Ai zice că odată ce ți-ai tăiat părul scurt, nu prea mai ai variante de styling. Îl vei purta exact așa cum a fost tuns și, când te vei sătura, nu vei avea altceva de făcut decât să aștepți să crească. Și apoi îți vei promite că nu îl vei mai lăsa niciodată scurt!
Acesta este, desigur, un mit. Părul scurt este un material suficient de bun cu care te poți juca, însă trebuie să îți pui la lucru creativitatea. Dacă nu știi ce să faci cu el, nu îți face griji. Suntem aici să te ajutăm cu câteva idei de styling foarte ușor de pus în practică astfel încât să te bucuri de look-uri diferite chiar și cu părul scurt.
Ce este foarte important de menționat înainte să începem este că, în acest articol, ne referim la idei de styling pentru părul cu o lungime de minimum 20 cm. Chiar dacă ești rasă pe o mare suprafață a scalpului și ai doar partea superioară acoperită de păr, vei putea să realizezi un minim styling al acestuia. Totuşi, părul foarte scurt, tip periuţă, nu are potenţial pentru a fi coafat şi va trebui să îl porţi aşa cum a fost tuns până când mai creşte.
1. Tunsoarea Pixie
Dacă ai o astfel de tunsoare, ținem să te felicităm pentru curaj! Este una care exprimă vulnerabilitate și putere în același timp. O dovadă a încrederii pe care o ai în tine, în corpul tău și în trăsăturile din partea superioară, acolo unde tunsoarea lasă descoperit gâtul, zona cervicală și fața. Acest tip de tunsoare îți poate oferi versatilitate dacă știi cum să te joci cu ea. Este foarte important să folosești un fixativ puternic pentru a putea obține niște coafuri reușite. Secretul este să testezi diverse variante de înclinare a șuviței celei mai bogate în fire lungi de păr și să o așezi fie pe-o parte, fie pe cealaltă sau să îți ondulezi acea parte a părului și să o plasezi pe centrul scalpului. Îți recomandăm să plasezi părul într-o parte atunci când mergi la birou și să îți păstrezi „arma fatală”, cu părul ridicat pe mijloc, pentru serile în care ieși la distracție.
2. Tunsoarea Blunt
Tunsoarea Blunt este una în linie dreaptă. Fie că părul este drept de la un capăt la altul sau că acesta este mai scurt în spate și mai lung în față, specific acesteia este tăietura perfectă a părului. Pentru o astfel de tunsoare, îți recomandăm două variante de bază de styling: una cu cărarea pe mijloc sau într-o parte și părul drept sau îndreptat, iar cealaltă cu părul ondulat cu un instrument de coafare (perie rotativă sau placă). O astfel de tunsoare este ideală dacă ai părul rar, iar variantele de styling sunt subtile, potrivite pentru femeile delicate și elegante. Look-ul final va fi unul natural spre deosebire de cel pe care îl poţi obţine atunci când faci styling pentru o tunsoare Pixie.
3. Tunsoarea cu breton
Ca toate tunsorile scurte, și bretonul poate părea destul de rigid la coafare. Dacă, însă, este suficient de lung, te poți juca cu el. O idee ar fi să îl porți drept, dacă aceasta este forma lui naturală, sau coafat cu peria dacă are tendinţa de a se „împrăştia” sau a se ondula ușor. O altă idee este să îl ondulezi și să îl plasezi pe partea dreaptă astfel încât să facă trecerea către buclele din restul părului. Este de preferat să porți o astfel de coafură extrem de bine fixată la o ținută elegantă și cu machiaj și bijuterii. Este un look old school care poate fi readus în prezent cu stil. Mare atenție însă la contextul în care îl vei purta astfel coafat și la cum îl potrivești cu restul ținutei.
4. Styling boem
Dacă ai părul tuns relativ drept, cu câteva șuvițe filate, ai numeroase variante de styling. Una dintre ele ar fi să îți faci un coc neglijent și să porți cercei mari sau o codiță alcătuită din șuvițele laterale. Codițele pot fi prinse simplu sau împletite. Orice variantă ai alege, te vei bucura de un look boem.
O altă variantă de styling este împărțirea părului pe jumătate și ondularea lui fără a-l prinde cu niciun accesoriu. Și acesta este un styling natural și boem.
5. Bobul lung
Dacă ești deja în etapa în care vrei să îți lași părul să crească, știm că treci prin momente dificile. Nu trebuie, însă, să arăți rău. Un bob lung poate fi și el stilizat prin „forțarea” cărării într-o parte sau în cealaltă astfel încât să obții un val sub șuvița care îți acoperă parțial fața. O altă variantă este ondularea acestuia astfel încât să obții naturalețe în zona de jos a tunsorii acolo unde pare nefinisată.
Dacă nu ai instrumentele necesare, investește în câteva produse de styling precum fixativul, o perie de păr normală și poate una rotativă. Astfel, cu eforturi minime vei reuși să ai un look diferit zilnic și să îți oferi diversitatea de care ai nevoie astfel încât viața să nu fie plictisitoare. Testând diversele variante de styling, îți vei putea da seama și ce fel de tunsori ți s-ar potrivi și vei dobândi idei noi pentru un look pe măsura ta.
Surse foto: Samantha Garrote, Pinterest