În ciuda faptului că este considerat cel mai cald sezon din an, vara vine de multe ori cu precipitații care pun în pericol multe regiuni și gospodării. Cum ploile torențiale pot fi mereu surprinzătoare, este important ca în această perioadă din an să îți pregătești gospodăria atât pentru perioade caniculare, cât și pentru avertizări de inundații, dacă locuiești într-o zonă expusă în fața unor astfel de probleme.

1. Provizii pentru inundații

Pentru că unele zone pot rămâne complet izolate din cauza furiei apei în timpul inundațiilor, va trebui să te bazezi pe resursele din casă pentru a trece prin această perioadă extrem de dificilă. Tocmai din acest motiv trebuie să te asiguri că în casă ai destule provizii pentru a putea rezista 7 zile în condiții normale. Alături de alimentele de bază, e foarte important să ai apă îmbuteliată în casă și să eviți cu orice preț să consumi apă din puț, deoarece viitura o poate contamina, ceea ce ar putea provoca probleme medicale neașteptate și, în același timp, severe.

2. Asigură-te în fața căderilor de curent

Pe timpul ploilor torențiale și al inundațiilor, căderile de curent sunt des întâlnite și pot reprezenta o mare provocare. În primul rând, nu vei mai putea folosi electrocasnicele din casă, nu te vei mai putea informa din surse sigure și nici nu vei mai avea lumină în locuință. Poți să te asiguri că nu vei avea de suferit în urma căderilor de curent folosind un generator de curent electric, care te va ajuta să treci rapid și fără probleme prin această perioadă dificilă pentru tine și familia ta.

3. Izolează-ți subsolul casei

Pentru că este cu adevărat expus în fața pericolului inundațiilor, subsolul casei trebuie izolat înainte ca apele să ajungă la proprietatea ta. Folosește astfel materiale impermeabile pentru a izola pereții de la subsol și asigură-te că panoul electric este cât mai sus, astfel încât apa să nu ajungă la el.

4. Mută mobila care este expusă în fața viiturii

Bunurile din casă se pot schimba, dar acest proces va fi costisitor pentru gospodăria ta. Chiar dacă ai puțin timp la dispoziție înainte de venirea apelor, încearcă să muți obiectele valoroase din casă în zone unde ar putea fi protejate.

5. Șanțuri pentru a proteja grădina în fața ploii

Pentru cei care locuiesc în pantă, cea mai bună metodă de protejare a grădinii în fața ploilor în cantități însemnate este prin șanțuri trase perpendicular pe direcția de scurgere a apei, pentru ca aceasta să se deplaseze spre marginile grădinii, departe de plantele și legumele sensibile. De asemenea, pune sub sub streașină găleți sau containere mai mari care să preia o parte din apa care va curge de pe casă.

6. Ține mereu la îndemână o trusă de prim ajutor

Pentru că drumurile pot fi blocate, iar ambulanțele vor ajunge cu întârziere în situația unor inundații, trebuie să ai în permanență în locuință o trusă medicală de prim ajutor, lanterne, dar și baterii externe pentru telefonul mobil, pentru a putea fi în contact permanent cu persoanele din exterior.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Anna Nikonorova

Total
91
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda