectului, asta pentru că unele dintre aceste opțiuni pot afecta modul în care este construită casa.

  1. Primul și cel mai important factor atunci când trebuie să alegi sistemul de încălzire este eficiența energetică a locuinței.

Dacă locuința este bine izolată, sistemul de încălzire ales va spori această eficiență. Din păcate, mulți proprietari scot din buzunar sume mari pentru a obține cel mai bun sistem de încălzire, dar nu sunt dispuși să investească la fel pentru a izola cât mai bine pereții exteriori.

  1. Află ce sistem va funcționa cel mai bine pentru noua locuință.

Dacă bugetul este mai degrabă limitat, cele mai bune opțiuni ar putea fi sistemele de încălzire cu apă caldă sau centralele termice pe gaze, cu schimbător de căldură în plăci, care pot fi racordate la sistemul de încălzire prin pardoseală, așa cum sunt unele centrale Motan. O altă alegere este chiar încălzirea prin pardoseală.

Dacă aerul condiționat este important, este nevoie de un sistem de pompare a căldurii. Cele mai multe dintre aceste sisteme sunt electrice, dar sunt disponibile și alte variante. Un aparate de aer condiționat multi-split va încălzi și răci eficient întreaga locuință. În plus, este un sistem ușor de instalat și de întreținut.

  1. Compară ofertele diferiților producători.

Calitatea și eficiența sistemelor de încălzire variază foarte mult de la o marcă la alta. Chiar și un producător cunoscut poate oferi echipamente diferite în funcție de gamă, așa că cel mai bine este să te documentezi cu atenție și să compari ofertele. Se poate să fii nevoit să plătești mai mult pentru calitate, dar vei economisi timp și bani pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock.com

Total
16
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda