cadouri craciun design

În perioada sărbătorilor, spațiile creative ale designerilor români se transformă în adevărate ateliere de poveste. Cu linii și forme nonconformiste, materiale neobișnuite și utilități care de care mai creative, obiectele meșterite în atelierele lor dezvăluie simboluri și dragoste pentru frumos.

Târgurile dedicate sărbătorilor sunt o ocazie bună de întâlnire a comunității de meșteșugari talentați, dar asta nu înseamnă că drumul până la cadoul perfect pentru iubitorii de design nu e o provocare. Am pregătit noi o selecție de idei creative care se încadrează în orice buget și în orice poveste.

Cadouri accesibile până în 50 lei
Cadouri rezonabile până în 100 lei
Cadouri însemnate pană în 200 de lei
Cadouri burgheze peste 200 de lei

Cadouri accesibile până în 50 lei

Fie că este vorba de un cadou de Secret Santa pentru un coleg de muncă sau cauți să completezi un alt cadou cu încă o mică atenție, următoarele idei te vor scoate cu siguranță din impas:

1. Caiet de nuc cu spirală

Povestea: Dincolo de listele interminabile de task-uri, uităm să punem la păstrare lucrurile cu adevărat importante pentru sufletul nostru: ideile inopinate, ilustrațiile din pauza de cafea sau mesaje pentru care nu găsim mereu cuvintele din prima. O agendă dedicată exprimării creative este un cadou inspirat și personal.

Preț: 50 lei

De unde poți cumpăra: Makershop.ro

Pentru cine: visătorul, călătorul, scriitorul.

 2. Inel pentru citit din lemn de brad

Povestea: Un accesoriu practic și ghiduș, inelul este util deopotrivă pentru lectura scurtă între stațiile de metrou, dar și pentru serile leneșe petrecute în fotoliu cu un volum stufos în mănă.

Preț: 35 lei

De unde poți cumpăra: makershop.ro

Pentru cine: cititorului de cursă lungă, pasionatului de accesorii cool, iubitorului de natură și de frumos.

3. Elicopter din lemn

Povestea: Tractoare, avioane, mașinuțe, căluți sau titirezi, în copilărie orice obiect căpăta însemnătatea pe care i-o ofeream. Pe măsură ce industria jucăriilor s-a dezvoltat, jucăriile simple, din lemn, reînvie universul copilăriei modeste, autentice și stimulează imaginația.

Preț: 46 lei

De unde poți cumpăra: dizainar.ro

Pentru cine: sufletistul, nostalgicul, inventatorul, neastâmpăratul.

4. Figurine din porțelan

Povestea: Figurinele poartă simbolistica animăluțelor sau obiectelor pe care le întruchipează. De exemplu, bufnița a căpătat popularitate în domeniul artistic, prin prisma raportării ca la un obiect-talisman. În mitologia greacă, bufnița simbolizează intuiție și ințelepciune, iar în China antică întruchipa principiul yang (vitalitate, forță, energie).

Preț: 41,16 lei

De unde poți cumpăra: henderson.ro

Pentru cine: iubitorul de animale, superstițiosul, conservatorul.

5. Vază decorativă din ceramică

Povestea: Vaza din ceramică se reinventează mereu, cu fiecare buchet de flori primit și fiecare ocazie specială pe care o marchează. Finisajele delicate fac dintr-o vază simplă un accent de interior rafinat.

Preț: 48,33 lei

De unde poți cumpăra: henderson.ro

Pentru cine: prietena boemă, colega care poartă des rochițe sau accesorii cu model floral, romantica incurabilă.

6. Pieptene pentru bărboși

Povestea: Pentru că este mereu o provocare să găsești un cadou pe gustul bărbaților, cu un obiect stylish de îngrijire poți fi sigur că nu vei da greș. Aspectul elegant completează perfect combinația dintre lemnul de fag și pielea naturală.

Preț: 50 lei

De unde poți cumpăra: makershop.ro

Pentru cine: tipul cool care se fălește cu podoaba facială.

7. Panou de amintiri

Povestea: Cadourile cu substrat emoțional sunt mereu apreciate, mai ales când marchează o istorie comună. Obiectele de decor care expun amintiri, conferă viață și familiaritate unui colț de încăpere altfel impersonal.

Preț: 39,99 lei

De unde poți cumpăra: jysc.ro

Pentru cine: nostalgicul, familistul, prietenul din copilărie.

Cadouri rezonabile până în 100 lei

Pentru când vrei să cumperi ceva deosebit, dar pană la salariul următor e cale lungă:

1. Stelele și luna

Povestea: Accesoriile din ceramică au căpătat popularitate pentru că sunt delicate și elegante. Dacă pe vremuri erau puse la loc de cinste în vitrină, acum, ceramica a devenit bijuterie. Combinația alb-auriu conferă un accent festiv, modelul de mai jos fiind potrivit pentru ocazii speciale.

Preț: 84 lei

De unde poți cumpăra: etsy.com

Pentru cine: tipa delicată și feminină, visătoarea, pasionata de artă și de cultură.

2. Sfeșnic metalic

Povestea: Potrivit pentru tihnă și activități artistice la ceas de seară, sfeșnicul capătă chiar simbolistica descoperii căii atunci când este oferit cadou. Se încadrează perfect într-o încăpere cu accente retro sau vintage.

Preț: 89 lei

De unde poți cumpăra: retroboutique.ro

Pentru cine: iubitorul de vin, idealistul, artistul.

3. Joc de echilibru

Povestea: Designul jucăuș și varietatea lemnoasă fac ca acest cadou să fie unic. Se integrează cu ușurință în orice încăpere și va atrage jucători mici și mari, ce sunt în căutare de ordine și echilibru. Va fi cu atât mai apreciat de un părinte dornic să exploreze alături de cel mic, întrucât jocurile din lemn stimulează imaginația și coordonarea.

Preț: 70 lei

De unde poți cumpăra: makershop.ro

Pentru cine: prietenul rațional, colegul mereu organizat, tipul/tipa echilibrată, tăticul sau mămica cool.

4. Cană din gresie neagră

Povestea: Este un cadou inedit. Cine se așteaptă să primească o cană fabricată manual din gresie? Sigur va fi apreciată de pasionații de cafea și de accesorii nonconformiste. Materialul face ca modelul să fie un fashion statement, dincolo de aplicațiile practice.

Preț: 70 lei

De unde poți cumpăra: makershop.ro

Pentru cine: nonconformiști, excentrici, iubitori de cafea bună.

5. Sătucul în miniatură

Povestea: Este similară cu cea a globurilor de cristal de care toții copiii mici și mari sunt fascinați, pentru că înglobează o lume în miniatură. Căsuțele sunt fabricate manual din ceramică vopsită. Pot fi agățate pe perete, purtate la gât sau aliniate pe mobilă. Sunt un cadou perfect de Crăciun și nu numai.

De unde poți cumpăra: Little.houses

Pentru cine: copiii de toate vârstele, colecționari, vizionari.

Cadouri însemnate pană în 200 de lei

Pentru când ești în pană de idei sau în cumpănă de alegeri:

1. Globul constelațiilor

Povestea: Începe din mâinile purtătorului constelației și este, bineînțeles, nemărginită. Produsul se asamblează manual, conține informații despre semnele zodiacale și luminează în întuneric.

Preț: 115 lei

De unde poți cumpăra: smuff.ro

Pentru cine: pasionații de constelații, romanticii care vor să atingă stelele, tipele care întreabă la prima întâlnire de zodie și ascendent, dar și pentru tine.  

2. Origami din porțelan

Povestea: În cultura japoneză, cocorul simbolizează fericirea și norocul. Legenda Senbazuru spune că împăturirea celor 1 000 de cocori duce la îndeplinirea unei dorințe și este asociată cu viața lungă sau recuperarea în urma unei nenorociri. În Japonia, cocorii din origami sunt un cadou tradițional de nuntă sau de botez.

Preț: 149 lei

De unde poți cumpăra: dizainar.ro

Pentru cine: optimistul, călătorul, pacifistul.

3. Veioză din rocă

Povestea: Corpurile de iluminat Roca au luat naștere prin experimente, joacă și dragoste pentru natură. Sunt fabricate manual, prin reciclarea hârtiei în artă și sunt versatile ca estetică, textură și funcționalitate.  

Preț: 180 lei

De unde poți cumpăra: dizainar.ro

Pentru cine: inventatorul, protectorul naturii, arheologul.

4. Boardgame inspirat din luptele vikingilor

Povestea: O reinterpretare medievală a jocului de șah, TAFL reprezintă o luptă pe tabla cetății medievale, între protectorii regelui și vikingii, care asediază cetatea și urmăresc capturarea regelui. Este un joc de strategie, cu o execuție abstractă și atenție la detalii.

Preț: 150 lei

De unde poți cumpăra: makershop.ro

Pentru cine: colegul obsedat de Vikings, colecționarului de boardgames, tipul/tipa smart care știe o grămadă de lucruri despre istorie.

5. Cutie pentru bijuterii

Povestea: O cutie de bijuterii este un cadou practic și elegant. Modelul de mai jos este fabricat din plăci derivate din lemn, căptușite cu material textil în culori delicate.

Preț: 141,61 lei

De unde poți cumpăra: henderson.ro

Pentru cine: tipa sclipitoare, pasionata de accesorii de toate mărimile și culorile sau cea care își tot rătăcește câte un cercel, mătușii pasionate de haine și bijuterii valoroase.

Cadouri burgheze peste 200 de lei

Pentru când vrei să-ți arăți cu adevărat aprecierea:

  1. LumiLuna pentru visători

Povestea: Un cadou sensibil cu semnificații subtile, lumiluna este un obiect luminos creat din pasiune pentru design și univers, în toată geometria sa. În astrologie, luna simbolizează feminitatea, sufletul și subconștientul. Pentru cei care își doresc mai aproape nopțile senine de vară, Irina aduce profunzimea și însemnătatea lunii în viețile, brațele și sufletele hoinare.

Aprinde. Inspiră. Visează.

Preț: 460 lei

De unde poți cumpăra: makershop.ro

Pentru cine: romantici, idealiști, visători, artiști și călători, pentru toți sau pentru cei mai speciali.

2. Set ceai Malevich

Povestea: Inspirat din pictura lui Kazimir Malevich, setul satisface cele mai pretențioase nevoi artistice. Formele geometrice comunică și dezvăluie imagini diferite pe măsură ce obiectul este rotit, ceea ce rupe monotonia corpurilor într-un joc dinamic continuu.

Preț: 350 lei

De unde poți cumpăra: dizainar.ro

Pentru cine: poeți înțeleși sau neînțeleși, iubitori de ceai, meticuloși și calculați.

3. Geantă triunghi

Povestea: Este despre îndrăzneală și unicitate. Cu o formă minimalistă și excentrică, geanta este confecționată din piele naturală de către designerul Irina Florea. Aceasta creează modele unicat sau în serie foarte mică pentru a marca diferențierea. Într-o lume ce dă din coate, un triunghi verde atârnă victorios pe un umăr curajos.

Preț: 490 lei

De unde poți cumpăra: dizainar.ro
Pentru cine: tipa care frecventează toate evenimentele culturale și sesiunile de creativi tip hackathon, cea care visează să devină designer vestimentar sau care trăiește deja filmul ăsta.

4. Sculptură ceramică

Povestea: Sculptura din ceramică argintie spune o poveste despre iubire și angajament. Este genul de bibelou menit să cunoască mai multe generații de îndrăgostiți.


Preț: 232,34 lei
De unde poți cumpăra: henderson.ro
Pentru cine: prietena blândă și romantică, idealista, consumatoarea de povești cu final fericit.

5. Geanta din piele și lemn

Povestea: Combinația de piele naturală și lemn marmorat, finisajele simple și accentul ușor tribal, fac din acest accesoriu un manifest al libertății și al spiritului de aventură.


Preț: 250 lei

De unde poți cumpăra: makershop.ro

Pentru cine: tipa aventurieră, dornică de drumeții și colecționară de amintiri.

6. Covor îndrăzneț

Povestea: Colecția “Romanian Moods” este inspirată din țesăturile și motivele tradiționale din regiuni istorice ale României – Oltenia, Maramureș, Transilvania, Moldova, Basarabia, Bucovina, Dobrogea, Muntenia, Banat și Crișana. La răscrucea dintre vechi și nou, cusăturile covoarelor redau tradiția printr-o perspectivă contemporană, emoționantă. Cine ar fi crezut că poți asocia un covor cu o emoție puternic înrădăcinată în mentalul colectiv românesc?


Preț: 2.412 lei

De unde poți cumpăra: dizainar.ro

Pentru cine: nostalgici, naționaliști, drumeți cu dor de ducă.

7. Edelweiss lampă din porțelan

Povestea: Are ca sursă de inspirație două clădiri emblematice moderne – Villa Malaparte din Curzio Malaparte și Muzeul Messner proiectată de arhitecții Zaha Hadid. Asemenea florii de colț, textura lămpii este mată, fragilă și subtilă, iar forma marchează delicatețea echilibrată a geometriei.

Preț: 550 lei

De unde poți cumpăra: dizainar.ro

Pentru cine: minimaliști,”hyggeliști”, ilustratori.

8. Set modular TiKA

Povestea: Setul TiKA poate fi folosit pentru proiectarea și construirea unor elemente utile și complexe, multi-funcționale și adaptabile, precum o lampă sau un ghiveci suspendat. Kiturile TiKA sunt flexibile și extensibile, iar structura este proiectată cu bastoane magnetice din lemn masiv de fag, bile din oțel inoxidabil și o bază solidă din lemn sau ghiveci de beton. Posibilitățile de design sunt nelimitate.

Preț: aproximativ 700 lei, în funcție de complexitate

De unde poți cumpăra: kickstarter.com

Pentru cine: vizionari.

Prietenii pasionați de design interior manifestă mai mult decât preferințe excentrice și prețioase. Ascund multă sensibilitate și apreciază munca, nivelul de detaliu și timpul investit în fiecare obiect artizanal. Prin urmare, cadourile trebuie să le satisfacă nevoia de unicitate și complexitate.

Sursa foto: Unsplash,  dizainar.ro, makershop.ro, henderson.ro, smuff.ro, jysk.ro, Little.houses

Total
20
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda