Dincolo de izolarea casei, există multe alte soluții pentru a evita pierderile de căldură din locuință. Iată câteva trucuri simple pentru a menține căldura în casă, în timpul iernii.

  1. Izolează locuința cu ajutorul draperiilor


Lasă lumina soarelui să pătrundă în încăpere peste zi, dar trage draperiile spre seară. Draperiile au rol izolator – reduc pierderile de căldură, dar și condensul.  

  1. Nu renunța la covoare

Oricât de bine ar arăta podeaua fără un covor, acesta izolează termic și fonic și protejează pardoseala.

  1. Mută canapeaua

Amplasată în fața sobei sau a radiatorului, canapeaua nu lasă aerul cald să circule liber și să încălzească întreaga încăpere. Același lucru este valabil și în cazul perdelelor, care nu trebuie să acopere caloriferele.

  1. Instalează panouri radiante

Panourile radiante generează căldură rapid cu ajutorul radiațiilor cu infraroșu, sunt simplu de instalat și de întreținut și eficiente când vine vorba despre încălzirea încăperilor mari.

  1. Schimbă boilerul

Dacă boilerul este mai vechi de zece ani sau dacă nu mai încălzește apa, ar putea fi timpul pentru un model nou și mai eficient. Boilerele Ferroli, de exemplu, sunt echipate cu un sistem avansat de siguranță, care să evite supraîncălzirea și suprapresiunea, termostat și izolație pentru prevenirea pierderilor de căldură.

  1. Aerisește caloriferele

Poți realiza această operațiune simplă chiar dacă instalația de încălzire a fost pusă deja în funcțiune. Tot ce trebuie să faci este să închizi robinetul tur/retur al caloriferului și să deschizi apoi robinetul de aerisire, pe care îl vei lăsa deschis câteva secunde, cât să iasă aerul să se scurgă o mică cantitate de apă. Imediat, se închide robinetul de aerisire și se deschide robinetul tur/retur.

  1. Izolează eficient locuința

Aproximativ 25% din căldura din locuință se pierde prin acoperiș, iar o treime din căldură se pierde prin pereți, dacă locuința nu a fost izolată. O izolație termică bună poate fi realizată cu ajutorul polistirenului, vatei minerale sau spumei poliuretanice.

Sursa foto: Shutterstock.com

Total
65
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda