mutare intr-o casa noua

Te-ai mutat și acum poți spune liniștit că ai un loc al tău. Dacă ai crezut că asta înseamnă că vei scăpa de stres în perioada următoare, te înșeli. O locuință nouă este un motiv de bucurie, un nou început, dar și un moment de îngrijorare, de planificare și de calcule. Asta pentru că odată cu mutarea într-o casă nouă trebuie să aduci și o parte din personalitatea ta, atât în mobilier, cât și în stilul general al acesteia.

6 probleme de care te vei lovi după mutarea într-o casă nouă:

1. Mobila veche nu va fi pe gustul tău

În cazul în care ai luat un apartament vechi și deja mobilat, acest lucru te va ajuta în perioada de tranziție să-ți fie un pic mai simplu. Nu trebuie să alergi din prima zi după un pat confortabil, mâncarea nu va trebui aruncată pentru că nu ai unde să o ții la rece și te poți relaxa pentru o oră în fața televizorului, seara, după muncă. În mod cert, așa cum am spus la început, vorbim doar despre o perioadă de tranziție. Ceea ce înseamnă că nu vei dori să păstrezi mare lucru din ceea ce ai găsit acolo.

Vei vrea o mobilă de bucătărie modernă și pe placul tău, făcută exact pentru nevoile tale, vei dori să scapi de dulapurile vechi și prăfuite, să schimbi covoarele și draperiile și să aduci un aer proaspăt în dormitor și baie. Acesta este și motivul pentru care te sfătuim ca aceste planuri să le ai scrise încă de la bun început. Astfel, vei simplifica tot procesul de căutare și vei găsi mai ușor cele mai bune oferte.

2. Vei vrea să folosești cât mai eficient spațiul pe care îl ai

Transformarea balconului ca parte din living sau bucătărie, eliminarea tocurilor și ușilor din holuri pentru a da impresia de spațiu mai mare în apartament și desființarea unei debarale pot fi câteva dintre modificările pe care le vei lua în calcul atunci când te vei muta.

Pentru a obține un spațiu împărțit cât mai eficient, vei avea nevoie de mobilă la comandă, care să se potrivească exact pe dimensiunile din noua ta locuință și spațiul pe care îl vei avea la dispoziție după toate modificările aduse.

3. Instalația sanitară va trebui verificată

Un bloc vechi vine cu probleme vechi, iar acestea trebuie anticipate. Va trebui să chemi un instalator care să verifice cu mare atenție instalația sanitară de la bucătărie și baie și să te îndrume spre modificările necesare pentru a evita orice problemă. Ultimul lucru de care ai nevoie după ce îți pui parchet nou și îți văruiești pereții va fi să te trezești cu apă în casă pentru că scurgerea de la cadă nu este bună.

4. Vei avea nevoie de un electrician

Același lucru îl spunem și despre instalația electrică dintr-o locuință veche. Blocurile vechi au fost ridicate într-o perioadă în care electronicele și electrocasnicele din casă erau mult mai puține și nu la fel de puternice. O verificare ar trebui făcută și în această privință.

5. Vechea problemă a locului de parcare

Dacă ai o mașină și ești dintr-un oraș mare, locul de parcare poate fi o problemă. Multe cartiere „dormitor” din marile orașe duc lipsă de locuri de parcare, motiv pentru care trebuie să fii atent să nu parchezi pe locul plătit de cineva și să cauți să îți închiriezi un loc de parcare, dacă există posibilitatea. 

6. Izolarea fonică și termică

Dacă apartamentul este situat într-o zonă gălăgioasă, atunci ar trebui să te asiguri că ferestrele pot anula mare parte din sunetele care vin de afară. Altfel somnul tău va avea de suferit. În privința căldurii, pereții trebuie izolați din punct de vedere termic înainte să începi renovarea, ca să eviți frigul de peste iarnă și să te bucuri de facturi mai mici la căldură.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: baranq

Total
25
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda