Dacă ai auzit de expresia că ești atât de obosită că nici să dormi nu poți, atunci trebuie să știi că acest lucru chiar se întâmplă. Este absolut normal ca din când în când să mai ai parte de nopți în care pur și simplu nu poți să închizi ochii și să adormi. Dar în cazul în care această problemă devine o regulă, atunci ar fi cazul să iei măsuri. Lipsa de odihnă poate aduce multe alte probleme în viața ta de zi cu zi.

Nu te poți concentra la locul de muncă, vei resimți o stare de nervozitate continuă, stresul se va instala mult mai rapid și nu vei mai reuși să te relaxezi. Calitatea somnului tău poate fi extrem de ușor afectată de mediul înconjurător din dormitorul tău. Mici detalii pot face o diferență uriașă între un somn liniștitor și unul agitat, deloc odihnitor.

5 probleme din dormitorul tău din cauza cărora nu te poți odihni:

  1. Reacțiile alergice

Dacă nu poți să dormi noaptea din cauza faptului că mereu ai nasul înfundat și nu poți respira, atunci ar trebui să fii atentă la reacțiile alergice pe care le poți avea. Alergiile de sezon sunt o problemă importantă, dar nu una permanentă. Ceea ce ar trebui să te preocupe mai mult sunt bacteriile și acarienii, organisme microscopice care deseori se regăsesc în fața de pernă și așternut. De asemenea, și părul animalului de companie din casa ta poate reprezenta o problemă pentru somnul tău. O soluție eficientă pentru a te putea odihni mai bine este un umidificator de aer, care, datorită tehnologiei NanoCloud și a controlului automat, va capta particulele mari, precum firele de păr și praful și va evacua aer sănătos și umed la o viteză constantă.

  1. Lumina din dormitor

Pentru un somn cu adevărat odihnitor este foarte important să știi să menții un mediu cu adevărat întunecat pe timpul nopții, pentru că orice sursă de lumină poate păcăli corpul că nu este timpul pentru odihnă. Astfel, ferestrele dormitorului ar trebui acoperite cu o draperie închisă la culoare, care să nu permită luminilor de afară să pătrundă în dormitor. De asemenea, chiar și luminile led de la dispozitivele electronice din dormitor pot reprezenta uneori o problemă, motiv pentru care ar trebui să le închizi pe perioada nopții.

  1. Temperatura camerei

Unele persoane sunt mai friguroase, altele sunt mai călduroase, însă ceea ce trebuie să știi este că somnul este indus în momentul în care temperatura corpului începe să scadă ușor. De aceea, când este foarte cald în cameră, sunt șanse să nu poți adormi sau să ai parte de un somn extrem de agitat. Un lucru este clar, a doua zi de dimineață nu te vei simți foarte odihnită.

  1. Zgomotul

Această problemă ține mai mult de locul în care trăiești și de vecinii tăi. Dacă dormitorul este cu fața la o șosea mare, în permanență agitată, atunci această problemă nu poate fi alungată foarte ușor. Singurul lucru pe care îl poți face, și anume să asiguri că ai o cameră cu o antifonare mai bună, pentru a nu permite sunetelor deranjante din exterior să pătrundă în dormitorul tău. Nu poți alunga mașina de gunoi de la 5 dimineața, dar poți face situația mai suportabilă.

  1. Salteaua

Pare cea mai simplă și ușor de rezolvat problemă, dar nu toată lumea își schimbă salteaua atât de des pe cât ar trebui. Este recomandat ca din trei în trei luni să întorci salteaua pe cealaltă față, pentru a evita uzura excesivă.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: WAYHOME studio

Total
38
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda