Chiar și o casă frumos și atent decorată poate cădea în monotonie. Dacă îți face plăcere să faci schimbări în locuința ta, dar nu vrei ca acestea să îți răpească prea mult timp și prea mult efort, poate fi o idee bună să optezi pentru mici schimbări ambientale, dar de impact. O cameră cu o ambianță plăcută se referă la acea atmosferă unică care te îndeamnă să petreci mai mult timp în locul respectiv și care e totodată memorabilă. Modificările pe care ți le sugerăm sunt suficient de simple încât să nu fie dificil de implementat. Uite câteva sugestii de schimbări ambientale în locuința ta:

  1. Un corp de iluminat cu personalitate

În special în camerele cu decor simplu sau minimalist, atmosfera poate fi transformată cu un corp de iluminat de dimensiuni mari, care să iasă în evidență. În cazul în camera este aglomerată, conținând multe lucruri și decorațiuni, atunci ar aceasta nu e soluția potrivită, făcând camera să pară mai aglomerată. Dacă te îngrijorează să ai mai multe corpuri de iluminat decât ai nevoie, din prisma consumului energetic, e bine să știi că lucrurile stau diferit în prezent. Dacă folosești becuri LED, economisești aproximativ 90% din energie, în comparație cu becurile tradiționale care oferă aceeași luminozitate.

  1. O temă pentru fiecare cameră

Pare dificil să ai o cameră tematică, în care tot designul pare a fi creat în jurul unui subiect, al unui element sau al unei stări. Există însă câteva trucuri ca să îți fie mai ușor. Spre exemplu, pornește de la culorile deja existente în cameră. Nu va trebui să redecorezi o cameră în care culorile de bază sunt alb și albastru ca să obții o cameră în care tema este nautică. O cameră cu roșu sau portocaliu poate deveni o cameră în care motivul principal să fie toamna. Însă cel mai ușor dintre toate este de creat o cameră în care tema să fie natura sau vegetația. În mod ideal, ar trebui să ai cât mai mult alb, eventual și mobilă din lemn, la care să adaugi plante și elemente decorative cu frunze.

  1. Un perete plin de fotografii

Ca să creezi o atmosferă plăcută, arta este esențială. Dacă picturile pot reprezenta o investiție destul de mare, nu același lucru poate fi spus despre fotografii. Alege un număr de fotografii care au ceva în comun și amenajează un perete pe care să le expui. Astfel, se va crea un punct de interes care va constitui un punct de plecare bun pentru conversație atunci când ai musafiri.

Sunt două modalități principale prin care să amenajezi un perete cu fotografii. Poți alege imagini de aceeași dimensiune, aranjate simetric de-a lungul unor linii verticale și orizontale. Totodată, poți să optezi pentru un aranjament în care să folosești fotografii de dimensiuni diferite, dispuse cea mai haotic, dar păstrând totuși o anumită distanță între fotografii (spre exemplu, de 15 cm).

  1. Opțiuni de depozitare inedite

Fără o bună organizare, ambianța nu are nicio șansă. Pe lângă clasicele rafturi, sertare și dulapuri, asigură-te că ordinea din casa ta e păstrată cu ajutorul unor opțiuni de depozitare cu aspect inedit, așa cum recomandă și rismedia.com. În funcție de stilul camerei, poți opta pentru obiecte vintage sau moderne, cu cromatică simplă sau cu imprimeuri complexe. Totodată, în funcție de lucrurile pe care ai nevoie să le depozitezi, poți opta pentru piese de mobilier cu modele mai puțin întâlnite sau simple cutii de depozitare asortate, de diferite dimensiuni.

Sursă foto: Pexels, Shutterstock

Total
95
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda